AKİT MENÜ

Gündem

Tetikci Taraf’a yalanlama

Memur-Sen, Fetullah Gülen örgütünün tetikçi gazetesi Taraf’ın dün hakkında yaptığı “Memur ayakta, başkan tatilde” haberini yalanladı. Konfederasyondan yapılan açıklamada, “Bu iddialar asılsız, iftira ve toplum mühendisliğidir” denildi

2014-06-21 22:40:16

HABER MERKEZİ - Memur-Sen, Fetullah Gülen örgütünün tetikçi gazetesi Taraf’ın dün yayınladığı “Memur ayakta, başkan tatilde” haberini yalanladı. Memur-Sen tarafından yapılan açıklamada, Taraf’ın haberinin gerçekle bağdaşmadığını ve haberin içeriğinde de birçok asılsız gerçek dışı iddiaların bulunduğu belirtildi. Memur-Sen Konfederasyonu’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

l “Memur da, biz de ayaktayız. Memur-Sen Konfederasyonu olarak konu hakkında bu hafta başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik olmak üzere Bakan Yardımcısı ve AK Parti Grup Başkan Vekillerine hassasiyetimiz ifade edilmiş, iş güvencesinin kırmızıçizgimiz olduğu bir kez daha vurgulanarak ortaya konulmuştur.

l Memur-Sen yöneticilerinin tatilde olduğu iddiası tamamıyla gerçek dışıdır. Sadece bir yöneticimiz öğrenci çocuğunu ziyarete gitmiştir. Bir yöneticimizin çocuğuna yaptığı ziyareti tüm yöneticilerimizin Kıbrıs’ta tatilde şeklinde sunulması asılsız, iftira ve toplum mühendisliğidir. 

l Memur-Sen Genel Merkezi’nin arandığı fakat hiç bir yöneticinin sendika da olmadığı iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır. Oysaki haber metninde bahsi geçen zaman zarfında Genel Başkan Vekilimiz Günay Kaya, Genel Başkan Yardımcılarımız Metin Memiş, Mehmet Bayraktutar, Mehmet Emin Esen ve Ekrem Yavuz Konfederasyon binasında görevinin başında idi.

l Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu ise Yozgat, Sivas, Tokat, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde il divanları ile yılsonu etkinlikleri kapsamında teşkilat çalışmalarında bulunmaktadır. Ajansların günlük haberlerini takip eden sade bir vatandaş bile Başkanımızın bu programları hakkında bilgi sahibidir. Ayrıca Memur-Sen resmi internet sitemiz incelendiğinde Başkanımızın gün gün hangi programlara katıldığı görülebilmektedir. 

l Haberde bir yöneticimizin ise Karadeniz turunda olduğu iddia edilmektedir. Bu bilgi de tamamıyla gerçek dışı olup, Karadeniz turunda olan yöneticimiz bulunmamaktadır.

l Söz konusu haberin içerisinde Genel Başkanımız Ahmet Gündoğdu’nun da göz ameliyatı olduğu iddia edilmiştir. Bu iddiada tamamıyla asılsız ve gerçek dışıdır. Göz ameliyatı olan Genel Başkanımız değil basın müşaviridir.

l Hatta haberin bilgiye değil masa başı sipariş üzerine yapıldığı, Enerji-Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul’un Memur-Sen Genel Başkanı olarak sunulmasından anlaşılıyor. Bilindiği gibi Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’dur.”

‘Katilleri kınamayandan Cumhurbaşkanı olmaz’

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Katil Esed’i açıkça kınayamayan, Mısır’da Mursi’ye destek olmak yerine darbecilerle kucaklaşan, millet iradesini hiçe sayanlar cumhurbaşkanı olamaz” dedi.

MUHAMMED EMİN / İSTANBUL - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çeşitli temaslar için gittiği Ordu’da, CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu’nu eleştirdi.

Gündoğdu, “Ekmeleddin İhsanoğlu, Mısır’daki darbede Sisi’yi eleştirmedi, darbeye söz söylemedi ve Mursi’yi hedef aldı. Ha Ekmeleddin İhsanoğlu ha El Ezher Üniversitesi Rektörü Ahmet El Tayyip. Kimin cumhurbaşkanı olacağını bilmiyorum ama bu ülke de Katil Esed’i açıkça kınayamayan, Mısır’da Mursi’ye destek olmak yerine darbecilerle kucaklaşan, millet iradesini hiçe sayanlar cumhurbaşkanı olamaz. Kılıçdaroğlu’nu anladık ama Sayın Devlet Bahçeli’nin bu tarz bir adaya ‘evet’ demesini anlamakta zorlanıyoruz” dedi.

“O ZAMAN ZİYARETLER NEDEN YAPILDI?”

Gündoğdu, çatı adayını açıklayan siyasi parti temsilcilerinin, bir çok sivil toplum örgütünü ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunduğunu hatırlatarak, “Çok merak ediyorum hangi STK temsilcisi Ekmeleddin İhsanoğlu ismini Köşk adayı olarak sunmuştur? Bence hiç biri... Peki bu siyasi parti temsilcileri ziyaret ettikleri STK temsilcilerine adaylarının ismini söylediler mi? Hayır. O zaman o ziyaretler neden yapıldı bu da sorgulanmalı...” diye konuştu.

BALYOZ TAHLİYELERİNE TEPKİ

Balyoz davasındaki tahliyelerle ilgili de konuşan Gündoğdu, Anayasa Mahkemesi’nin davaya konu isimlere yeniden yargılama hakkını vermesi durumunun haksızlıkların giderilmesi bakımından önemli olduğunu belirterek, şöyle dedi:

“Elbette haksız yere ceza alan birisi varsa adaletin yerini bulması lazım. Bu önemli bir adım ama 28 Şubat sürecinin her türlü kirli atmosferinde ve hukuksuzluğunda mahkum edilenlerle ilgili Salih Mirzabey başta olmak üzere bir adım yok. Sayın Cumhurbaşkanımızı da göreve davet ediyorum. Anayasa Mahkemesi’nde bireysel başvuru hakkından yararlanamıyorlar. Çünkü bu yasa 2012 Eylül’ünde çıktı. Balyoz’da hukuksuzluk yüzde 30 ise 28 Şubat sürecinde hukuksuzluk yüzde 300, yüzde 3 bindir. İyi ki referandumda ‘evet’e öncülük etmişiz. Derin devletin milletinden, milletin derinliğinin devlete geçişine öncülük etmişiz.”

Yorumlara Git

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı

Korkunç senaryo gerçekleşebilir! Ukrayna saldırısı sonrası ‘Nükleer’ tehdit