AKİT MENÜ

Ekonomi

Türk müteahhitler Rusya’da bir numara

Dünyada müteahhitlerimiz 1972 yılından bu yana 284 milyar dolarlık iş yaptı. Bunun 50 milyar doları Rusya’da gerçekleşti. Türkiye-Rusya arasındaki dış ticaret hacmi ise 32 milyar doları geçti.

2014-06-26 23:13:54

Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurt Dışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Yeşiler, Rusya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin önemine değinerek, “Rusya-Türkiye arasındaki dış ticaret hacmi geçen yıl 32 milyar dolara ulaştı, bu yılın ilk 3 ayında ise 8 milyar dolar olarak gerçekleşti” dedi.

Yeşiler, Trabzon’da bir otelde düzenlenen Türk-Rus İş Forumu’ndaki konuşmasında, Türkiye’nin yaklaşık 46 milyar dolar yurt dışı yatırımı yaptığını, Rusya’da yaklaşık bin 310 Türk yatırımcı bulunduğunu hatırlattı. Yeşiler, “Rusya’da müteahhit firmalarımız da çok aktif şekilde çalışıyor. Dünyanın 103 ülkesinde müteahhitlerimiz faaliyette bulunuyor. Dünyada müteahhitlerimiz 1972 yılından beri 284 milyar dolarlık iş yaptılar. Bunun 50 milyar doları Rusya’da. Yani Rusya, Türkiye için müteahhitlikte de yurt dışı yatırımda da bir numara” diye konuştu.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan da, Doğu Karadeniz’in her dönemde ülkeler arası ticarette önemli görevler üstlendiğini belirterek, “Rusya’ya ticari ilişki ve işbirliklerimizin gelişmesine büyük katkı sağlayan yeni İpek Yolu olarak adlandırdığımız Verhni-Lars Kapısı güzergahı iş adamlarımıza büyük fırsatlar sunmaktadır. Rusya’nın Kafkasya’daki ticari ilişkilerin karşılıklı olarak gerçekleştirilmesini çok önemsiyoruz” dedi.

 

Yorumlara Git

Otomobil alıp satacaklar aman dikkat: 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak! İşte 10 soruda Güvenli Ödeme Sistemi

Laikçi baskıya boyun eğildi! Yusuf Ziya Gümüşel Hoca’ya hapis zulmü

Tekgıda-İş’ten Sendika Terörü… Sendikacılar, herkese küfür ve tehdit yağdırdı

Sinan Ateş'i kim öldürdü? Bilirkişi raporu ortaya çıktı

İsrailli işgalciler Lübnan topraklarına da göz koydu! Zaten yapıyorlardı resmi olarak ta duyurdular