AKİT MENÜ

Gündem

'Güvenlik uyarısı hala geçerli'

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olaylarının sürmesi ve güvenlik alanında düzelme sağlanamaması nedeniyle bu ülkeye yönelik güvenlik uyarısının geçerliliğini koruduğunu bildirdi. Bakanlık geçtiğimiz hafta, bölgedeki Türk vatandaşlara ve bölgeye gidecek vatandaşlara 'seyahat' uyarısında bulunmuştu.

Bakanlıktan "Irak Kriz Masası" başlığıyla yapılan açıklamada, Irak'ta Musul, Kerkük, Selahaddin, Anbar, Diyala, Bağdat, Basra, Babil, Necef, Kerbela, Vasit, Meysan, Kadisiye, Musenna ve Dikar vilayetlerine ilişkin olarak daha önce yapılan seyahat uyarılarının geçerliliğini koruduğu belirtildi.

'Bölgeyi terkedin, seyahatten kaçının'

Açıklamada, söz konusu vilayetlerde bulunan vatandaşların, can güvenlikleri bakımından, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmalarının ve söz konusu bölgelere seyahat etmekten kaçınılmasının kuvvetle tavsiye edildiği ifade edildi.

AFAD ve TİKA yardımları sürüyor

Başta Musul ve Telafer'de meydana gelen çatışmalar olmak üzere, yerlerinden edilen sivil halka yönelik olarak Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) koordinasyonunda, TİKA ve Kızılay aracılığıyla yürütülen insani yardım faaliyetlerinin devam ettiği belirtilen açıklamada, Kerkük'ün güneyindeki Beşir köyündeki çatışmalar nedeniyle Kerkük'e sığınmak zorunda kalan Türkmen kardeşlerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için de TİKA'dan bir heyet ve insani yardım malzemesinin bugün Kerkük'e ulaştırılacağı bildirildi.

Yardımlar Erbil Başkonsolosluğu'nun eşgüdümünde

Bakanlık, insani yardım faaliyetlerinin Erbil Başkonsolosluğu eşgüdümünde sürdürüldüğünü, Irak'ta alıkonulan tüm vatandaşların ülkelerine en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli çalışmaların hassasiyetle devam ettiğini açıkladı.

Açıklamada, Bağdat Büyükelçiliği'nin hala Irak'ta bulunan vatandaşların güvenli bir şekilde ülkeye dönebilmelerini teminen gerekli çalışmaları yürütmeyi sürdürdüğü, bu çerçevede, Kriz Merkezi'ne ulaşan bilgi ve destek taleplerinin, eldeki güncel bilgiler ışığında ve Irak'ta devam eden olağanüstü koşullara rağmen, ilgili birimlerce süratle yanıtlandığı kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında ayrıca, Irak'ta çatışmaların yayılmasıyla eşzamanlı olarak faaliyete geçirilen Kriz Merkezi'nin faaliyetini sürdürdüğü ve Konsolosluk Çağrı Merkezi'ne yapılan başvuruların da eşzamanlı olarak Kriz Merkezi'ne yönlendirildiği hatırlatıldı.

Yorumlara Git

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı

Korkunç senaryo gerçekleşebilir! Ukrayna saldırısı sonrası ‘Nükleer’ tehdit