AKİT MENÜ

Gündem

Güneydoğu’da barış şarkısı Silivri’de savaş tamtamları

Bölge esnaf ve STK ziyaretlerinde bulunan AK Parti’nin İstanbul Milletvekili Hasan Karal, bölge halkının barışa susamış olduğunu ifade ederek “Biz önce Diyarbakır’a, Batman’a ve son olarak Siirt’e geçtik.

2013-04-07 21:44:40

MEHMET ÖZMEN – İSTANBUL
45 milletvekiliyle Doğu çıkarması yapan AK Partili vekiller, Doğu ve Güneydoğu’da yaptıkları üç günlük temaslar sırasında gördüklerini ve yaşadıklarını Akit’e anlattı. Çözüm süreci için önce Batman ve Diyarbakır’da esnaf ziyaretleri yapıp önemli temaslarda bulunan milletvekilleri dün de Siirt’deydi. Batılı illerden seçilen vekillerin ağırlıkta olduğu 45 kişilik milletvekili grubu, her gittikleri yerde barış sürecine büyük bir desteğin olduğunu ifade ederek “Bölge halkı bize güveniyor. Bize dua ediyor” dedi.
KARAL: YETER ARTIK SAVAŞ
BARONLARINI SEVİNDİRMEYELİM
Buralarda insanlarımızın duygu ve düşüncelerini öğrenmeye çalıştık. Bölge halkı barış sürecinden çok umutlu. Bölge halkı ‘Yeter artık savaş baronlarını, uyuşturucu tacirlerini artık sevindirmeyeceğiz, sevindirmeyelim. Biz bin yıllık bir medeniyetin ortak tarihi, ortak kültürü, ortak inancı olan insanlarız’ diyor” dedi.
MİLLİ BİR KORO HALİNDE
BARIŞ SÜRECİ DİLLENDİRİLİYOR
Karal, bölge halkının güzelliğini kendilerine en iyi şekilde yansıtmalarını ifade ederek, “Yıllardır hasretle beklediğimiz haysiyetli siyaset nidası millet vicdanında yankı uyandırırken başbakanımızın lisanıyla başlayan bu aziz soluğu şimdilerde milli bir koroya dönüştü. Üç gündür yaşadığımız tarihi anları kelimelerle anlatmak mümkün değil ancak yaşamak gerekir. Ortada harika bir tablo, harika bir fotoğraf var” dedi. Karali, bölge halkı gördüklerimizi ve yaşadıklarımızı gittiğimiz diğer batı illerindeki yaşayan kardeşlerimize de aktarılmasını istediklerini de aktardı.
ÖZTÜRK: BARIŞ SÜRECİ BÖLGEDE
HERKESİN UMUDU OLDU
30 senedir bölgeye gitmediğini ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, üç günlük izlenimlerini şöyle dile getirdi; “insanlarımız barışı, huzuru istiyor. Bu süreç bölgede herkesin umudu haline gelmiş durumda. Bölge insanlarımız bizi gönülden kucakladı. Bize gönüllerini açtılar misafirperliğini, kadirşinaslığını gösterdiler. Üç günlük ziyaretimiz sırasında çok duygusal anlar yaşadık. Özellikle yaşlı teyzeler, amcalar bizleri kucaklayarak başta başbakanımız olmak üzere hepimize dua ettiler. Bu anları anlatmak mümkün değil” dedi.
SALİH FIRAT: HALK CHP’NİN
KATKI VERMESİNİ BEKLİYOR
CHP’den istifa ederek AK Partiye geçen Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, bölge halkının barış süreceğine destek verdiğini ifade ederek, “Bölge halkı bu çözüm sürecine destek veriyor. Dökülen kanın artık durması gerektiği barışın sağlanması gerektiğini herkes söylüyor. Vatandaşların büyük bir kısmı CHP’nin katkısının olması yönünde beklentileri var, uzaktan seyredilmesi olumlu karşılanmıyor. Bölge halkımız bizi yürekten kucakladı” dedi.
ENSARİOĞLU: TÜRKİYE BÜTÜN
FARKLILIKLARIYLA BİR BÜTÜNDÜR
Seçim bölgesine gelen gruba ev sahipliği yapan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ise “AK Parti halkın birebir sürekli nabzını tutan halkın nabzına göre siyaset üreten, taleplerine siyaset geliştiren bir parti. Halk adına halkla birlikte siyaset yapan bir parti. O yüzden geçmişteki siyaset tarzını biliyorsunuz ilden seçilip 4 yıl 5 yıl bölgesine uğramayan vekiller vardı. Bizim partide her vekil her hafta iline gitmek zorundadır. Türkiye tüm farklılıklarıyla bir bütündür. Bu bütünlük içinde halkın beklentilerini, taleplerini, duygularını bilmek zorundayız” dedi.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi