AKİT MENÜ

Gündem

Meclis’te çözüm yasası gerilimi

AK Parti hükümetinin büyük risk alarak başlattığı ve akan kanı durdurmaya dönük çözüm sürecine yönelik MHP’nin rahatsızlığı dışa vurmaya başladı. Üyesi olmadığı halde komisyona katılan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, konuşmasıyla komisyonu gerdi. AK Partililerin yanı sıra HDP’liler, MHP’li Vural’a tepki gösterip, düzenlemeyi savundular.

2014-07-02 22:11:23

YENİ AKİT / TBMM BÜROSU - Ak Parti hükümetinin büyük risk alarak başlattığı ve akan kardeş kanını durdurduğu çözüm sürecine yönelik MHP’nin rahatsızlığı dışa vurmaya başladı. İçişleri Komisyonu’nda görüşülmeye başlanan çözüm sürecine ilişkin Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmeleri MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın çıkışları nedeniyle tartışmalı başladı. Üyesi olmadığı halde komisyona katılan Vural, konuşmasıyla komisyonu gerdi. AK Partililerin yanı sıra HDP’liler de MHP’li Vural’a tepki gösterip, düzenlemeyi savundular.

VURAL, ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Mehmet Ersoy’un görüşmelere geçildiğini açıklamasına tepki gösteren Vural, “Başlayamazsınız” diye itiraz etti. Tasarıya dair itirazlarını sıralayan Vural, terör örgütünün tehdidiyle komisyonun çalıştığını ima etti. Tasarının görüşülemeyeceğini savunan Vural, konusu suç teşkil eden ve suç imtiyazı sağlayan tasarının görüşülemeyeceğine ilişkin itirazını TBMM Genel Kurulu’nda da ifade ettiğini belirtti. Vural, itirazı sonuçlanmadan görüşmelere geçilemeyeceğini savundu. Bu söze tepki gösteren HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “Burada kimse şov yapamaz, fikirler konuşulur” dedi. MHP ve HDP’liler arasında karşılıklı laf atmalar yaşandı.

ATALAY: KARARLI VE CESUR YAKLAŞIMLAR SERGİLEDİK

Komisyonda süreç ile ilgili açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecini başarıya ulaştırarak, ülke ve millet olarak bu yakıcı sorunu da geride bırakacaklarını ifade ederek, “AK Parti hükümetleri, ülkenin istikrarı ve gelişmesi önündeki en ciddi engellerden birisini oluşturan terör meselesi ve altında yatan sorunları ülke gündeminden çıkarmak için işbaşına geldiği 2002 yılından bu yana kararlı ve cesur bir yaklaşım sergiledi. Hükümetlerimiz bu süre zarfında vatandaşlarımızı kazanmak, devlete güvenlerini artırmak ve terörün yıllardır istismar ettiği zemini ortadan kaldırmak yolunda riskler üstlenmiş ve çok önemli çalışmalar yürütmüştür” dedi.

Çözümü hayal bile edilemeyen sorunları ülke gündeminden bir bir çıkardıklarını belirten Atalay, “Çözüm sürecini başarıya ulaştırarak, ülke ve millet olarak bu yakıcı sorunu da geride bırakacağız. Ülkemizin ve insanımızın enerjisini, bölgesinde ve dünyada örnek gösterilen bir Türkiye için harcayacağız” diye konuştu.   Bu süreçte toplumsal desteği arkalarına almaya, tüm kesimlerle diyalog ve istişareye, kamuoyunu bilgilendirmeye ve şeffaflığa önem verdiklerini belirten Atalay, büyük kamuoyu desteği sayesinde süreçte ortaya çıkan pek çok provokasyonun aşılabildiğini bildirdi.

Yorumlara Git

Kardeş ülke Azerbaycan terör hedeflerine karşı TRLG-230 füzesini kullandı

BAE ve Amerika: 50 Yıllık ortaklığın önemli konu başlıkları

Erzurum'da feci kaza! Anne ve baba hayatını kaybetti

Serhat Akın’dan Ali Koç’a hodri meydan: Yüreğin yetiyorsa gelirsin!

Akaryakıt fiyatında tabela değişti: Güncel akaryakıt fiyatları