AKİT MENÜ

Gündem

Muhalefet ‘Paralel’in esaretinde

AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Musul üzerinden fırsatçılık peşinde olan muhalefeti sert bir dille eleştirdi. Muhalefetin Musul’u iç politika malzemesi yapmasının sorumsuzluk örneği olduğunu belirten Erdoğan, kendilerinin ‘can’, CHP’nin ise kan derdinde olduğunu söyledi. Pensilvanya’nın hâlâ muhalefetin eline yalan, yanlış malzeme vermeye devam ettiğini de hatırlatan Erdoğan, muhalefetin Pensilvanya’nın esiri olduğunu kaydetti. Erdoğan, Musul’da alıkonulan Türk vatandaşları için her türlü imkânı kullandıklarını belirterek, “İnşallah vatandaşlarımız sağ salim Türkiye’ye dönecekler” dedi.

2014-06-17 23:23:31

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Musul üzerinden fırsatçılık peşinde olan muhalefeti sert bir dille eleştirdi. Kendilerinin oradaki Türk vatandaşlarının can güvenliği için çalışırken, muhalefetin ise bu durumu iç politika malzemesi yaparak sorumsuzluk örneği gösterdiğini ifade eden Erdoğan, kendilerinin can, CHP’nin ise kan derdinde olduğunu söyledi. Birilerinin Irak’taki ateşi Türkiye’ye taşımak istediğini hatırlatan Erdoğan, buna asla izin vermeyeceklerinin altını çizdi. Pensilvanya’nın hâlâ muhalefetin eline yalan, yanlış malzeme vermeye devam ettiğinin altını çizen Erdoğan, muhalefetin Pensilvanya’nın esiri olduğunu kaydetti.

MUSUL’DAKİ GELİŞMELER AN BE AN TAKİP EDİLİYOR

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, konuşmasına hayatını kaybeden Senarist-Yazar Ayşe Şasa’ya rahmet dileyerek başladı. Bölgede çok önemli gelişmeler yaşandığının altını çizen Erdoğan, “Türkiye doğrudan veya dolaylı olarak bu gelişmelerden etkileniyor. En son Musul’a, IŞİD adı verilen örgüt tarafından saldırı düzenlendi. Kent örgüt elemanlarının kontrolüne geçti. Konsolosluktakilere kapıları açma çağrısı yapıldı. Irak Merkezi hükümetine bağlı güvenlik kuvvetleri şehri terk ettiği için can güvenliği bakımından çatışmaya girmemekten başka seçeneği bulunmuyordu. Başkonsolos, ailesi ve personelden oluşan 49 vatandaşımız örgüt tarafından başka bir yere götürüldüler. Ayrıca o bölgede çalışmakta olan 31 TIR şoförümüz de IŞİD tarafından alıkonuluyor. Çok yoğun bir gayret içerisindeyiz. Dışişleri’nde bir kriz masası oluşturuldu. Gelişmeler an be an takip ediliyor” dedi. 

Musul’daki olayın iç politika malzemesi yapılmak istendiğini ifade eden Erdoğan, “Bu fırsatçı tavır devam ediyor. Bizim oradaki 80 vatandaşımızın can güvenliğini ilgilendiren bir meselenin, iç politika meselesi yapılması sorumsuzluk örneğidir. Biz canlarımızı kurtarmaya çalışırken, CHP’nin kasap gibi et derdinde olması bir fırsatçılıktır. Biz can, CHP kan derdine düştü” dedi.

KILIÇDAROĞLU DOĞDUĞU YERE BATAKLIK DİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ortadoğu için ‘bataklık’ benzetmesi yapmasını sert bir şekilde eleştiren Erdoğan, “Şu anda bölgemizde yaşanan hadiseleri tarihi bağlamından kopararak anlamak asla mümkün değildir. CHP’nin genel müdürü son zamanlarda çok sık olarak Ortadoğu’dan bataklık olarak bahsediyor. Bu apaçık cehalettir. Ortadoğu’da milyonlarca insanın yaşadığı, vatanlarının olduğu bir bölgeye bataklık demek ırkçılıktır, ayrımcılıktır, faşizmin ortaya çıkmasıdır. Zannedersiniz ki CHP’nin genel müdürü Paris’te, Londra’da doğdu. Tunceli’de doğacak, orada büyüyecek, sonra Ortadoğu’ya bataklık diyeceksin. Bu hem ırkçılıktır, hem de aslını, özünü inkârdır” dedi.

BÖLGE EN SAKİN DÖNEMİNİ OSMANLI’DA YAŞADI

Dünyanın neresi olursa olsun, insafı ve vicdanı olan bir kişinin bataklık diye tarif edemeyeceğini söyleyen Erdoğan, “Hele hele etnik, dini irtibatlarımızın olduğu bölgeye bataklık demek sorunları büyütmekten başka hiçbir gayeye hizmet etmez. Türkler 1071’de Malazgirt’ten başlayarak, bugün Ortadoğu denilen bölgede etkin oldular. Kudüs’e yönelik haçlı seferlerinin durdurulmasında Selçuklular ön safta yer aldılar. Birbiriyle sürekli savaşan kesimlerin bir arada tutulmasında Selçuklular etkin oldular. Salahaddin Eyyübi komutasında Kudüs’ün yeniden fethedilmesinde Türkler, Araplar ve Kürtlerle birlikte en ön safta oldular. Osmanlı cihan devleti döneminde, güçbirliği yapabilmesi mümkün hale geldi. Osmanlı idaresinde bu bölge tarihinin en sakin ve huzurlu dönemlerini yaşadı” diye konuştu.

MEZHEP KRİTERİNE DEĞİL, İNSAN KRİTERİNE BAKTIK

Asırlar boyunca bu coğrafyada mezhep kriterine değil, insan kriterine baktıklarını belirten Erdoğan, “Filistin’in hakkını savunurken, onlar Şii diye değil, onlar insan diye; mazlum, mağdur diye savunduk. İran’ın sorunlarını ele alırken, mezhep kriterine değil, komşu kriterine, insan kriterine baktık. İran’ın dünyada yalnız bırakıldığı dönemde, İran’ın yanında yer alarak inandıklarımızdan taviz vermedik. Irak’ta arkasında binlerce masum insanın cansız bedenini bırakan çatışmalarda hakkın yanında yerimizi aldık. Irak’a yaptığımız son ziyarette Bağdat, Necef ve Erbil’de tüm taraflarla samimiyet içinde görüştük. Dört yıl önce Suriye ile iyi ilişkiler kurmaya çalışırken mezhep taassubu içinde olmadık. Bin yıldır bu coğrafyada hakkı ve sabrı tavsiye ettik. İnşallah ebediyen de hakkı ve sabrı tavsiye eden bir ülke olarak kalacağız” diye konuştu.

PENSİLVANYA CHP’YE YALAN YANLIŞ MALZEME VERİYOR

Musul’da yaşanan alıkonma meselesinin ardından, CHP’nin takındığı sorumsuz tavrın haddi aştığını söyleyen Erdoğan, “Suriye meselesine insani bakmayan CHP, Musul’daki meseleye aynı saiklerle yaklaşmaktadır. CHP Suriye ve Irak meselesinde ateşe körükle gidiyor. Biz CHP’nin, CHP genel müdürünün Ortadoğu politikasında hangi kriterleri esas aldığını çok iyi biliyoruz. Bakın CHP bir yandan genel müdürünün açıklamalarıyla, bir yandan da yandaş medyasının haber ve yorumlarıyla vatandaşlarımızın hayatlarını tehlikeye atıyor. Böyle sorumsuzluk olmaz. Hükümeti, Genelkurmay’ı, Diyanet’i, hatta ailemi yalan ve iftiralar üzerinden teröre destek vermekle itham ettiler. Bizzat CHP genel müdürü yapıyor. Çevresine uyum sağlamaya çalışan, mezhep çatışmalarına körükle giden milletvekilleri. Pensilvanya hâlâ bunların eline yalan, yanlış malzeme veriyor. Pensilvanya’nın esiri haline geldiler” dedi.

BUNLARIN HELAL-HARAM AYRIMI YOK

CHP’nin en zavallı, en sefil dönemini yaşadığını dile getiren Erdoğan, “Biz; MHP’ye yavru muhalefet diyorduk, artık yavru sıfatını bile hak etmiyor. MHP, CHP ve Pensilvanya’nın vagonu haline geldi. Biz şu anda IŞİD’in elindeki vatandaşlarımızı sağ salim Türkiye’ye getirmenin mücadelesini verirken, CHP ve MHP genel başkanının çıkıp iftiralar üretmesini hiç kimse sorumluluk kavramıyla itham edemez. Aslında söyleyecek çok sözümüz var, ama biz onlar gibi sorumsuz olamayız. Diyarbakır’da bayrağımıza yönelik alçakça saldırıdan sonra CHP, MHP aynı tavrı takındılar. Terör örgütü, ellerine bir senaryo vermişti. Şimdi o rolü, senaryoyu kusursuz oynamaya çalışıyorlar. Geçmişte de bunun aynısını yapmadılar mı? Türkiye ne zaman çözüme yaklaşsa, terör örgütü CHP, MHP, BDP ortak senaryoyu devreye aldılar. Bu ülkede başkentimizde bayrağımızı yakanlarla bu CHP onlarla hareket etmedi mi? Polisimize küfür etmedi mi? Bunlar bu ülkede yaşandı. Bunların görmediği anlamadığı bir şey var. Milletim artık bu ucuz numaraları yutmuyor. Pensilvanya örgütü gibi, CHP ve MHP için sınır yok, helal, haram ayrımı yok” dedi.

BİZE KİMSE GÜNDEM DAYATAMAZ

Türkiye’yi büyütme çalışmalarımız devam ettiğini de hatırlatan Erdoğan, “Bize kimse gündem dayatamaz. Biz bu gündemi milletimize sunduk onlar da bunu onayladı. 2023’e doğru ilerliyoruz. Hafta sonu Avusturya’da, Pazar günü Fransa’da olacağız. Lyon’da 15-20 bin vatandaşımızla bir araya geleceğiz” dedi.

Bizim için ‘çatı’ millet

YENİ AKİT / TBMM BÜROSU - Grup toplantısı sonrasında basın mensuplarının çatı aday İhsanoğlu’nu hatırlatması üzerine Erdoğan, “O konuda konuşmama gerek yok. Daha henüz adaylar belli olmadı. Onu, meydanlarda her şeyi görürüz, ondan sonra konuşuruz. En güzel değerlendirmeyi bu konuda millet yapar. Millete bırakalım, değerlendirmeyi millet yapsın” dedi.

ADAY AY SONUNDA AÇIKLANACAK

Adaylık açıklaması ile ilgili soruya Erdoğan, “Ay sonunu bulur. Yani ay sonu çünkü Temmuz’un 3’üne kadar mühlet olduğuna göre, önce muhalefetin de adaylarının açıklandığını görelim. Kimmiş adayları öğrenelim” diye cevap verdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yapılan istişarelerle ilgili soruya “Devam” diye karşılık veren Erdoğan, HDP’nin adayının Selahattin Demirtaş olacağı yönündeki iddialara da “Hayırlı olsun” dedi.

İSTİŞARELER DEVAM EDECEK

AK Parti’nin cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için yapılan istişarelerin tamamlanıp tamamlanmadığının sorulması üzerine de Erdoğan, “Daha devam ediyor. Şimdi bu hafta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde STK’ların büyük bir kısmıyla bir toplantımız olacak. Onlarla bir görüşme yapacağız. Ondan sonra ardından TESK’in, geniş çaplı bir STK’larla toplantısı olacak. Bu toplantıları da bitirmemiz lazım. Bu arada da tabii bir diğer taraftan yine ayrıca ekiplerimizin yaptığı çalışmalar var. Bu çalışmaların nihayete ermesi lazım. Parlamento dışındaki siyasi partilerden bazılarını ziyaretim söz konusu olabilir. Bunları da bitirdikten sonra zaten ay sonu gelir” diye konuştu.

BÖCEK OPERASYONUNU TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİM

Çalışma ofisinde dinleme cihazı bulunmasına ilişkin yürütülen operasyonla ilgili soruya Erdoğan, “Konuyla ilgili, ilgili birimler yargıyla müşterek olarak şu anda çalışmalarını sürdürüyorlar” diye konuştu. Gözaltına alınanlardan birinin 5 yıldır yanınızda olan bir isim olmasıyla ilgili bir soruya Erdoğan, “Şimdi değerlendirmesini yapmayalım, sonra yapalım” cevabını verdi.

Kardeşliğimizi pekiştireceğiz

Birilerinin kardeşliği bozmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Erdoğan, “Biz hakkın tarafındayız. Mısır’daki ateşi, Suriye’deki ateşi Türkiye’ye sıçratmak istediler buna izin vermedik. Şimdi de Irak’taki ateşi Türkiye’ye taşımak istiyorlar. Buna asla izin vermeyeceğiz. Asırlardır meselelere akıl ve vicdan gözüyle baktık. Bundan 900 yıl önce Musul’da Muhammed Zengi diye bir Selçuklu beyi çıktı ve Salahaddin’e Kudüs’e giden yolu açtı. Bizler de Zengi’nin torunları olarak bu kardeşliği pekiştireceğiz. Bölgemiz zor günlerden geçiyor. Rabbim herkese akl-ı selim davranmayı nasip etsin. Irak ve Suriye’deki kardeşlerime de Allah sabır versin” diye konuştu.

Avusturya ve Fransa, Erdoğan’ı bekliyor

VİYANA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 19-21 Haziran’da Avusturya ve Fransa’ya yapacağı ziyaret öncesi binlerce kişilik salonlar kiralandığı, etkinliklere ilişkin tüm hazırlıkların da tamamlandığı bildirildi. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Başkanı Abdurrahman Karayazılı, UETD’nin 10’ncı yıl kutlama etkinliğinin 19 Haziran 2014 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 7 bin kişilik Albert Shultz Eishalle buz pateni salonunda gerçekleştirileceğini ve hazırlıkların bittiğini söyledi.

Etkinliğin festival havasında geçeceğini ifade eden Karayazılı, “Başbakanımızı en güzel şekilde ağırlayacağız ve ona yakışan bir karşılama yapacağız” dedi. Salon ve çevresinin yaklaşık 20 bin kişi alacağını belirten Karayazılı, etkinliğe yaklaşık 40 bin kişinin gelmesini beklediklerini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 19-21 Haziran’da Avusturya ve Fransa’ya yapacağı ziyaret öncesi binlerce kişilik salonlar kiralandı, etkinliklere ilişkin tüm hazırlıklar tamamlandı. “Bu etkinlik bize karşı yapılan haksızlıklara ve engelleme çabalarına karşı bir cevap olacak.

Tüm vatandaşlarımızı, oraya bekliyoruz” dedi. UETD Fransa Başkanı Yalçın Şimşek ise, “Lyon’da 22 bin kişilik Euroexpo adlı salonu tuttuk. Fransız yetkililerle güvenlik konusunda ortak çalışma yürütüyoruz. Almanya’dan ve Avrupa’nın etkinliğimize çok yoğun ilgi var” diye konuştu.    

ERDOĞAN, HOLLANDE İLE GÖRÜŞECEK

Erdoğan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Fransa ziyareti kapsamında Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşeceği bildirildi.

Elysee Sarayı resmi internet sitesinden yapılan duyuruya göre görüşme, 20 Haziran Cuma günü Elysee Sarayı’nda yapılacak. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, görüşmede ikili ve bölgesel konular masaya yatırılacak. Görüşmede bölgesel konular çerçevesinde Irak’taki gelişmelerin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Erdoğan, Paris’teki temaslarının ardından cumartesi günü Lyon’a geçerek Fransa’daki Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek.

Erdoğan’a yönelik “kınama” kararına bozma

ANKARA - Yargıtay, yerel mahkemenin, 30 Nisan 2013’teki TBMM grup konuşmasında, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e hakaret ettiği gerekçesiyle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği “kınama kararını” bozdu.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Başbakan Erdoğan’ın, Genç’e yönelik, “edepsiz, müsvedde, şenayet, aklını izanını kaybetmiş” ifadelerini, kamusal tartışmanın bütünü çerçevesinde ifade özgürlüğü olarak değerlendirerek, daha önce yerel mahkemenin verdiği kararı bozdu.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı