AKİT MENÜ

Gündem

Milliyet’in çirkin karikatürüne başörtülü avukatlardan tepki

Milliyet gazetesinden Ercan Akyol’un başörtülüleri ve başörtülü avukatları aşağılayan karikatürüne gazeteciler ve karikatüristlerden sonra başörtülü avukatlar da tepki gösterdi.

2013-01-29 21:55:04

HABER MERKEZİ - Başörtülü bir avukatın, çarşaflı kadının “Benim gibi olmak için senelerce okuyup da avukat olmaya ne gerek vardı ayol kıız” sözlerine maruz kaldığı karikatür internet ortamındaki eleştiri bombardımanının ardından başörtülü avukatların da tepkisini çekti.
Karikatürü, “Çok kaba, fobik bir dil” diye niteleyen hukukçu-yazar Sibel Eraslan, Müslümanların inanç değerleriyle oynanmasının kabul edilemeyeceğini belirterek “İndirgemeye çalıştığı inanç değerleri hakkında hiç de zeka gerektirmeyen, baştan savma bir iş, başarısız. Karikatür olarak bile kabul edilmeyecek tembel işi” dedi.
Karikatürün hem başörtülüler hem de başörtülü avukatlar açısından kabul edilemez olduğunu söyleyen Avukat Şeyma Döğücü de “O karikatür, bir düşünce tarzını yansıtıyor. Olayı ne kadar basit düşündüklerini gösteriyor. İnanç özgürlüğü açısından bakamayışlarını, kendi ilkelliklerini yansıtıyorlar” diye konuştu.
“Tabii ki o karikatür beni rahatsız etti” diyen Avukat Şule Dağlı Gökkılıç ise karikatürün ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
 

Yorumlara Git

İstanbul’da peş peşe uyarılar!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek

İflas ettiği söylenen Türkiye'nin 63 yıllık otobüs isyan etti: İflas etmedik, buna son verin