AKİT MENÜ

Gündem

Dualar Erdoğan için

AK Parti’nin, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için ümmetin yetimlerinin hamisi Başbakan Erdoğan’ı aday göstermesi, mağdur ve mazlum milletleri sevindirdi. Başbakan Erdoğan’ın adaylığı Balkanlar’dan Arakan’a kadar her coğrafyadaki ümmetin yetimlerince sevinçle karşılanırken, Türkiye’nin büyüyüp güçlenmesini istemeyen başta İsrail olmak üzere batı dünyasını ise üzdü. Gezi ve 17-25 Aralık ile 30 Mart seçimlerinde AK Parti’yi dualarından eksik etmeyen ümmetin yetimleri, Erdoğan’ın ilk turdan zaferle çıkması için şimdiden dualarına başladı.

2014-07-02 22:25:09

HASAN ÖNAL - TBMM BÜROSU - Ak Parti’nin, 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için ümmetin yetimlerinin hamisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı aday göstermesi, mağdur ve mazlum milletleri sevindirdi. Başbakan Erdoğan’ın adaylığı Balkanlar’dan Arakan’a kadar her coğrafyadaki ümmetin yetimlerince sevinçle karşılanırken, Türkiye’nin büyüyüp güçlenmesini istemeyen başta İsrail olmak üzere batı dünyasını ise üzdü. Gezi ve 17-25 Aralık ve 30 Mart seçimlerinde AK Parti’yi dualarından eksik etmeyen ümmetin yetimleri, Ramazan gecelerinde kendi dertlerini unutup Başbakan Erdoğan için dua ediyor. Erdoğan’ın ilk turdan zaferle çıkması için dua nöbetlerini artıran mazlum Müslümanlar, Başbakan Erdoğan’ın seçilmesinin ümmetin birliği, beraberliği, geleceği açısından önemli olacağına dikkat çekiyor.

ÜMMETİN YETİMLERİ SEVİNDİ

TBMM Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Başbakan Erdoğan’ın ilk kez halkın seçeceği cumhurbaşkanlığı için aday gösterilmesinin Gazze’ye yönelik saldırılarını artıran İsrail’i üzdüğünü, Filistinlileri de sevince boğduğunu ifade etti. Filistin’den Erdoğan’ın adaylığı ile ilgili sevinç haberleri aldıklarını belirten Yıldırım, “Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı, dünyanın dört bir tarafındaki ümmetin yetimleri ve mazlum milletlerce sevinçle karşılandı. Filistin halkı başta olmak üzere Suriye, Kafkaslar, Afrika, Balkanlar ve Bangladeş, Myanmar’dan sevinç haberleri geliyor. Erdoğan’ın seçilmesinin, ümmetin birliği, beraberliği, geleceği açısından önemli olduğuna dikkat çekiyorlar ve bunun gerçekleşmesi için dua ediyorlar” diye konuştu.

BAŞBAKANIMIZA DUA EDİYORLAR

Türk milletinin daha önce iç ve dış mihraklarca kurgulanan kumpaslarda sonuna kadar Başbakan Erdoğan’ın yanında yer aldığını gösterdiğini vurgulayan Yıldırım, “İnşallah 10 Ağustos’taki ilk turda da milletimiz bu desteğini yeniden gösterecek. Başbakan Erdoğan’ın seçilmesiyle Türkiye, 2023 vizyonunu yeniden yakalayacak ve daha güçlü bir şekilde mazlum ülkelerin koruyucusu haline gelecek. Türkiye daha güçlü bir şekilde mazlum ülkelerin, Doğu Türkistan’ın, Filistin’in, Somali’nin, Myanmar’ın yanında olacak” dedi. Türkiye’nin yıllarca dik duruşuyla mazlum ülkelerde çok büyük teveccühe sahip olduğunu hatırlatan Yıldırım, “O bölgelerdeki insanlar Başbakan Erdoğan’ın kendilerinin hamisi, o ülkelerin öncüsü olacağını biliyorlar. Zaten oradaki vatandaşların ceplerinde Sayın Başbakanımızın resmini taşıdıklarını görmekteyiz. Sayın Başbakanımızı bu yüzyılın en büyük lideri olarak görüyorlar. Filistinliler, İsrail’in saldırılarının arttığı bir dönemde daha kendilerinden, ailelerinden daha çok Sayın Başbakanımıza dua ediyorlar. Sayın Başbakanımızı umut olarak görüyorlar” dedi.

AK PARTİ İZMİR MİLLETVEKİLİ RIFAT SAİT: EVLADI FATİHAN’IN

ERDOĞAN İLGİSİ FARKLI

Türkiye-Arnavutluk Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait de Başbakan Erdoğan’ın AK Parti’nin cumhurbaşkanlığı adayı olarak açıklanmasının Balkanlar’da büyük yankı bulduğunu belirterek, Balkanlar’da birçok yerde sevinç gösterileri yapıldığını ifade etti. Balkanlar’da Başbakan Erdoğan’a yönelik çok farklı bir sevgi olduğunu dile getiren Sait, “Balkanlar’da Başbakanımıza özel bir ilgi var. Balkanlar’dan Türkiye’deki yakınlarını arayıp Başbakan Erdoğan’ı desteklemeleri istiyorlar. Böyle bir liderin zor bulunacağını ifade ederek, sahip çıkmalarını istiyorlar. Ayrıca Balkanlar’da birçok yerde Başbakanımıza özel dualar ediliyor ” dedi. Balkanlar’da AK Parti ve Başbakan Erdoğan sevgisinin çok olduğuna dikkat çeken Sait şöyle konuştu: “Balkanlar’da yaşayanların Başbakan Erdoğan’a çok ayrı bir hayranlıkları var. ‘Keşke bizim başbakanımız da Erdoğan gibi olsa’ diyorlar.”

AK PARTİ NEVŞEHİR MİLLETVEKİLİ GİZLİGİDER: ÜMMETİN YETİMLERİ,

HAMİLERİ İÇİN DUA EDİYOR

TBMM Türkiye Bangladeş Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider ise ümmetin yetimlerinin gözünün Türkiye üzerinde olduğuna dikkat çekerek, cumhurbaşkanlığına Başbakan Erdoğan’ın aday gösterilmesinin Myanmar ve Bangladeş’te sevinçle karşılandığını söyledi. Başbakan Erdoğan ve AK Parti’ye yönelik kumpasları Myanmar, Suriye, Kırım, Filistin’deki mazlumların endişe ve dua ile takip ettiklerini hatırlatan Gizligider şunları söyledi:

“Türkiye, AK Parti hükümeti ile oralardaki mazlumların hamiliğini yapmaya başladı ve bunu devam ettiriyor. Oradaki mazlumlar bu yardımların kesilmesinden endişe ediyorlar. Bu nedenle AK Parti’ye yapılan kumpaslardan dolayı endişeliler. AK Parti ve Başbakanımıza çok dua ediyorlar. İnşallah bu duaların karşılığını cumhurbaşkanlığı seçimlerinde alacağız.” Erdoğan’ın Başbakanlık’tan

İstifa etmesi gerekmiyor

HABER MERKEZİ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı için aday olmasının ardından başta CHP ve MHP olmak üzere, muhalefet çevreleri ve hükümet karşıtları, “Erdoğan başbakanlıktan derhal istifa etmeli” naraları atmaya başlamıştı. Bu çevrelere cevap AK Parti’nin kurmaylarından geldi.

Ukrayna’da kaçırıldıktan 32 gün sonra serbest bırakılan AGİT personeli Mehmet Kılıç’ı kabulünde soruları cevaplayan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olması sebebiyle başbakanlıktan istifa etmesi söz konusu değil. Sayın Başbakanımızın inşallah ilk turda yüzde 50’nin üzerinde bir rakamla cumhurbaşkanı olacağını düşünüyoruz. Halkın doğrudan seçeceği cumhurbaşkanı elbette ki daha farklı bir konumda olacak Çankaya Köşkü’nde. Sayın Başbakanımızın da dün anlatmaya çalıştığı odur ama bu şu demek değil; tabii ki Sayın Başbakanımız öncelikle Anayasa’da kendisine verilen yetkileri kullanacak” dedi.

YASAL SAKINCA YOK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş ise, “Sayın Başbakanımızın bu yasal mevzuat çerçevesinde eğer milletimiz teveccüh eder kendisini seçerse, 28 Ağustos gününe kadar, yani cumhurbaşkanı görevini devralacağı güne kadar partimizin genel başkanı ve başbakan olarak devam etmesinde hiçbir yasal sakınca yoktur. Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar, ‘AK Parti ne olacak’ diye konuşmak gerçekten milletin iradesine en azından saygısızlıktır. “

YAZICI: KIYMETİ HARBİYESİ YOK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ise, muhalefet partilerinin, iddialarını “Söylediklerinin hiçbir kıymeti harbiyesi söz konusu değil” şeklinde değerlendirdi.

Yorumlara Git

Kardeş ülke Azerbaycan terör hedeflerine karşı TRLG-230 füzesini kullandı

BAE ve Amerika: 50 Yıllık ortaklığın önemli konu başlıkları

Erzurum'da feci kaza! Anne ve baba hayatını kaybetti

Serhat Akın’dan Ali Koç’a hodri meydan: Yüreğin yetiyorsa gelirsin!

Akaryakıt fiyatında tabela değişti: Güncel akaryakıt fiyatları