AKİT MENÜ

Gündem

Köşk için odaklandık

Başbakan Yardımcısı Atalay, “Şimdilik gündemimizde birinci planda cumhurbaşkanlığı var, bununla meşgulüz, kampanyası, çalışması var. Partiyle ilgili kısımlar bu süre içinde değerlendirilir.”

2014-06-30 21:37:12

ANKARA - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti’nin gündeminde birinci planda cumhurbaşkanlığı çalışmaları bulunduğunu, partiyle ilgili çalışmaların bu süre içinde değerlendirileceğini bildirdi.

Atalay, Kanal 24 televizyonu canlı yayınında gazetecilerin soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin sorular üzerine Atalay, görüşmenin içeriğini bilmediğini söyledi.

AK Parti için kritik günler, ciddi bir geçiş dönemi yaşadıklarını anlatan Atalay, “Partimizde değişimler olacak, yeni hükümet kurulması gibi. Hepimizin görüşmesi gereken çok konu var. Partimizin bütün kademeleriyle değerlendirmeler yapıyoruz. Hareketin önemli iki ismi, değişik zamanlarda görüşüyorlar, bugün de eminim bu konuda önemli bir görüşme yaptılar. Başbakanımız ‘Salı günü açıklamadan önce Cumhurbaşkanımızla da görüşerek son kararı vereceğim’ demişti. Herhalde bugün son karar verilmiş oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Ben aday olmayacağım’ açıklaması da bu kararla ilgili bir göstergedir” diye konuştu. “Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığı kesin mi” sorusu üzerine Atalay, “Biz hep böyle görüyoruz, resmen açıklanmadığı için de açıklanmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Partinin geleceği, Tayyip Bey cumhurbaşkanı seçildiğinde partinin genel başkanı konusu, yeni hükümetin başbakanı gibi konular var. Şimdilik gündemimizde birinci planda cumhurbaşkanlığı var, bununla meşgulüz, kampanyası, çalışması var. Partiyle ilgili kısımlar bu süre içinde değerlendirilir. Buna, strateji olarak bakmak lazım, ne kadar bunları teyit ediyoruz deseniz de parti içinde, teşkilatlarımızda partinin geleceğiyle ilgili de kaygılar, endişeler, görüş ve tartışmalar olabiliyor. Bunlar da normaldir. Bu devam eden bir süreç ama kısa sürede bir karar şu anda beklenmiyor.”

Beşir Atalay, sorular üzerine, aday olması halinde Başbakan Erdoğan’ın birinci turda cumhurbaşkanı seçileceğini ifade ederek “Birinci turda kazanacağı yönünde kuvvetli tahminler var, elimizdeki veriler de onu gösteriyor. Seçimin tansiyonu bile yükselmeyecek. Bu şartlarda baktığımızda araştırmacı olarak söylemek istiyorum: Şu anda cumhurbaşkanlığı seçimi volümü yüksek, kampanyası yoğun olacak gibi görünmüyor. Yapılan değerlendirmelerde de partimizle ilgili kamuoyu desteği yüksek. Birinci turda seçim biter, öyle görüyoruz. Daha sonra erken seçim gibi bir konu gündemimizde hiç olmadı. Erken seçimi hiçbir zaman tasvip etmedik. Milletvekilliği süresini tekrar 5’e çıkaralım diye de bir düşünce var, erken seçime gideceğimizi ben sanmıyorum. Şu an böyle tahminler yapılıyor ama bizim kendi ilkelerimiz, çalışmalarımız içinde böyle bir alternatif değerlendirme söz konusu değil.”

Yorumlara Git

Brezilya X’e 5 gün verdi!

Esed yurtdışına kaçan milyonlarca Suriyeli için genel af çıkardı

İran’da İsrail ajanlarına büyük darbe

Mehmet Uçum duyurdu! "Türkiye, Meclis eliyle anayasa yapmaya muktedirdir"

Devlet destekli rafineriler iflas etti: Küresel kriz onları da vurdu! Petrol ve kimya devi iki dev tesis kapanacak!