AKİT MENÜ

Gündem

Bir yanda mücadele bir yanda müzakere

İçkinin yol açtığı manevi, toplumsal ve ekonomik tahribat ortadayken, kamunun bir yandan bununla mücadele edip, diğer yandan da içki sektörünün gelişiminde pozitif rol alması tutarsızlık olarak değerlendiriliyor. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu T

2013-04-06 21:00:49

FURKAN ALTINOK/ANKARA
Devletin bir yandan içki ile mücadele edecek çabalar sergilemesi, diğer yandan ise içki sektörünün büyümesi için gereken adımları atması kafaları karıştırıyor. Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun kuruluş kanununda kurumun amacı; “alkol üretimini ve ihracatını arttırmak, alkolle ilgili tarım ve ticaret politikalarına katkı sunmak ve alkol piyasasını sürdürülebilir bir piyasa kılmak” olarak açıklanıyor. Kurumun başka strateji belgelerinde de benzer ifadeler yer alıyor.
AMAÇ İÇKİ ÜRETİMİ VE
İHRACATINI ARTTIRMAK
TAPDK strateji belgesinde, kurumun alkollü içki sektörünün ülke ekonomisine azami düzeyde katkı sağlayacak amaçlar doğrultusunda çalışacağı vurgulanıyor. Belgede, “Kurumun amacı; şeffaf, güvenli ve rekabetçi bir piyasa oluşturmak ve bu piyasanın sürdürülebilirliğini sağlamaktır. Bu kapsamda amaç ve hedefler; piyasaya bandrolsüz halde; izinsiz üretilmiş, marka taklidi veya kaçak ürün arzı, ‘piyasa güvenliği’ni sağlamak şeklinde sıralanabilir” denildi.
SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR İÇKİ
PİYASASI HEDEFLENİYOR
Alkollü içkilerin satış ve sunum faaliyetlerinde rekabetin tesisinin yanı sıra tüketicinin korunması ve piyasa faaliyetlerinin istikrarlı biçimde sürdürülmesinin sağlanacağı kaydedilen strateji belgesinde, “Bütün bu yaklaşımlar çerçevesinde temel amaç, ülke ekonomisine azami düzeyde katkı sağlayarak bu piyasanın sürdürülebilirliğini gerçekleştirmektir” ifadesine yer verildi.
KURUMUN KAFASI KARIŞIK
TAPDK’nın 2012 Faaliyet Raporu’nda da, bir yandan alkol piyasasının geliştirilmesi için yapılması gerekenler sıralanırken, diğer yandan da alkolle mücadeleye ilişkin bir değerlendirmeye de yer verildi. Raporda, “Kurumumuzun, tütün ve alkol kontrolü önlemlerinden ve dolayısıyla kamu güvenliği ve sağlığının korunması ilkesinden ödün verilmeden, sürdürülebilir tütün ve alkol kontrolü politikalarının ülke adına belirlendiği, uygulandığı ve diğer kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarının koordine edildiği stratejik bir yapıya kavuşturulması gerekliliğidir” denildi.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi