AKİT MENÜ

Ekonomi

Akkuyu’da radyasyon sıfır sınırında

Akkuyu NGS’nin işletilmesinde özel uzmanlık eğitiminden geçmiş yaklaşık 2 bin uzman personel istihdam edilecek.

2014-06-28 23:09:59

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) için hazırlanan çevresel etki değerlendirme raporunda, “mümkün olan en düşük dozun alınması olarak bilinen uluslararası ALARA prensibi esas alınarak tasarlandığı, yapılan hesaplamaların, nükleer santral sahasındaki yıllık toplam radyasyon değerinin, sınır değerin oldukça altında kalacağını gösterdiği” belirtildi.

Akkuyu NGS Projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu’nda, santralin yılda yaklaşık 35 milyar kWh elektrik enerjisi üretmesinin planlandığı ifade edildi. 

20 MİLYAR DOLARA MAL OLACAK

Bu miktarın, bugünkü elektrik tüketiminin yüzde 16’sına karşılık geldiğine yer verildi. Toplam maliyetin 20 milyar dolar civarında olmasının öngörüldüğü belirtilen raporda, Akkuyu NGS’nin işletme ömrünün 60 yıl olarak planlandığı ifade edildi. NGS tasarımında, “derinlemesine savunma prensibi” gereğince radyoaktif maddelerin çevreye salımını engelleyici fiziksel bariyerlerin yer alacağına işaret edilen raporda, her bir farklı güvenlik seviyesinin bağımsız olarak etkili olmasının, santralde “derinlemesine savunma” kavramının temel unsurunu oluşturduğu, bu sayede bir güvenlik seviyesinde oluşan hatanın bir başka güvenlik seviyesinde de hataya sebeb olması önlenmiş olacağı kaydedildi.

 

Yorumlara Git

Otomobil alıp satacaklar aman dikkat: 27 Eylül'den itibaren zorunlu olacak! İşte 10 soruda Güvenli Ödeme Sistemi

Laikçi baskıya boyun eğildi! Yusuf Ziya Gümüşel Hoca’ya hapis zulmü

Tekgıda-İş’ten Sendika Terörü… Sendikacılar, herkese küfür ve tehdit yağdırdı

Sinan Ateş'i kim öldürdü? Bilirkişi raporu ortaya çıktı

İsrailli işgalciler Lübnan topraklarına da göz koydu! Zaten yapıyorlardı resmi olarak ta duyurdular