AKİT MENÜ

Gündem

Örgüt, kirli işlerin taşeronu

Başbakan Erdoğan, AB Büyükelçileri ile yemekte bir araya geldi.

2014-06-24 22:27:46

HABER MERKEZİ -  Başbakan Erdoğan, AB Büyükelçileri ile yemekte bir araya geldi. Büyükelçilere paralel devlet yapılanması hakkında bilgi veren Erdoğan, “Bu örgüte karşı hukuk içinde yoğun bir mücadelenin hazırlıkları yapılıyor. Örgüt halen muhalefet partileriyle işbirliği yapsa da korkunç yüzünü gizleyemez hale geldi. Örgütün finansal kaynakları tükeniyor, tükenecek. Halk nezdindeki itibarı tamamen tükendi” dedi.Erdoğan, söz konusu örgüt yıllar içinde açtığı okullar üzerinden uluslararası bağlantılar da kurduğunu hatırlatarak, “Siz değerli büyükelçilere bu örgütün bir eğitim ve yardımlaşma cemaati olmadığını, uluslararası siyasetten uluslararası istihbarata kadar son derece kirli işlerde kullanılan bir taşeron olduğunu özellikle hatırlatmak isterim” diye konuştu.

EL KAİDECİLİK İLE İRANCILIK TABAN TABANA ZIT

“Batı’da bu örgütün mensupları birçok iftiranın yanında hükümetimizin hem El Kaideci hem İrancı olduğu propagandasını yayıyorlar” diyen Erdoğan, “Bu işlere vakıf olanların, El Kaidecilik ile İrancılığın yan yana gelmeyeceğini çok iyi bilmeleri lazım. Aynı anda birbiriyle taban tabana zıt, hatta birbiriyle çatışan örgütlere bizim destek verdiğimiz yalanlarını yayıyorlar” ifadelerini kullandı.

BU ANNELERİ BELEDİYENİN ÖNÜNDEN KOVDULAR

Erdoğan, Diyarbakır’da çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan annelerin eylemi hakkında büyükelçilere bilgi vererek şunları söyledi:

‘’Diyarbakır’daki anneler için şu ana kadar acaba AB üyesi ülkelerimizden kaç kişi gidip de bu anneleri yerinde görerek, onların derdiyle hemhal oldu? Ne oldu bunların çocukları? Dağa kaçırıldı, bunların çocukları Kandil’e kaçırıldı. Bu annelerin gözyaşı gerçekten gönülleri yaralıyor, görmeye değer. Eğer bizim insan haklarına saygımız varsa, gerçekten bir özgürlük mücadelesi, barış mücadelesi veriyorsak ve demokrasi, demokrasi, demokrasi, bunun lafını değil, icraatını yapıyorsak, demokrasiyi tanımayan bölücü terör örgütü PKK’nın yandaşları bir siyasi parti olarak da şu anda Parlamento’da. Bu anneleri belediyenin önünden kovdular, tehdit ettiler, hatta hatta daha da ileri giderek; ‘siz MİT’ten para alarak buraya geldiniz, siz iradenizi sattınız’ dediler, bunların hepsi Kürt anneler, Kürt babalar. İsterim ki siz büyükelçiler eğer zahmet olmazsa bir Diyarbakır seyahatini de bunun için yapın. Gidin orada bu Kürt kardeşlerimin, çünkü biz Avrupa’ya gittiğimizde bizi hep AB üyesi arkadaşlar veya Avrupa Parlamentosunda olanlar hep ‘Kürt, Kürt, Kürt’ bunu soruyorlar.”

Terör örgütü PKK’nın AB’de kadrolaştığını belirten Erdoğan, Ortadoğu’daki son gelişmelerle ilgili de açıklamalarda bulundu. Çok şımartılan Maliki’nin Irak’ı böldüğıünü söyleyen Erdoğan, Suriye konusunda sessiz kalan Batı ve BM’yi sert dille eleştirdi, Mısır’daki darbeyi ‘darbe’ diyemeyen uluslararası topluma da tepki gösterdi. Erdoğan, Türkiye’nin AB’ye değil AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı olduğunun da altını çizdi.

Yorumlara Git

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı

İran’da İsrail ajanlarına büyük darbe

Mehmet Uçum duyurdu! "Türkiye, Meclis eliyle anayasa yapmaya muktedirdir"

Devlet destekli rafineriler iflas etti: Küresel kriz onları da vurdu! Petrol ve kimya devi iki dev tesis kapanacak!

HÜDA PAR CHP’yi böyle tiye aldı: ‘Laiklik elden gidiyor’