AKİT MENÜ

Gündem

Kırımlı mültecilere İHH sahip çıktı

Ramazan bereketini yeryüzüne yaymaya çalışan İHH, Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesinden sonra Ukrayna’ya sığınarak mülteci durumuna düşen Kırımlılara sahip çıktı. Yardımlar; savaş bölgeleri, kuraklık ve yoksulluğun yoğun olarak yaşandığı bölgelerde gerçekleştiriliyor.

2014-07-02 22:37:11

AHMET CAN / KİEV - İHH insani yardım vakfı, Ramazan bereketi yeryüzüne yayılsın düsturu ile dünyada 91 ülkeye gıda yardımı yaptı. Türkiye’de de ihtiyaç sahiplerine yardım eden İHH, 78 ilde ramazan yardımı programını başlattı... İHH zekat ve sadaka yardımı yaptığı yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık elbise ve eğitim yardımı da yapıyor. Bunun yanında iftar programı, kumanya ve gezici aş eviyle  ülkenin dört bir yanında maddi sıkıntı yaşayanlara ulaşmaya çalışıyor... Yardımlar daha ziyade  savaş, göç bölgeleri, kuraklık ve yoksulluğun yoğun yaşandığı bölgelerde gerçekleştiriliyor.
Rusya’nın Kırım’ı işgal etmesiyle Kırım’dan Ukrayna bölgesine göç eden yaklaşık 5 bin Kırımlı Müslüman Ukrayna’nın Kiev, Liviv, İvana frankos, Ujgarat, Jitomir, Rivni, Vinitsa, Luts bölgelerinde barınma mücadelesi veriyor.

5 BİN KIRIMLI YARDIMA MUHTAÇ

 5 bin Kırımlı insani yardıma muhtaç ülkelerinden uzakta bir çok zorlukla hayatta kalma mücadelesi veriyor.  İnsani Yardım Vakfı Kiev-Liviv-Vinitsa da 1000 aileye sebze, meyve, çocuk maması, kahvaltılık ve et gibi farklı gıda paketleriyle ramazanın ilk haftasında moral desteği verdi. Bu vesileyle insanların uzun süreli desteklenmesine dikkat çekmiş oldu.. Ukrayna’da işsizlik ve istikrarsızlık göz önünde alındığında  Kırımlı muhacirlerin uzun soluklu desteğe ihtiyaçları var.


Hayırda yarışıyorlar Sivil toplum kuruluşları, “iyilik, bereket ve rahmet ayı” olan Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için yarışıyorlar.  Kütahya’da şehrin en işlek noktalarında stand kuran STK’lar,  hayırseverlerden fitre, zekat, sadaka gibi yardımlar toplayan gönüllüler, bunları yurt içi ve dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyor.

KÜTAHYA - Kütahya’da, sosyal yardımlaşma ve dayanışma odaklı faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, “iyilik, bereket ve rahmet ayı” olan ramazan dolayısıyla ihtiyaç sahiplerinin ceplerine harçlık koymak, onları giydirmek, iftar ve sahurlarında sofralarına katkı sağlamak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği, Anadolu Gençlik Derneği ile Meydan Aşevi Derneği gönüllüleri, “Sevgi Yolu” olarak bilinen, kentin en işlek noktalarından Cumhuriyet Caddesi’ndeki Karagöz Camisi önünde stantlar kurdu.

Hayırseverlerden fitre, zekat, sadaka gibi yardımlar toplayan gönüllüler, bunları yurt içi ve dışındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyor.

Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şükrü Nazlı, yaptığı açıklamada, ramazanın rahmet ve bereket ayı olduğunu hatırlattı. Dünyada mazlumların sesini duyurmaya, ihtiyaç sahiplerini hatırlatmaya ve onlara yardım edilmesini sağlamaya çalıştıklarını anlatan Nazlı, şöyle konuştu:  “Allah’ın verdiği rızkın ihtiyaç fazlasını hayır işlerinde harcamamız gerektiği bilincini oluşturmak için buradayız.   Makbuz karşılığında topladığımız yardımları, dünyanın herhangi bir ülkesindeki yoksul insanlara ulaştırmaya gayret sarf ediyoruz.”

ALAN EL İLE VEREN EL ARASINDA KÖPRÜ

Meydan Aşevi Derneği Başkanı Nazif Kocaçoban da yoksul vatandaşlara sıcak yemek hizmeti verdiklerini dile getirdi. Yemek dağıtımını günde iki öğün olarak her zaman sürdürdüklerini ifade eden Kocaçoban, alan el ile veren el arasında bir köprü olmaya çalıştıklarını belirterek,  şunları kaydetti: “Alanlar kimden aldığını, verenler de kime yardım verdiklerini bilmemektedir. Yani tamamen bir iyilik köprüsü durumundayız. Ramazan ile faaliyetlerimizi kapasitemizin üzerine çıkardık.”

Yorumlara Git

Kardeş ülke Azerbaycan terör hedeflerine karşı TRLG-230 füzesini kullandı

BAE ve Amerika: 50 Yıllık ortaklığın önemli konu başlıkları

Erzurum'da feci kaza! Anne ve baba hayatını kaybetti

Serhat Akın’dan Ali Koç’a hodri meydan: Yüreğin yetiyorsa gelirsin!

Akaryakıt fiyatında tabela değişti: Güncel akaryakıt fiyatları