AKİT MENÜ

Ekonomi

Jeotermal santrallerle enerji ithalatına fren

Türkiye kurduğu jeotermal santrallerle gelecek yıl doğalgaz ithalatında 1 milyar dolar tasarruf yapacak. Bakan Yıldız, Türkiye’nin 600 megavatlık 2023 yılı jeotermal hedefini 1000 megavata revize edebileceklerini söyledi.

2014-06-21 22:12:48

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, devreye alınacak jeotermal santrallerle Türkiye’nin gelecek yıl 1 milyar dolarlık doğalgaz ithalatını engellemiş olacağını belirterek, 600 megavatlık 2023 hedefinin de 1000 megavata revize edilmesinin söz konusu olduğunu söyledi.

Santrallerin açılışını yapan Bakan Yıldız, yaptığı konuşmada doğalgaz yerine jeotermali kurmakla ithalatın da engelleneceğini belirtti.

DAHA AZ DOĞALGAZ ALIYORUZ

Bakan Yıldız, “Türkiye kurduğu jeotermal santrallerle beraber önümüzdeki yıl 1 milyar dolarlık doğalgaz ithalatını engellemiş olacak. Rüzgar santralleri sayesinde 2013 yılında 600 milyon dolar daha az doğalgaz ithal ettik. Jeotermalle ilgili ihalelerimiz devam edecek. Yerli kaynaklarımızın toplam enerji üretimi içindeki payını artırmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin 600 megavatlık 2023 yılı jeotermal hedefini belki de revize etmek ve bin megavata çıkartmak durumunda kalabileceğiz. Bunu sevinerek söylüyorum. Şimdiden hedeflerimizin yarısına 2014 yılında ulaşmış bulunuyoruz. Gelecek yıl da yeni atılımlarımız olacak. Bu hedefi inşallah revize edeceğiz” dedi.

Ekosistemin gelişmesi girişimci artışına bağlı

Kale Grubu Başkanı ve CEO’su Zeynep Bodur Okyay, “Türkiye’de girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için çok fazla sayıda girişimciye ihtiyaç var. Hizmet aşkıyla işini yapan girişimciler başarıyı yakaladıkları gibi ülke ekonomisine de katkıda bulunuyorlar” dedi. TTNET ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliği ile devam eden “Liderlik ve Girişimcilik Programı”nda söz alan Zeynep Bodur Okyay, deneyimlerini ve başarı sırlarını katılımcılarla paylaştı. Girişimcilik ve liderliğin öğrenilen bir şey olmadığını dile getiren Okyay, “Gözlem yaparak kendi yolunuzu çizmelisiniz. Farklı fikirleri olan insanlara ihtiyaç var. Girişimcilik hayal kurmakla başlıyor ve sabır göstererek başarıya dönüşüyor. Girişimciler fikirlerine inanmalı ve bu fikirlere tutkuyla bağlı olmalı. Hayallerinize çevrenizdeki insanları da inandırmalısınız. Başarı ancak o zaman geliyor” diye konuştu.

Yorumlara Git

Ortadoğu’da Büyük felaket! Birleşmiş Milletler acil toplandı

Milyoner’de ilginç anlar… Yarışmacının cevabı sunucuya kahkaha attırdı

HÜDAPAR’a aslan, DEM'e kedi

Malum zihniyetin engellendiği yerli sanayi son 20 yılda ayağa kalktı! CHP takoz engellendi savunma sanayii şahlandı

Kassam'dan işgal rejimine darbe