AKİT MENÜ

Gündem

El Nusra çıkmadı sadece yeri değişti

Dışişleri kaynakları, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararıyla, El Nusra ve bağlı örgütlerin terör listesinden çıkarıldığı iddialarını yalanladı.

BİLGİLER GÜNCELLENDİ

Örgütün 'terör örgütü' listesinden çıkarılmadığını belirten kaynaklar, sadece Irak El Kaide'sine ilişkin listenin güncellendiğini, 'El Nusra'nın terör örgütleri listesindeki yerinin değiştiğini' ifade etti. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında, 'El Kaide ile bağlantılı tüzel kişi, kuruluş veya organizasyonlar' başlığında yer alan 'Al-Qaida in Iraq' adlı kuruluşa ilişkin bazı bilgiler güncellendi.

EL KAİDE'DEN AYRILDI

Dışişleri Bakanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Bakanlık, BM'nin mayıs ayında aldığı kararla El Nusra terör örgütünün El Kaide başlığı altında tanımlanmaktan vazgeçildiğini ve El Nusra'nın El Kaide'den bağımsız bir örgüt olarak tanımlandığını hatırlattı. Bakanlık, 'Karar, Türkiye'nin mevzuatının BM'ye uyumlulaştırılmasından ibaret. Yani eskiden El Kaide başlığı altında El Nusra'yı terörist örgüt kabul ediyorduk oysa 3 Haziran'da yayınlanan kararla El Nusra'yı başlı başına terörist örgüt kabul ettik' açıklamasını yaptı.

Yorumlara Git

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı

Korkunç senaryo gerçekleşebilir! Ukrayna saldırısı sonrası ‘Nükleer’ tehdit