AKİT MENÜ

Sağlık

Prof. Dr. Güleç: Yağ tüketimi kalp sağlığını tehdit etmez

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Güleç, yağ tüketiminin kalp sağlığını tehdit etmediğini söyledi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Güleç, yağ tüketiminin kalp sağlığını tehdit etmediğini söyledi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadi Güleç, Dünya Kalp Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Yağ tüketmeyin, katı yağ kullanmayın gibi öneriler dudak tiryakiliği. Değişik yağ türlerini önerilen miktarlarda tüketmekte hiçbir sakınca yok. Hiç yağ yemeyen bir insanın güzel ve sağlıklı olmasını bırakın, yaşaması bile mümkün değil” dedi.

“TOPLAM ENERJİNİN YÜZDE 30’U YAĞLARDAN GELMELİ”

Prof. Dr. Güleç, önerilen miktarlara sadık kalınan yağ tüketiminin kalp sağlığını tehdit etmediğini belirterek şunları söyledi:

“Toplam enerjinin yüzde 30’unun yağlardan alınması gerekir. Bunu yaparken tek bir yağ türünü kullanmaktansa doymuş, tekli ve çoklu doymamış yağ asitlerini uygun oranlarda harmanlamak en doğrusu olacaktır. Açıkçası bir kalp doktoru olarak yeşil taze fasulye, barbunya, pırasa gibi yemekleri zeytinyağlı olarak seven, hafta sonu kahvaltıda yumurtasını tereyağında yapan, pilav ve makarnada margarin kullanan biriyim. Hastalarıma da farklı bir öneride bulunmuyorum."

Yorumlara Git

Trump’tan denizlerde güç gösterisi: “Trump Sınıfı” savaş gemileri geliyor

Doğu Akdeniz’de üçlü savunma hattı: İsrail, Yunanistan ve GKRY’den stratejik ittifak

Karayipler’de Savaş Çanları: Rusya Diplomat Ailelerini Tahliye Etmeye Başladı!

AB’den Trump’a Grönland resti: Toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı

Netanyahu, ordunun sesini kesecek