AKİT MENÜ

Gündem

Ayrımcılık ve İslamofobi’yi oy malzemesi yapmayın

Fransa’nın Lyon kentinde, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin 10. yıl etkinliğinde konuşan Başbakan Erdoğan, “Biz gerek Fransa’da, gerekse diğer Avrupa ülkelerinde bu tür konuların (1915 olayları) iç politika malzemesi yapılmasının tehlikesini her fırsatta vurguladık. İç politikada istismarla oy kazanmak uğruna, ırkçılığa, ayrımcılığa, özellikle de İslamofobi’ye kapı aralanmasının Avrupa için, Avrupa değerleri için tehdit oluşturacağını defalarca dile getirdik” dedi.

2014-06-21 22:46:16

HASAN KARAKAYA / LYON - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Fransa Lyon’da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği’nin (UETD) 10. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde vatandaşlara hitap etti. Başbakan Erdoğan, Türkiye ile Fransa arasındaki diplomatik ilişkilerin 16. yüzyıla dayandığını söyledi. Fransa’nın zor zamanlarında, Osmanlı’nın yardımına koştuğunu hatırlatan Erdoğan; “Birileri 1915 olayları üzerinde birileri prim sağlama gayretine girişti. Biz gerek Fransa ve Avrupa ülkelerinde biz iç politika malzemesi yapılmasının tehlikelerini vurguladık.

Türkiye’nin AB üyeliği için önüne çıkarılan engeller ahde vefa ilkesine uymuyor” dedi.

“ARTIK YENİ TÜRKİYE YÜKSELİYOR”

“Asırlardır devam eden dostluğumuz siz değerli vatandaşlarımızla çok farklı noktalara ulaştı” diyen Erdoğan; “Kimse Türkiye’den korkmasın, çekinmesin. Tam tersine AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı vardır. Bu ihtiyaç bugün daha fazla artmıştır. AB’nin güçlü ekonomisinin Türkiye’ye ihtiyacı var. AB’nin genç, dinamik nüfusundan dolayı Türkiye’ye ihtiyacı var. AB’nin ırkçılıkla, ayrımcılıkla, antisemitizim ve İslamofobia ile mücadele için Türkiye’ye ihtiyacı var. En önemlisi de AB’nin İslam dünyasıyla, tüm Müslümanlarla, Doğu, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Balkanlarla daha sağlıklı ilişki kurabilmesi için Türkiye’ye ihtiyacı var. Türkiye, ilelebet kapılarda bekletilecek ülke değildir. Artık eski Türkiye yok. Türkiye çok hızlı değişiyor. Artık milletimizin iradesiyle yeni Türkiye yükseliyor. Yıllık ortalama yüzde 5 büyüyen bir ekonomiyle Avrupa’nın en büyük 6. ekonomisi konumundayız” diye konuştu.

“1915 OLAYLARININ İÇ POLİTİKAYA MALZEME YAPILMASI TEHLİKELİDİR”

Gerek Fransa’da, gerekse diğer Avrupa ülkelerinde 1915 olaylarının iç politika malzemesi yapılmasının tehlikesini her fırsatta vurguladıklarını ifade eden Erdoğan, “İç politikada istismarla oy kazanmak uğruna, ırkçılığa, ayrımcılığa, özellikle de İslamofobi’ye kapı aralanmasının, Avrupa için, Avrupa değerleri için tehdit oluşturacağını defalarca dile getirdik” şeklinde konuştu.

“Siz bizim Fransa’daki elçilerimizsiniz”

Fransa’da 620 bin Türk olduğunu kaydeden Erdoğan sözlerinin devamında şunları söyledi: “Tamamı çifte vatandaşlık anlayışından hareketle niye müracaatını yapıp aynı zamanda Fransa vatandaşı olmuyor? Diyorum ki Fransa vatandaşı olmamış olan Türk vatandaşlarıma sesleniyorum, kesinlikle aynı zamanda Fransız vatandaşı olun. Fransa’daki siyasi hakları aynen sizler de kullanmalısınız. Siz bizim Fransa’daki elçilerimizsiniz.”

“Darbeler dönemini artık tarihe mahkûm ettik”

“Darbeler dönemini artık tarihe mahkûm ettik, 12 Eylül 2010’da Anayasayı değiştirdik ve 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasına imkân sağladık” diyen Erdoğan; “İşte yargı süreci bitti, 34 yıl sonra da olsa, geç de olsa darbenin sorumluları mahkûm edildi. Gençlerin yaşlarını büyüterek idam ettirmişlerdi, binlerce vatandaşa ülkelerini dar etmiş, gurbete gitmelerine sebep olmuşlardı. Yıllarca baskı rejimiyle ülkeyi yönettiler, demokrasiye, ekonomiye zarar verdiler. Yıllarca kendilerini anayasayla korudular ama, işte o dönemler geride kaldı. Darbe yapanın yanına kâr kalmayacağı artık görülmüş oldu. 17 ve 25 Aralık’ta milletin seçilmiş iktidarına yargı yoluyla darbe yapmaya yeltenenlerden bunun hesabı sorulacak. Üstelik 34 yıl bekleyerek değil, hemen hesabı sorulacak. Bu Pensilvanya, Türkiye’deki her darbeye lojistik destek sağladı. Şimdi de inlerine giriyor, hukuk içerisinde hesabını tek tek soruyoruz, sormaya devam edeceğiz. Millet artık sandığa, demokrasiye sahip çıkıyor” dedi.

“çözüme sabotaj düzenleyenler arasında da yine Pensilvanya var”

Türkiye’de terör meselesini çözmek, ölümleri durdurmak, gözyaşını dindirmek için bir süreç başlattıklarını belirten Erdoğan, 30 yıldır devam eden terörü durdurma noktasına getirdiklerini ifade etti. Erdoğan; “Siyasete zemin hazırladık, tabii ki birileri bundan rahatsız oldular. Terör lobisi, silah, kan, özellikle de faiz lobisi bundan ciddi şekilde rahatsız oldu. Oslo görüşmeleri üzerinden bir sabotaj girişimi yaptılar, engelledik. MİT Müsteşarımızı tutuklayarak, süreci bozmak istediler, engelledik. Paris’teki suikastlarla sabotaj yapmak istediler, onu da aştık. Gezi olayları dediler, 17 Aralık, 25 Aralık dediler, onu da aştık. Şimdi Lice olaylarıyla bayrağımıza yapılan o alçakça saldırıyla yeni bir sabotaj girişimi daha başlattılar. Bu haince sabotaj girişimlerinin bazılarının arkasında Pensilvanya çetesi var. Şu anda bayrağımıza yapılan saldırı üzerinden, çözüme sabotaj düzenleyenler arasında da yine Pensilvanya var. Yine onun altında CHP var, MHP var, bunları da aşacağız” diye konuştu.

“Türkiye’nin geleceği hakkında siz de söz sahibi olacaksınız”

“İnancına güvenen inanç özgürlüğünden korkmaz. Düşüncesine güvenen düşünce özgürlüğünden korkmaz. Fransa’nın sizin gibi yiğit insanlara ihtiyacı var. Asimile olmayın ama entegre olmaktan çekinmeyin” diyen Erdoğan sözlerinin devamında şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı adayımızı ay sonuna doğru açıklayacağız. Adayımıza Fransa’dan çok yüksek destek geleceğine inanıyorum. Sizlerden sandık başınıza gitmenizi rica ediyorum. Türkiye’nin geleceği hakkında siz de söz sahibi olacaksınız.”

Yorumlara Git

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı

Korkunç senaryo gerçekleşebilir! Ukrayna saldırısı sonrası ‘Nükleer’ tehdit