AKİT MENÜ

Gündem

Bu sevda bitmez

Diyarbakır Ergani’de düzenlenen Kutlu Doğum programı, tam bir birlik havasında gerçekleşti. Onbinlerce Peygamber sevdalısı ‘kardeşlik’ mesajları verdi...

2013-04-08 21:24:42

İLKHA / DİYARBAKIR
Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde binlerce Peygamber âşığının katılımıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi derneklerden Kardeş-Der tarafından düzenlenen etkinlik alanı saatler öncesinden doldu. Sunuculuğunu Lütfi Biçer’in yaptığı program Fırat Yıldız Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Ergani Kardeş-Der Başkanı Hasan Haksever selamlama konuşması yaptı.  Resulullah’ın (sav) sünnetine sarılmak gerektiğine değinen Haksever, “Kurtuluş Resulullah’tadır. Bizler ümmet olarak bir asırdır sünnetten uzaklaşmışız. Bunca zulüm, cinayet, intihar hep O’nun sünnetine sırtımızı döndüğümüz için başımıza geliyor. Biz Allah Resulü’ne (sav) söz veriyoruz. O’nun yolunu sürdüreceğiz. Tek çaremiz Resulullah’tır. Biz yüzümüzü O’na çevirip O’nu rehber edineceğiz” dedi.
“SİZLER RESULULLAH’IN (SAV)
KARDEŞLERİSİNİZ”
Programda Kürtçe bir konuşma yapan Molla Abdulbari Çelik Hoca, mevlid etkinliğine katılan Peygamber âşığı insanları Resulullah’ın (sav) kardeşleri olarak nitelendirdi. “Bu mevlide katılanların aşkı ve sevgisi Medine’deki Evs ve Hazrec’in sevgisi olduğunu dile getiren Abdulbari Hoca, “Resulullah (sav) yıllar önce sizden kardeşlerim diye bahsetmiştir. Resulullah’ın (sav) beni görmedikleri halde beni canından, evlatlarından ve mallarından daha fazla sevenler dediği kişiler sizlersiniz. Ey insanlar. Sizi temin ederim ki; sizler Resulullah’ın (sav) kardeşlerim dediği kişilersiniz” diye konuştu. Abdülbari Hoca, içinde bulunduğumuz zamanın ahir zaman olduğunu hatırlatarak, “İçinde bulunduğumuz zaman meşakkatli bir zamandır. Bu zamanda Resulullah’ın (sav) tavsiyelerine uyunuz. Resulullah’ın (sav) kutlu doğumunu idrak ettiğimiz bu zamanda memleketimize bahar gelmiştir. Peygamber sevdalıları memleketimize bahar getirmişlerdir. Bizler bu baharı Allah’a (cc), Resulü’ne (sav) ve Peygamber sevdalılarına borçluyuz” dedi.
“RESULULLAH (SAV)
BİZİM İÇİN EN İYİ ÖRNEKTİR”
Etkinlikte Türkçe bir konuşma yapan Molla Mehmet Şenlik Hoca, Resulullah’ın (sav) Müslümanlar için örnek olduğuna değindi. Şenlik Hoca; “Hz Muhammed (sav) dünya ve ahiret saadetini isteyenler için örnektir. Allah’ı (cc) zikretmek isteyenler için örnektir. Allah Resulü (sav) hayatımızın her alanı için en iyi örnektir. O’nu okudukça kendimizi okuyoruz. O’nu anladıkça kendimizi anlıyoruz. İnsanlık barış, kardeşlik ve saadet istiyorsa Resulullah’a (sav) yönelsin. Barışı, huzuru ve normalleşmeyi isteyenler Allah Resulü’ne (sav) gelsinler. Unutmayınız, kurtuluş ve sürur Allah Resulü’ndedir” dedi. Allah Resulü’nün (sav) affediciliğe ve insanlara karşı merhametine de değinen Şenlik Hoca; “Mekke’nin fethi sırasında tüm gözler Hz. Muhammed’deydi. Zira O’nu yalanlamış, inkâr etmiş ve O’na eziyet etmişlerdi. Mahcuptular, ama yine de umutluydular. Resulullah (sav) onları tıpkı Hz. Yusuf’un (as) kardeşlerini affettiği gibi affetti. Onlara kardeş muamelesi yaptı. Allah Resulü’nde (sav) başa kakma yok, intikam yok” diye konuştu.
KARACAN: BDP’NİN ASIL KORKUSU
EFENDİMİZİN İSMİNİN YANKILANMASI
Diyarbakır’da faaliyetlerde bulunan  Şura-Der adına bir basın açıklaması düzenleyen  Hikmet Karacan, BDP’nin Bağlar Belediyesi’nin Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından 21 Nisan’da Newroz Parkı’nda yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliğini engelleme girişiminde bulunmasına sert tepki göstererek, “Bunların asıl korkusu Peygamber Efendimiz’in isminin bütün Diyarbakır’da yankılanmasıdır. Böyle davranarak Allah Resülü’nün gündemde olmasına engel olmaya çalışmaktadırlar” dedi.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi