AKİT MENÜ

Gündem

Provokasyona dikkat

Karar aşamasına gelen Ergenekon davasına bakan yargıçları baskı altına almayı hedefleyen çevreler, yarın Silivri’ye baskın hazırlığında... “8 Nisan’da Silivrideyiz” çağrıları yapan CHP ile, kendine ait yayın organlarından “Vuralım, yıkalım” mesajları vere

2013-04-06 21:23:46

FURKAN ALTINOK / ANKARA
Karar aşamasına gelen Ergenekon davasına bakan yargıçları baskı altına almaya çalışan çevrelerin, 8 Nisan’da Silivri’de toplanma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. “8 Nisan’da Silivri’deyiz” açıklamalarıyla bir süredir seçmenlerine “siz de katılın” çağrısı yapan CHP’li belediyeler, Silivri’ye eylemci taşımaya hazırlanıyor.
Söz konusu birliktelik içerisinde; İşçi Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Tüm Gençlik Birliği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Ulusal Eğitim Derneği, 68’liler Birliği Vakfı, Hacıbektaş Eğitim ve Kültür Derneği gibi birçok sol ve ulusalcı grup yer alıyor. Birçok ilde örgütlenen grup, bir süredir 8 Nisan’da Silivri’de eylem yapmaya hazırlanıyor.
CHP’Lİ BELEDİYEDEN LOJİSTİK DESTEK
“Vatan, Cumhuriyet ve Emek Birlikteliği” adı altında bir araya gelen sol ve ulusalcı grupların birçok ilde olduğu gibi Eskişehir’de de hayli faal oldukları, CHP’li Ahmet Ataç yönetimindeki Tepebaşı Belediyesi’nden destek istedikleri ve belediyenin de örgüt üyelerinin ulaşım ve yemek masraflarını karşılamayı kabul ettiği öğrenildi. CHP’li belediyenin söz konusu organizasyonu ‘kültür ve sosyal aktivite’ adı altında yapacağı edinilen bilgiler arasında.  Eskişehir’den Silivri’ye yaklaşık bin kişinin gideceği öğrenilirken, söz konusu örgütün yol masraflarını Eskişehir’in CHP’li Tepebaşı Belediyesi’nin üstlendiği konuşuluyor.
15 ARAÇ TAHSİS EDİLDİ
Edinilen bilgilere göre, CHP’li Belediye, Ergenekon davasına bakan hakimler üzerinde baskı kurmaya çalışan grubun yarın Silivri’de gerçekleştireceği eyleme katılacak kişiler için 15 araç tahsis etti. Belediye bu kişilerin yemeklerini de karşılayacak.
SPONSOR BELLİ OLDU
Etkinliğe katılmak için Memleket Sevdalıları Derneği üyeleri konferanslarda çağrılarda bulunuyordu. Perşembe günü ‘Türkiye Nereye Gidiyor?’ isimli konferansta çağrıda bulunan üyeler, Silivri’ye otobüs kaldırılacağını ve otobüslerin ücretsiz olacağını, bütün masrafların sponsorlar tarafından üstleneceğini söylemişlerdi.
Silivri’de yapılacak olan Ergenekon duruşması için mahkeme önünde miting yapacak olan grubun provokasyon peşinde koştuğu kaydedilirken, Hükümet çevreleri, yarın Silivri’de yaşanacak olası bir taşkınlıktan CHP’nin sorumlu olacağını bildiriyor.
İP DE GERİYOR
Ergenekon  davasında tutuklu yargılanan Doğu Perinçek’in İşçi Partisi de kendisine yakın yayın organları üzerinden provokatif mesajlar veriyor. İP’lilerin de yarın Silivri’de gerginlik çıkarmaya hazırlandığı öğrenildi.
 

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi