AKİT MENÜ

Dünya

Diego Simeone'den Arda Turan övgü

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 5. haftasında yarın oynanacak Barcelona-Atletico Madrid maçı öncesinde her iki takımın teknik direktörleri basın toplantıları düzenledi.

Arjantinli teknik adam Simeone'ye, düzenlediği basın  toplantısında yöneltilen sorulardan biri de eski takımına karşı forma giyecek  Arda Turan oldu. Arda'nın verdiği bir röportajda, "Atletico benden sonra hiçbir  kupa kazanamadı." şeklinde kullandığı sözün bir gazeteci tarafından  hatırlatılması üzerine herhangi bir polemiğe girmekten kaçınan Simeone, "Arda'yı  buradaki son gününe kadar bize bıraktığı olağanüstü anılarla hatırlıyoruz."  cevabını verdi.

Barcelona'nın geçen sezon Şampiyonlar Ligi dışında tüm kupaları  kazandığını ve halen dünyanın en iyi takımı olduğunu savunan Simeone, "Göz  kamaştıran bir futbol oynamaya devam ediyorlar. Gerek bireysel, gerekse takım  olarak maçta belirleyici bir futbol sergiliyorlar ve bu da onları inanılmaz bir  yere koyuyor." değerlendirmesini yaptı.

Son Leganes maçında olduğu gibi Barcelonalı Neymar'ın "topu ayağında  sürerken rakipoyuncuları provoke ettiği" yönündeki yorumlara katılmayan Simeone,  "Neymar, çok iyi bir futbolcu. Yeteneği ve kişiliği bu tür hareketleri yapmasına  müsaade ediyor. Benim çok hoşuma giden bir futbolcu." ifadelerini kullandı.  Simeone ayrıca, yarınki maçta çok iyi savunma yapmaları halinde galip gelme  şanslarının olabileceğini vurguladı.

Öte yandan Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique de Atletico  Madrid'in çok iyi bir takım olmaya devam ettiğini, rakibin oyun stilinin temelini  savunmanın oluşturduğunu ve forvette bireysel yeteneklere sahip futbolcuları  bulundurduğunu söyledi. Barcelona'da takım içinde bu sezon çok sık rotasyona  gidilmesi, önemli futbolcuların da bazen yedek oturmasıyla ilgili gelen bir  soruya ise Enrique, "Onlarla diyalog kurmak hoşuma gidiyor. Tabii ki onları her  zaman 90 dakika sahada tutmak isterim ama ayaklarını dinlendirmek gerek. Bu  kararı bazen onlarla anlaşarak bazen de sadece ben veriyorum." şeklinde konuştu.

Bu arada Barcelona Kulübü, maç günlerinde metro seferlerinin  saatlerinin uzatılması için Barcelona Belediyesi ile bir anlaşmaya vardıklarını  duyurdu.

La Liga'nın 5. haftası öncesinde Barcelona 9 puanla 2'nci, Atletico  Madrid de 8 puanla 4'üncü sırada bulunuyor.

Yorumlara Git

ABD tehdit etti! S-400'lerden vazgeçildi

MOSSAD'ın 15 yıllık kanlı planı devrede duyurdular!

Cübbeli Ahmet Hoca harekete geçiyor! 'Bir plan olduğu açık' diyerek duyurdu

Hazmedemediysen maden suyu iç! Emniyetin TOGG'larını görünce içi acıyan DP'li vekil

Teknoloji kontrollerinin bilançosu! ECB Başkanı Lagarde'dan 100 yıl sonra ‘Büyük Buhran’ uyarısı