Sağlık
Kanserin panzehiri: Geven
Doğanın müthiş şifa kaynaklarından son keşfin adı: Geven…
Bütün sağlık sorunlarınız için ‘her zaman ve önce’ doktora gitmeniz gerektiğini hatırlatarak; doğanın müthiş şifa kaynaklarından da yararlanmak gerektiğini söyleyelim. Ketre, Çekme, Ak Geven, Püs Geveni, Zamk Geveni, Astragalus glycyphyllus, Astragalus cicer, Leguminosae gibi çeşitli adı ve çok sayıda türü olan Geven, çok faydalı bir bitki. Bilinen Bileşimi ise Asparagin, gliserizin, acı maddeler, şekerler, proteinler, dekstroz, manit ve flavanoidlerden oluşur.
Baklagillerden, çok yıllık bir bitki olan Geven’in, yetiştiği bölgelere göre farklılaşan 2000 kadar türü vardır. Yapraklar eliptik bir şekilde dal boyunca karşılıklı sıralanmıştır. Sarı, açık sarı, beyaz ve pembe açan türleri mevcuttur. Çok yıllık otsu, dikenli bitkilerdir. Boyları türüne göre 5 - 100 cm ve bulunduğu yükseklikler 200 - 2700 metre arasında değişir. Ak geven, püs geveni ve zamk geveninden; Ebru sanatının yapımında kullanılan ‘kitre’ denilen zamk çıkarılmaktadır. Kitre, ilaç yapımında da kullanılır.
Faydaları
Soğuk algınlığı, grip, süreğen Enfeksiyon, kronik yorgunluk ve astımda
Kalp rahatsızlıkları, böbrek rahatsızlıkları, mide ülserleri rahatsızlıklarında
Çeşitli alerjiler ve yaraları geçirmede
Genel hazım sorunlarında
Kemoterapiyle ilişkili olarak iştah kaybı veya yorgunluğu ortadan kaldırmada fayda sağlayabilir.
Vücutta bir dizi bağışıklık işlevini destekleyen Aatragli Polysaccharoses bileşini içeren geven bitkisi hakkında yapılan araştırmalarda;
Soğuk algınlığı vakalarının şiddetini ve süresini azaltabildiği
Kalbin kan pompalama hacminde iyileştirmeler sağlayabildiği
Karaciğerde hücre hasarına karşı koruma sağlayabildiği
Kalp ve beyin dokularına oksijen taşınmasına yardımcı olduğu ve vücudun şevk ve direncini geliştirdiği
Astragalus özü kullanılan farelerde idrar torbası kanserinin daha az olduğu
Akciğer kanseri hastalarında tümör ilerleyişini tersine çevirebildiği görülmüştür.
Kullanım şekli
2 çorba kaşığı bitki 0,5 litre suda 10 dakika kaynatılır. Günde 4 defa yemeklerden evvel birer çay bardağı içilir.