Yaşam
Çay demlerken sakın bunu yapmayın!
Çay, içerisinde tein ve tanenler içeren bir bitkidir. Bu iki madde eğer çay doğru bir yöntemle demlenmesse aktif hale gelerek olumsuz durumlara yol açar.
Çay demlenirken eğer yüksek ısıya mağruz kalırsa bu maddeler aktif hale geçer ve olumsuz etkilere neden olur.
Bayat çayların ve ya yüksek ısıda demlenmiş çaylarda bu maddeler aktif hale geçer.
Taze çay içmeye dikkat edin, 100 dereceyi aşmış sıcaklıktaki çaylardan uzak durun.
Çok acı çayı içmeyin, bayatlamış ve ya kaynatılmış suda demlenmiş çaydır.
Çayı fokur fokur kaynamış su ile asla demlemeyin. İdeal aralık 78-80 aralığıdır.
Genelde yapılan bir yanlış vardır, üsteki demliğe kuru çayı bırakıp, alttaki fokur fokur kaynayan suyu daha sonra üsteki demlikteki çayın üzerine dökmek gibi.
Bu uygulama yapılmamalıdır. Eğer yapılacaksa üsteki demliğe çayı koymadan önce altına bir miktar soğuk su ilave edilmelidir.
Daha sonra alttaki su kaynadığı zaman üsteki demliğe ilave etmeliyiz.
Ve kesinlikle fokur fokur kaynatarak suyun sıcaklığını 101 derecelere kadar çıkartmamalıyız. Kaynar kaynamaz ilave etmeliyiz.