AKİT MENÜ

Gündem

CHP ölçüyü kaçırdı

Ergenekon Terör Örgütü davasının görüldüğü Silivri’de yaşananlara CHP’lilerden sert tepki geldi. Silivri’yi savaş alanına çeviren CHP’li milletvekillerini, eski CHP’liler de kınarken, bu tür olayların CHP’ye yakışmadığı belirtildi. CHP eski Milletvekili O

2013-04-09 20:49:41

RAMAZAN ALKAN – ANKARA

“CHP SİLİVRİ’DE ÖLÇÜYÜ KAÇIRDI”
Deniz Baykal’ın ekibinde bulunan eski milletvekili Onur Öymen CHP’nin sorunları yanlış bir şekilde yanlış yerlerde çözme girişiminde bulunduğunu söyledi. Silivri’de yaşananları tasvip etmediğini dile getiren Öymen, bu tür olayların yaşanmaması için Meclis’i göreve çağırdı. “Ergenekon davasının bir an önce sonlandırılması gerekiyor” diyen Öymen, “Silivri’de CHP ölçüyü kaçırdı. Olmaması gerekenler yaşanıyor. CHP sorunu mahkeme salonlarında çözmeye çalışıyor. Hâlbuki sorunun çözüleceği yer Meclis. Nedense CHP sorunu yanlış bir şekilde yanlış yerlerde çözmeye çalışıyor. Tabii böyle olunca başarı da gelmiyor. Kısır bir döngü yaşıyoruz maalesef” ifadelerini kullandı.  
Yeni anayasanın bir an önce yapılması gerektiğini belirten eski CHP’li Öymen, anayasayla birlikte hukuk reformuna da ihtiyaç olduğunu söyledi.  “CHP’NİN TAVRINI KABUL ETMİYORUM”
“CHP’nin tavrını da kabul etmiyorum” diyen bir başka eski CHP’li Esfender Korkmaz da CHP’yi sert bir dille eleştirdi. CHP yönetiminin illegal yollara girdiğini belirten Korkmaz, “CHP’nin neden olduğu olaylar Türkiye’ye zarar vermektedir” açıklamasında bulundu. Korkmaz, “Ergenekon davası bir an önce sonuçlanmalı. Bu tür çatışmalar, siyasette ve kamuoyunda huzursuzluk meydana getiriyor. Silivri’de şiddete başvurulması hiç hoş olmamış” şeklinde konuştu.
CHP’DE LİDERLİK SORUNU VAR
CHP’de liderlik sorunu olduğunu kaydeden Korkmaz, Kemal Kılıçdaroğlu’na olan tepkisini şu ifadelerle dile getirdi: “Şu anki CHP olaylara bizim zamanımızdaki gibi yaklaşmıyor. Bir defa Kemal Kılıçdaroğlu ‘Herkesi kucaklayacağız’ demesine rağmen sadece belli bir kesimi kucakladı. Partinin asıl tabanını da partiden uzaklaştırdı. Yeni transferler yaptı, ancak bu partiyi bence daha da kötüleştirdi. CHP içerisinde bir kutuplaşma var ve bundan dolayı parti çok aktif hareket edemiyor.”
Hali hazırdaki CHP’nin Türkiye’ye zarar verdiğini söyleyen Korkmaz, “CHP’nin Türkiye’nin sorunlarına öncelik vermesi lazım, ancak bu tam tersi işliyor. CHP ideolojiye öncelik veriyor” dedi. Korkmaz, Kılıçdaroğlu’nu ürkeklikle suçladı.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi