AKİT MENÜ

Gündem

Terkeşli’ye ‘hizmet’ ödülü

Hayalet yapının Adana-Hatay eski sorumlusu Tamer Barış Terkeşli’nin büyük yankı uyandıran ifşaatları üzerine paniğe kapılıp itibarsızlaştırma operasyonu başlatan paralel medya bu defa fena çuvalladı.

2014-06-20 23:29:36

Paralel yapılanmayı deşifre eden her türlü haber ve açıklamayı yalanlamaya çalışarak örgüt bülteni izlenimi veren Zaman Gazetesi ve diğer yayın organları fena çuvalladı. 17-25 Aralık darbe operasyonları, Şike ve Adana Büyükşehir Belediyesine yönelik kumpaslarla ilgili büyük yankı uyandıran ifşaatlarda bulunan paralelin Adana-Hatay eski sorumlusu Tamer Barış Terkeşli’nin paralelin önemli isimleriyle bir arada olduğunu ortaya koyan fotoğraflara ulaşıldı. “Adana’nın Parsadan’ı”, “Cemaatle hiçbir ilişkisi yok”, “Gülen Cemaatinden kimse tanımaz” şeklindeki haber ve açıklamaların aksine, Terkeşli’nin yapılanmanın önde gelen isimleriyle yakın ilişki içinde olduğu, “hizmet”lerinden ötürü Ayna programının yapımcısı Salim Orhan’la birlikte ödül aldığı ortaya çıktı.

ÖRGÜTÜN KARA PROPAGANDASI ÇÖKTÜ

Zaman Gazetesi, örgütün operasyonel siteleri aktifhaber.com ve postmedya.com ile Samanyolu TV, “Adanalı Parsadan’ı hayalet imam yaptılar” başlıkları ile yapılanmanın eski Adana-Hatay sorumlusu Terkeşli’yi itibarsızlaştırmaya çalışmış, Akit’te yayınlanan şok açıklamaları sonrası Fetullah Gülen’in avukatları, Terkeşli’nin cemaatle uzaktan yakından ilişkisi olmadığını iddia etmişti. Oysa Akit’in ele geçirdiği fotoğraflar paralel medyanın teknik nakavt yapmada nasıl mahir olduğunu açıkça ortaya koydu. Gülen Cemaati yayın organlarının “bizimle hiç ilişkisi yok” dedikleri Terkeşli’yi onur konuğu yapıp ödüle boğmuş.  

Adana Hilton’da, yurt dışındaki paralel yapılanma okullarına bağış yapan iş adamları ve yapılanmaya mensup önemli isimlerin katıldığı ‘Türk Okulları ve Ayna’ya Yansımayanlar’ programı düzenlendiği, Ayna programı yapımcısı Salim Orhan ve Tamer Barış Terkeşli’ye de katkılarından dolayı plaket verildiği belirlendi.

TERKEŞLİ PARSADANSA BUNLAR NECİ?

30 Eylül 2011’de düzenlenen gecede çekilen fotoğraflarda Terkeşli’nin protokol masasında oturduğu, yanında MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz’ın bulunduğu, başarısız 17 Aralık darbesi sonrası Hollanda’ya kaçan “sohbet abisi” Volkan Ateş, belediye imamı Ferhat Yüksel, Süvari gömleklerinin sahibi işadamı Hasan Coşkun, “Adana abisi” ve aynı zamanda Burç Okullarının sorumlusu Mustafa Boğar’ın da (17 Aralık sonrası Adana’dan gönderildi) aynı masada bulunduğu görülüyor.

AYNA YAPIMCISI SALİM ORHAN’DAN PLAKET

Aynı gecede çekilen bir başka karede ise yapıyla ilişkisi olmadığı iddia edilen Terkeşli, ‘Ayna’ Programının yapımcısıyla birlikte sahnede plaket alırken görülüyor. Terkeşli ele geçirdiğimiz fotoğraflar ve ödül töreni ile ilgili şöyle konuştu: “Cuma gecesiydi, çok hayırlı işler yaptıkları için törenleri de Cuma’ya denk getirir bu örgüt. Yurt dışındaki okullara yüklü bağışlar yapan ve yapmaya ikna edilmek istenen iş adamları davet edildi. Ben de yapılanmanın hayalet kanadını yönettiğim için onur konuğu olarak davet edildim. Yanımda MHP’li vekiller, Adana abisi, köprü elemanları ve diğer önemli şahıslar bulunuyordu. Daha sonra Ayna programının yapımcısı Salim Orhan aramıza katıldı. Plaket töreninde de sahneye birlikte çıktık.”

KONUŞMASINDAN KORKUP KUMPAS KURDULAR

Hakkında yayınlanan haberleri de kara propaganda olarak yorumlayan Terkeşli, “Bu yapı ve mensupları tam bir teknik nakavt uzmanı olduğu için çok görmüyorum yalan ve iftiralarını. Nasıl yapı olduklarını anlayıp uzaklaştığımda arşivimi ele geçirmek için bana da operasyon yaptılar. Benden emir alan emniyet ve yargı mensupları olmadık iftiralar, klasikleşen isimsiz ihbar mektupları ile evimi bastı. Tek amaçları örgütün Türkiye’deki tüm kollarını deşifre edecek arşivimi ele geçirmekti. Deşifrelerimin değersizleşmesi içinde bu kullandıkları isimlere “Parsadan” haberini yaptırdılar. Şimdi de bu yalan üzerinden kendilerini aklamaya çalışıyorlar.” dedi. Terkeşli, baskın sonrası paralel emniyetçiler tarafından el konulup silinen arşivinin önemli bölümlerinin geri getirildiğini, bu görüntü ve belgelerin yayınlandığında bomba etkisine neden olacağını ifade etti.

Yorumlara Git

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı

Korkunç senaryo gerçekleşebilir! Ukrayna saldırısı sonrası ‘Nükleer’ tehdit