AKİT MENÜ

Gündem

‘Camiye terör için değil ibadet için gelin’

Özgürlük Platformları, CHP ve İP’lilerin Silivri baskını sırasında camiye ayakkabılarla girmesini tepki gösterdi. Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu’ndan Ali Akbaş, “Ey Atatürkçüler ve terör örgütü olarak adlandırılan Ergenekon destekçileri, camiye terör e

2013-04-13 20:20:47

HABER MERKEZİ
Özgürlük Platformları, yıllardır sürdürdükleri özgürlük eylemlerine ara vermeden devam ediyor. Dün de meydanlara inen platform üyesi sivil toplum kuruluşları CHP ve İP’e eylem sonrası ısınmak için değil, namaz vakitlerinde de camiye gelmeleri çağrısında bulundu. Bu haftaki basın açıklamasının başörtü yasakçısı darbecilerin müebbet hapisle cezalandırılmasına dikkat çeken Kocaeli İnanç özgürlüğü platformu, terör örgütü olarak adlandırılan Ergenekon’dan yargılanan isimlere destek verenlerin jandarmayla çatıştıktan sonra ayakkabılarıyla camiye girmelerine tepki gösterdi.
AKBAŞ: CAMİYE TERÖR İÇİN DEĞİL
İBADET İÇİN GELİN
Başörtüsü’ne Özgürük” pankartlarının açıldığı kitlesel basın açıklamasında konuşan İnsan Hakları Savunucuları Derneği Başkanı Ali Akbaş, “28 Şubat’ta başörtü yasağını dayatan, darbe yapıp bu ülkede Müslümanların inançlarını özgürce yaşamasına engel olmaya çalışan Atatürkçü çeteleri, yine bir grup Atatürkçü terörist, yargılanmanın yapıldığı Silivri mahkemesini basarak kurtarmaya çalıştı” diye konuştu.  Atatürkçü teröristlerle güvenlik kuvvetleri arasında çıkan çatışmada, camiye kaçan Atatürkçü teröristlerin necis ayaklarıyla, Müslümanların namaz kıldığı mescidi kirlettiklerine değinen Akbaş, “Ey Atatürkçü teröristler, camiye terör eylemi yapmak için değil, Allah’a kul olup ibadet yapmak için gelin. O taptığınız putlardan size fayda yok, kurtuluş Allah’a kul olmakta.  Müslümanların mescidini, namaz kılınan halıları, tuvalete gittikleri necis ayaklarla kirleten ve çatışma alanına çevirip tahrip eden Atatürkçü teröristlerin, bu terör eylemlerinden dolayı kınıyoruz”  dedi. Savcılara ve yargıçlara seslenen Akbaş, “Silivri’de, Atatürkçü teröristlerin mahkemeyi basma ve tutukluları kaçırma eylemi çok iyi bir şekilde takibe alınmalı ve gereken hukuki işlemler başlatılmalıdır. Bu yüzden dava devam edememiştir. Bu bağımsız yargıyı etkilemenin ötesinde engellemedir. Video kayıtlarındaki her zanlı, yargı önüne çıkarak işlediği suçun cezasını vermelidir” diye konuştu.
“İKİYÜZLÜ T.C. BEZİRGÂNLARI”
Akbaş, T.C tartışmalarına da vurgu yaparak “T.C kelimesinin kaldırılmaması için ülkede terör estirenler, bir kelimeye kafayı takanlar, bu ülkede, Osmanlı coğrafyasında, milyonlarca şehitlerin kanları ile suladığı bu vatan toprağında, 1434 yıldır kullanılan İslam harflerinin, Mustafa Kemal Atatürk ve CHP tarafından kaldırılmasına neden hiç ses çıkarmadılar. O zaman nerelerdeydiniz ey T.C. bezirganları” diye sordu.
AYKAÇ: BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜ
HÂLÂ DEVAM ETMEKTEDİR
Sakarya Adâlet Girişimi Adına konuşan Mithat Aykaç ise, 28 Şubat kafalı Eğitim İş Sendikası’nın 81 ilin valiliklerine yazı yazarak başörtülü çalışanların fişlenmesini istediğine değindi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesince, bir vatandaşın nikâh işlemi için müracaatının başörtülü fotoğraf verdiği gerekçesiyle reddedildiğini dile getiren Aykaç, “Görüldüğü gibi zulüm hâlen devam etmektedir” değerlendirmesini yaptı. Açıklamada ayrıca, “Buradan İslâm Ümmetine sesleniyoruz! İsrail Mescidi Aksa’da kazılara ve yıkımlara devam ederken, Müslümanlar olarak bu durumu daha nereye kadar izleyip sessiz kalacağız? Dünyada Müslümanlara yönelik katliamlar şiddetini artırmış durumda. Myanmar’da Budist vahşetinden tutun da, Afganistan’da NATO’nun sivil çocuk katliamına, komşu ülke Suriye’de kadın, çocuk, yaşlı demeden katledilip camilerin, binaların bombalarla yıkılmasına kadar birçok olaya karşı artık birlik olup zulme dur demenin zamanı gelmedi mi?” denildi. Avrupa Wushu Şampiyonası’nda Taolu kategorisinde başörtüsüyle yarışan Zeynep Akyüz’e puanlama yapılmadığına da dikkat çeken Aytaç, “Bu bir insanlık suçudur. Avrupa içerisinde birkaç kişi, kendi kişisel hezeyanlarını spor sahalarına yansıtmaktadırlar” diye konuştu.

Yorumlara Git

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)