AKİT MENÜ

Gündem

1500 kere maşallah

Hz. Ebubekir Camii’nde bin 500 öğrenci aynı anda Kur’an-ı Kerim öğreniyor. Bilgi yarışmaları ve sportif faaliyetlerin de yapıldığı kursta, çocuklara Allah sevgisi aşılanıyor.

2014-06-27 23:47:33

Namaz teşvik ediliyor Bilgi yarışmalarının düzenlendiği kursta; piknik etkinlikleri ve futbol müsabakaları düzenleniyor. Namaza teşvik amacıyla vakit namazlara gelen öğrencilere kırmızı kurdele, derslerde başarı gösteren öğrencilere beyaz kurdele takılıyor. Cuma günleri ise ders bitiminde sonra bütün öğrencilere meyve suyu ikram ediliyor.

Okulların kapanmasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın camilerde “Haydi çocuklar camiye koşalım, Kur’anla buluşalım” sloganıyla başlattığı Kur’an Kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösteriyor.

İstanbul Esenyurt’taki Hz. Ebubekir Camii Kur’an Kursu’nda da bin 500 öğrenci aynı anda ders görmeye başladı. Kursta; 30 grup (sınıf) oluşturulduğu, her grupta 50 kişinin bulunduğu öğrenilirken; camide Suriyeli öğrenciler de, Suriyeli hoca nezaretinde eğitime alınıyor.

ÇOCUKLAR KUR’AN’LA BULUŞTURULUYOR

Esenyurt Hz. Ebubekir Camii İmam-Hatibi Mustafa İpek,Peygamber Efendimiz’in “Hafızasında Kur’an’dan ezbere bir âyet bulunmayan kimse harabe ev gibidir” sözünü hatırlatarak, “Biz de, çocuklarımızı harabe olmaması için Allah’la, Peygamberimizle, Kur’an ve cami ile buluşturuyoruz. Çocuklarımızı yaz döneminde aldığı eğitimle hem dünyaya, hem de ahiret hayatına hazırlıyoruz” dedi.

Kursa katılan öğrenciler öğle namazına kadar derse devam edip, cemaatle namaz kılıyor.

Kur’an-ı Kerim yürüyüşüne rekor katılım!

İstanbul Bayrampaşa’da, iki bin yaz Kur’an kursu öğrencisinin katılımıyla “Kur’an gençliği” yürüyüşü düzenlendi. Kocatepe Camii’nde cuma namazı sonrası kurs öğrencileri ile veliler, mehter takımı öncülüğünde yürüyüşe geçti. Tekbirler eşliğinde Bayrampaşa sokaklarında yürüyen grup, Tuna Caddesi üzerinden Sabri Akpınar Parkı’na geldi. Burada konuşan Kocatepe Camii İmamı Ali Ulvi Uzunlar, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak, iyilik ve güzelliklere alıştırmak maksadıyla çaba sarfettiklerini belirterek, bu etkinliklerin süreceğini söyledi.

Yorumlara Git

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı

İran’da İsrail ajanlarına büyük darbe

Mehmet Uçum duyurdu! "Türkiye, Meclis eliyle anayasa yapmaya muktedirdir"

Devlet destekli rafineriler iflas etti: Küresel kriz onları da vurdu! Petrol ve kimya devi iki dev tesis kapanacak!