AKİT MENÜ

Gündem

Yargıya darbeye soruşturma

40 milletvekili ile Ergenekon davasının görüldüğü mahkeme salonunu basıp, duruşma yapılmasına engel olan CHP-İP organizasyonuna tepkiler dinmek bilmezken, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ve Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı salonda slogan atıp izleyicileri

2013-04-09 20:48:24

MURAT ALAN / İSTANBUL - Önceki gün görülen Ergenekon davasının 282. duruşması CHP ve İşçi Partililerin baskını sebebiyle yapılamamıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri’de görülen duruşmada sanıkların son savunmasına geçilecekken, mahkemeyi kuşatma çağrısıyla organize olan İşçi Partisi, CHP, Tüm Gençlik Birliği, Atatürkçü Düşünce Derneği gibi grupların provokatif eylemleri sebebi ile duruşma 11 Nisan’a ertelenmişti. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı duruşması sırasında cezaevi önünde yaşanan olaylara ilişkin ve CHP’li vekiller hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılık CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ali Gündüz, Nur Serter, Mahmut Tanal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil’inde aralarında bulunduğu bazı vekiller hakkında “Görevli memura etkin direnme”, “Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemek ve yönetmek”, “Halkı kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşe kışkırtmak”, “Suç işlemeye tahrik”, “Yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs”, “Mahkeme heyetine hakaret”, “Mahkeme heyetine tehdit”, “Kamu malına zarar vermek” suçlarından soruşturma başlattı.
PROVOKATÖRLER SES VE
GÖRÜNTÜ KAYDINDAN BELİRLENECEK
Silivri’yi yıkma tehdidinde bulunan ve duruşma salonuna zorla girmek isteyen kalabalığı yönlendiren provokatörlerin kimliklerini belirleme çalışmaları ile ilgili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinden yardım istendi. Duruşma salonunun güvenliğinden sorumlu Jandarmayla takviye güç olarak getirilen Emniyetin hazırladığı tutanak ve zabıtlar talep edildi.
Mahkemenin duruşma salonda bulunan ses ve görüntü kaydı yapan sistemden faydalanacağı belirtildi. Provokatörlerin kimliklerinin belirlenip, olaylar hakkında soruşturma başlatan Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına bildirileceği ifade edildi.
TAHRİKÇİ MUTLU
Jandarma ve Emniyetin hazırladığı zabıt tutanakları Cumhuriyet Halk Partili vekillerle bazı köşe yazarlarının nasıl organize hareket edip salonda bulunan izleyici ve tutuklu yakınlarını provoke ettiğini ortaya koydu. Zapta göre ilk tepki Vatan gazetesi yazarı Mustafa Mutlu’dan geldi. Mahkeme Başkanın yoklama alacağını belirtmesi üzerine ayağa fırlayıp yüksek sesle “çalışamıyoruz” diye bağırdığı belirlenen Mutlu’nun, görev yapan basın mensuplarına “konuşsanıza arkadaşlar ne duruyorsunuz”, “Çalışamıyoruz nasıl not alacağız burada”, “böyle şey olur mu?”, “bu nasıl mahkeme” şeklinde tepki gösterip duruşma sükunetini bozduğu belirlendi.
İNCE APO’NUN YAKINIYMIŞ
Jandarmanın zapta geçirip mahkemeye teslim ettiği tutanakta CHP’li Muharrem İnce’nin talimatıyla hareket eden grubun, mahkemenin görev yaptığı alanla izleyicileri ayıran demir korkuluğu geçmek için zor kullandığı ifade edildi. Avukatlara ayrılan alana geçmek için yoğun çaba sarf eden CHP’li grubun izleyicileri de kışkırttığı vurgulandı. CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın “Alkışı kesmeyin alkışı. O konuşunca alkışa başlayıp susturun” dediği belirtildi.
Yine aynı sıralarda CHP Grup Başkan Vekilii Muharrem İnce’nin ise, “akilleri mi oturtacaksın oraya başkan. Apo’nun yakınıyım dersem alırlar kesin. Apo’nun yakınıyım yakını...”, “bizi durduramazsınız yıkın arkadaşlar, girin içeri” dediği, CHP’li vekillerin duruşma salonuna telefonlarıyla girdikleri salonda resim çektikleri ve telefon görüşmesi yaptıkları belirlendi.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi