AKİT MENÜ

Gündem

'İhsanoğlu operasyonu bir ‘şah’ hamlesidir'

“Bugün Türkiye’de uluslararası karşılığı olan bir operasyon tezgahlanmaktadır” diyen ve söz konusu operasyonun ismini de “Ekmeleddin İhsanoğlu operasyonu” olarak koyan Nasuhi Güngör, “Bu operasyon, Türkiye’nin yakın dönemdeki yükselişine çekilmiş bir ‘şah’ hamlesidir” dedi. Güngör, operasyonun arkasındaki isimlerin ise “Sisi’ye sesi çıkmayanlar” listesinde aranması gerektiğini kaydetti.

İŞTE O YAZI:

(...)

Gayet açık ifade edelim. Bugün Türkiye’de uluslararası karşılığı olan bir operasyon tezgahlanmaktadır. Bunun bizzat muhafazakar-dindar diye tarif ettiğimiz alanda zihinsel karşılığı vardır. Buna gönüllü olarak hizmet eden ana aktörlerin yanı sıra, sadece sıradan çıkar ilişkileri için bu şemsiye altına girmek isteyenler vardır.

Ekmeleddin İhsanoğlu operasyonu, Türkiye’nin yakın dönemdeki yükselişine çekilmiş bir ‘şah’ hamlesidir. (...) Bu hamleyi yapanlar, öyle CHP-MHP zemininde filan değil, bizzat AK Parti’nin siyaseten hükmettiği alanda at koşturmaktadır. Kimse buraya kaçak bina dikemez, kimse bizim bahçemize giremez rahatlığını bir kenara bırakıp, operasyonun kodlarını doğru okuma vaktidir.

Önce Londra’ya bakalım. Tamam. Sonra bu zihnin yakın coğrafyamızda, Riyad ve Körfez ekseninde, özellikle de sermayesinde bulduğu karşılığı, devamında ise Türkiye’deki zihin ortaklarını bir kenara yazalım. Merkez Bankası tartışmalarını unutmayalım. Üstüne bir de IŞİD operasyonu yazarsak manzara daha da netleşir.

Tayyip Erdoğan ne yaptı? Çok açık. Mısır’da Sisi üzerinden tanımlanan ve İslam dünyasına ilan edilen/dayatılan yeni modele hayır dedi ve şu ana kadar da bu duruşunu korudu. İşte doğru anlamanın formülü. Sisi’ye sesi çıkmayanların listesini yaparsak, karşımızdaki operasyonu ve aktörlerini daha iyi anlamış oluruz. (...)

Nasuhi Güngör/STAR
Akit ARŞİV Sayfasından...

Yorumlara Git

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan TURKEN Foundation'ı ziyaret etti

New York'un Times Meydanı'ndaki dijital panolarda Türkiye'ye yatırım mesajı yayımlandı

Korkunç senaryo gerçekleşebilir! Ukrayna saldırısı sonrası ‘Nükleer’ tehdit