AKİT MENÜ

Gündem

Devletimize müteşekkiriz

23 gün boyunca IŞİD tarafından Musul’da alıkonulduktan sonra önceki gece Türkiye’ye ulaşan TIR şoförleri, özgürlüğün tadını doyasıya çıkardı. Şoförlerin aileleri “Bu gece bizim için en güzel gece” derken, şoförler kendilerini yalnız bırakmayan ve serbest kalmalarına vesile olan devlet yetkililerine teşekkür ettiler.

2014-07-04 21:40:12

HABER MERKEZİ - Musul’da alıkonulduktan sonra özgürlüklerine kavuşan TIR şoförleri, başta Dışişleri Bakanı Davutoğlu olmak üzere tüm devlet erkânına teşekkür etti. 23 gün boyunca alıkonulduktan sonra önceki gece evlerine varan şoförler, özgürlüğün tadını yakınlarıyla yaşadılar.

Irak’ın Musul kentinde Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü tarafından 23 gün alıkonulduktan sonra özgürlüklerine kavuşan Türk TIR şoförleri, başta esaretleri süresince devamlı olarak görüştükleri ve kendilerini yalnız bırakmayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olmak üzere bütün devlet yetkililerine teşekkür ettiler.

BAŞKONSOLOS’LA SOHBET ETTİLER

AA muhabirleri, TIR şoförlerine, kendilerini Erbil’den Şanlıurfa’ya getiren uçakta eşlik etti. Yolculuk boyunca oldukça heyecanlı oldukları gözlenen şoförler, kurtarılmaları ve Türkiye’ye gelmeleri boyunca kendilerine eşlik eden Türkiye’nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam’la sohbet ettiler. İnam, yolculuk boyunca şoförlerin mutluluklarını paylaşarak uçakta kendileriyle tek tek ilgilendi.

TIR şoförlerinden Müslüm Görmez, alıkonuldukları süre boyunca umutlarını asla yitirmediklerini söyledi. Süreç sırasında, Türkiye ile irtibatlarını devam ettirdiklerini anlatan Görmez, Dışişleri Bakanlığı ve Bakan Davutoğlu ile sürekli temas halinde oldukları aktardı.

“Devletimizin kararlı bir devlet olduğunu, bizi burada bırakmayacağını biliyorduk” diyen Görmez, Geyara havaalanına alıkonuldukları süre boyunca Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun kendilerine verdiği moral ve destek için, “Allah ondan razı olsun, çok yardımcı oldu. Gecesiyle gündüzüyle” dedi. Görmez, Davutoğlu’nun hatırlarını sordurduğunu ve “Korkmayın biz arkanızdayız mesajını” kendilerine ulaştırdığını söyledi. Görmez, “Birbirimize kenetlendik. Başbakanımızın bizi orada bırakmayacağından emindik. Adımız gibi emindik. Neye mal olursa olsun dedik alır bizi. Önce Allah’a sonra ona güvendik. Güvendiğimiz gibi de oldu” ifadelerini kullandı.

İLK SEFERİNDE REHİN ALINDI

Çıktığı ilk seferde rehin alındığını söyleyen 22 yaşındaki Özgür Şimşek ise, “TIR sürücülüğüne başlar başlamaz başıma böyle bir olay gelmesi, beni çok kötü etkiledi” diye konuştu. İlk başta çok korktuğunu fakat militanların kendilerine bir şey yapmayacaklarını söylemeleriyle rahatladıklarını aktaran Şimşek, devlet büyüklerinin kendileriyle ilgilenmesinin kendilerini çok umutlandırdığını, ayakta kalmalarını sağladığını dile getirdi.

Ramazan Kıran ise 23 yıldır TIR şoförlüğü yaptığını ama şimdiye kadar böyle bir olay yaşamadığını söyledi. “Devletime güvendim, korkmadım” diyen Kıran, başka gelir kapısı olmadığı için şoförlük yapmaya devam edeceğini belirtti.

TIR şoförü Salih Deniz de “Her şeye rağmen savaşın yaşandığı bir bölgeden sağ salim çıktık. Tabi ki sevinçliyiz. Allah kimseye böyle şeyler yaşatmasın. Çünkü başımıza ilk geldiği andan itibaren ne yapacağımızı bilemedik” şeklinde konuştu.

ŞOFÖRLERİN EVİNDE MUTLULUK TABLOSU

Şanlıurfa’dan Mardin ve Şırnak’a kadar evlerine sağ-salim ulaşan TIR şoförleri de yakınlarıyla hasret giderdi. Evlerine ulaşan TIR şoförleri, eşleri ve çocuklarıyla kucaklaşıp hasret giderdi. Şoförlerin evlerine girmesiyle evlerde mutluluk tablosu oluştu. Mehmet Sait Çobanoğlu’nun ailesi “Müjdeli haberi aldıktan sonra çok sevinmiştik” derken, Şırnak’ta yaşayan Ramazan Şimşek’in ailesi de “Bu gece bizim için en güzel gece” dediler.

Bu arada, Dışişleri Bakanlığı, Musul Başkonsolosluğu personelinin ülkeye sağ salim dönmesi amacıyla gerekli çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğünü bildirdi.

Yorumlara Git

Kardeş ülke Azerbaycan terör hedeflerine karşı TRLG-230 füzesini kullandı

BAE ve Amerika: 50 Yıllık ortaklığın önemli konu başlıkları

Erzurum'da feci kaza! Anne ve baba hayatını kaybetti

Serhat Akın’dan Ali Koç’a hodri meydan: Yüreğin yetiyorsa gelirsin!

Akaryakıt fiyatında tabela değişti: Güncel akaryakıt fiyatları