AKİT MENÜ

Gündem

63 kişilik resim bile umut verici

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında sürece karşı çıkan CHP ve MHP’yi eleştirdi, Akil İnsanlar heyeti ile ilgili tepkilere de cevap verdi. Başbakan Erdoğan, “63 kişide var olan yürek, cesaret ne Bahçeli’de ne de Kılıçdaroğlu’nda mevcut. Bahçeli

2013-04-09 20:51:26

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon davası duruşmalarındaki tavırları nedeniyle eleştirdiği CHP milletvekilleriyle ilgili gerekenin yapılacağını söyledi. Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Danıştay saldırısıyla yüksek yargıya saldıranların yargılandığı bir mahkemenin CHP’liler tarafından saldırıya maruz kaldığını hatırlatarak, politika üretemeyen CHP’nin marjinal bir parti ve bazı terör örgütlerinin kuyruğuna takıldığını kaydetti. Akil İnsanlar heyetindeki 63 kişinin, her türlü teferruatı bir kenara bırakıp yangını söndürmeye çalıştığını vurgulayan Erdoğan, “Terör bitmesin” diye çırpınan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tarihe kara bir leke olarak kaydedileceğini kaydetti.
CHP, TERÖR ÖRGÜTLERİNİN
PEŞİNE TAKILIYOR
CHP’nin marjinal bir partinin kuyruğuna takılıp, Silivri’de mahkemenin önünü adeta savaş alanına çevirdiğini hatırlatan Erdoğan, CHP’nin aralarında terör örgütlerinin de bulunduğu marjinal, karanlık örgütlerin arkasına takıldığını vurguladı. Duruşma devam ederken dışarıda CHP milletvekillerinin tahrikleriyle ortaya çıkan saldırıların, CHP’nin yargıya, adalete ne ölçüde saygısı olduğunu ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, “Milletin vekaletinde anarşi çıkarmak, terör estirmek hele hele yargının olduğu o fiziki mekanları terörize etmek gibi bir yetki asla yoktur. Ama bunlar bunu yapıyor. Anayasanın amir hükümleri ortadadır. TCK’nın amir hükümleri ortadadır. Öyle zannediyorum ki bu konuda da yargı zaten gereğini yapacaktır. Bize de ne düşüyorsa, ondan sonra biz de gereğini yaparız. Çünkü bunlar aynı şeyleri Parlamento’nun içinde de yapıyor” dedi.
İLK KEZ YARGI DURUŞMA
SIRASINDA SALDIRIYA UĞRADI
Cumhuriyet tarihinde ilk kez bağımsız yargının duruşma sırasında saldırıya uğradığını söyleyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Danıştay saldırısıyla yüksek yargıya saldıranların yargılandığı bir mahkeme, bu sefer de CHP’liler tarafından saldırıya maruz kalmıştır. Bağımsız yargıya yönelik bu saldırıyı şiddetle kınadığımızı burada ifade ediyorum. Güvenlik güçlerimiz, yargının rahat çalışabilmesi, bağımsız, tarafsız şekilde tecelli edebilmesi için her tür tedbiri almaya devam edecektir. Çözüm sürecine karşı çıkan, Silivri’de yargıya saldıran bu CHP’yi tarih mutlaka kayıtları altında yargılamaya devam edecektir.”
BAHÇELİ, SÜREÇLE İLGİLİ
KORKU SENARYOLARI ÜRETİYOR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin süreçle ilgili korku senaryoları ürettiğini belirten Erdoğan, Bahçeli’nin kabalığıyla Kılıçdaroğlu’nun önüne geçtiğini ifade etti. Bahçeli’nin çözüm sürecinde terörün bitecek olmasından dolayı son derece öfkeli, gergin olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Allah korusun bu hararetle, bu gerilimle kayışın kopması, contaların yanması, motorun su kaynatması durumunda ciddi şekilde üzülürüz. Siyasette ortaya zaten hiçbir başarı koyamadı, daha fazla gerilmeden, daha fazla hararet yapmadan emekliye ayrılmasını kendisine samimiyetle tavsiye ediyoruz. Türk milliyetçiliği yaptığını iddia edip, milletin edebini, adabını taşıyamayan bir Genel Başkanı biz MHP tabanına havale ediyoruz” diye konuştu.
BAHÇELİ HAİN GÖRMEK İSTİYORSA
AYNAYA BAKSIN
Bahçeli’nin ‘ihanet’, ‘hıyanet’ kelimesini, ona benzer birçok kelimeyi utanmadan, sıkılmadan ağzına aldığını belirten Erdoğan, “Sayın Bahçeli, sadece 3,5 yıllık iktidarları döneminde ülkeye öyle ağır bedeller ödetti ki 10 yıl boyunca biz bu faturaları ödemek zorunda kaldık” dedi. 3,5 yıllık iktidarları döneminde kimlere af çıkardıklarının, kimleri idamdan kurtardıklarının, hangi azılı suçluları sokaklara saldıklarının bilindiğini ifade eden Erdoğan, “ ‘Vur de vuralım, öl de ölelim’ diyen kitleye karşı, ‘Onun da zamanı gelecek’ diyen, terör bitmesin diye çırpınıp, aynı anda terörü yücelten bir genel başkanın ne bize ne de kendi tabanına, ülkücü gençlere söyleyecek tek bir sözü yoktur, söz söyleyecek yüzü dahi yoktur. Böylelerine, aynaya bakıp sağa sola hakaret yağdıranlara en güzel cevabı aslında merhum Mehmet Akif veriyor: Şark’a bakmaz, Garb’ı bilmez, ilimden yok payesi / Bir kızarmaz yüz, yaşarmaz göz bütün sermayesi” şeklinde konuştu.
İKİ GENEL BAŞKAN
‘TERÖR BİTMESİN’ DİYE DİRETİYOR
 Başbakan Erdoğan, sanatçılar, akademisyenler, yazarlar, işçiler, işverenler, memurlar bu sürece destek verirken, Türkiye tek yürek halinde umudunu çoğaltırken, terör bitmesin diye ayak direten bu iki genel başkanı tarihin büyük bir talihsizlikle anacağını kaydetti. Erdoğan, “Biz bu iki genel başkanın tahriklerine, hakaretlerine, süreci sabote etmek için ortaya koydukları kirli mücadeleye asla prim vermeyeceğiz. Şehitler gelsin, gençler ölmeye devam etsin diye adeta beddua eden bu iki genel başkana rağmen, biz yaşatmanın mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. 76 milyonun desteği ve hayır duası bize yeter” diye konuştu.
AKİL İNSANLAR ZİHİNLERDEKİ
SORU İŞARETLERİNİ GİDERECEK
. Başbakan Erdoğan, bazılarının, ‘Akil İnsanlar’ ifadesinin ‘yiyiciler’ anlamında olduğunu dile getirdiğini belirterek, “Türkçe’de oturmuş bir kelime var. Arapça gramer imtihanına mı tabi tutacağız? Böyle bir gaflet olur mu? Türkçe’ye bu nasıl yerleşmiş, bu şekilde bu söyleniyor” ifadelerini kullandı. Bunun gaflet, cehalet olduğunu aktaran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Akil İnsanlar heyetinin sürece nasıl katkı sağlayacağı konusunda bunlar spekülasyon yapadursun, biz kervan yürüsün diyoruz.”
CAN ALICI SORUNU ÇÖZMEK İÇİN
BİR ARAYA GELDİLER
Farklı çevreler, inanç ve etnik gruplardan oluşan 63 kişiyi bir çatı altında, bir masa etrafında toplamanın zor bir iş olduğunu vurgulayan Erdoğan, “O 63 kişinin ortak paydası var; can alıcı, can yakıcı bir sorun, bunun çözümü için bu arkadaşlar bir araya geldiler. O masanın etrafında teferruatta takılıp kalan değil, teferruatı bir kenara bırakıp, ortadaki yangını söndürmeye can atan, kalpleri barış için çarpan insanlar var. O masanın etrafında her türlü eleştiriyi, hakareti, baskıyı, haksızlığı göze almış, sadece akan kanı durdurmaya, sadece gözyaşlarını dindirmeye odaklanmış, samimi insanlar var. Ne Devlet Bahçeli’nin ne de onun muavini Kemal Kılıçdaroğlu’nun o 63 ismin aklını, samimiyetini, içtenliğini sorgulayacak kalitesi de birikimi de kalibresi de yoktur” dedi.
KILIÇDAROĞLU’NUN YÖNTEMİ
SORGULAMASI ART NİYETLİ
Herkesin kanın durmasına, gözyaşının dinmesine odaklandığı bir dönemde CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yöntemi sorgulamasının art niyetlilik olduğunu aktaran Erdoğan, “Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Akil İnsanlar, Başbakan’a seçim öncesinde zaman kazandıracak’ diyor. Hiç endişe etmesin, Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin başında olduğu müddetçe, seçim kazanmak için bizim zamana ihtiyacımız hiç olmaz” diye konuştu. Yöntem konusunda kırmızı çizgilerini birçok kez aç
400 BİN KONUT VE DÜKKAN DÖNÜŞTÜRÜLECEK
Türkiye genelinde başlattıkları kentsel dönüşüm projeleri kapsamında İstanbul genelinde toplam 32 bin 205 bağımsız bölümün yıkımını gerçekleştirdiklerini de söyleyen Erdoğan, “Hedefimiz 2013’te 200 bin, 2014 yılı sonuna kadar 400 bin bağımsız konut ve dükkanın dönüşümünü başlatmak. Halkımızın desteğiyle inşallah bu hedefleri de tutturacak, Türkiye’yi ciddi oranda sağlıklı, kaliteli, sağlam yapılara kavuşturmuş olacağız” diye konuştu.
YUNUS EMRE ÇARŞISI 3 AY İÇİNDE AÇILACAK
Ankara Altındağ’da geçen ay çıkan yangında kül olan Yunus Emre Çarşısı’ndaki mağdur esnafa da müjde veren Erdoğan, kullanılmaz hale gelen Yunus Emre Halk Pazarı’nın, yeniden inşa edilerek, 3 ay içinde esnaf ve halkın hizmetine sunulması için gerekli talimatı verdiğini kaydetti. Erdoğan, esnafın vergi, elektrik, kredi borçlarının ertelenmesi konusunda gerekli girişimlerde bulunulduğunu da bildirdi.
Erdoğan Bişkek’te
AKİT / ANKARA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in davetlisi olarak dün Bişkek’e gitti. Aralarında Ankara Temsilcimiz Yener Dönmez’in de bulunduğu bir grup gazetecinin takip ettiği Başbakan Erdoğan’ı Bişkek’te yoğun bir program bekliyor.
Erdoğan’ı Manas Havaalanı’nda Kırgızistan Başbakanı Cantörö Satıbaldiyev resmi törenle karşıladı. Karşılama töreninde Türkiye’nin Kırgızistan Büyükelçisi Nejat Akçal ve diğer ilgililer de hazır bulundu. Erdoğan, buradan ikametine ayrılan otele geçti.
Bişkek’teki bugünkü temaslarına zafer anıtına çelek koyup saygı duruşunda bulunmayla başlayacak olan Başbakan Erdoğan, daha sonra hükümet evinde Kırgızistan Başbakanı Satıbaldiyev’le baş başa bir görüşme yapacak ve akabinde heyetler arası görüşmelere katılacak.
KIRGIZ-TÜRK İŞ FORUMU’NA KATILIYOR
Görüşmelerden sonra iki başbakanın huzurunda bir dizi anlaşmalara imza atılacak. Başbakan Erdoğan daha sonra meclise geçecek ve Meclis Başkanı Asılbek Ceyenbekov’le görüşecek. Erdoğan, öğleden sonra ise Kırgızistan Başbakanı Satıbaldiyev’le birlikte Kırgız-Türk İş Forumu’na katılacak.
Daha sonra Kırgız-Türk Manas Üniversitesi’ne geçecek olan Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde ise Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev’in de iştirakiyle Kırgızistan-Türkiye Yüksek Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSK) ikinci toplantısına katılacak. Erdoğan, Bişkek temaslarının ardından yarın Moğolistan’a hareket edecek. Başbakan Erdoğan, en son Şubat 2011’de Kırgızistan’ı ziyaret etmişti.
Başbakan Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mevlüt Çavuşoğlu ve Menderes Türel ile AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli de Bişkek’e gitti.
 

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi