AKİT MENÜ

Gündem

Anadolu Ajansı’ndan 93. yılında ‘HAS’ proje

AA’nın 93. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Arapça Haberler Servisi’nin “1. Yaş Günü” pastası da kesildi.

2013-04-06 21:00:17

ANKARA
Anadolu Ajansı’nın 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Arapça Haberler Servisi’nin 1. kuruluş yılı kutlandı, Arapça Haber Akış Sistemi (HAS) devreye girdi.
AA’nın 93. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Genel Müdürlük binasında yapılan törendeki konuşmaların ardından Kahire ve İstanbul’da Arapça Haberler Servisi’nin “1. Yaş Günü” pastası kesildi.
Daha sonra Arapça servisinin haberleri, AA’nın 100. Yıl Vizyonu kapsamında çok dilli yayın için hazırlanan yeni HAS yayına girdi.
Arapça ilk haber yayına, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, AA Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Tek, AA Arapça Haberler Koordinatörü Turan Kışlakçı, AA Türkiye Haberleri Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi ve AA Pazarlama Direktörü Çağatay Çulcuoğlu tarafından verildi. Öztürk, yeni sistemin herkese hayırlı olmasını diledi.
AA’nın yeni yayın sistemi HAS, ilk olarak Boşnakça-Hırvatça-Sırpça (BHS) servisinde uygulanmaya başlanmıştı. BHS servisinde Haber Akış Sistemi üzerinden ilk haber, geçen yıl 11 Mart’ta açılışı yapılan AA Balkanlar Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından yayına verilmişti.
Önümüzdeki günlerde Türkçe yayınına da başlaması planlanan yeni haber sistemi HAS, abonelerine birçok yenilik ve kolaylık sunuyor. HAS’la AA aboneleri, haber, fotoğraf ve videoyu aynı sistem üzerinden alabiliyor.
 

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi