AKİT MENÜ

Gündem

Mitingi liderler yapar

Başbakan Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde 31 ilde miting planlarken, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun miting yapmayıp, esnaf ziyareti ve Selfie’lerle yetinmesi tepki çekti. Gazetemize konuşan AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyonu Merkezi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, İhsanoğlu’nun miting yapamamasını eleştirerek, “mitingi ancak liderler yapar” dedi.

2014-07-08 22:05:43

NAİM TAŞBAŞI / KENAN KIRAN - AK Parti’nin Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçim mitinglerine başladı. Samsun ve Erzurum’da gerçekleşen mitinglere on binler katıldı. Erdoğan, seçim süresince 31 ilde miting yapacak. HDP’nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş işe önümüzdeki günlerde mitinglere başlayacağı bildirildi.

İHSANOĞLU MİTİNG YAPAMIYOR, SELFİE ÇEKTİRİYOR

CHP ile MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun miting yapmayacağı bildirildi. Ekmeleddin İhsanoğlu, ziyaret ettiği yerlerde selfie çektiyor, vatandaşlarla tokalaşıyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, “Ekmeleddin İhsanoğlu yurdu dolaşacak. Gidebildiği yere kadar gidecek, ulaşabildiği her vatandaşımıza ulaşacak. Ama bu mitinglerden daha ziyade halka birebir temas, halka birebir ulaşma noktasında olacak” ifadelerini kullandı.

ATAŞ: MİTİNGİ LİDERLER YAPAR

Gazetemize konuşan AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyonu Merkezi Başkanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, mitingi liderlerin yaptığını söyledi.

Ataş, CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun miting yapamamasını eleştirdi. İnsanların mitinge liderini sevdiği için geldiğini belirten Ataş, “Demek ki onlarda liderlik özelliği yok. Onlar mitinge insan toplamaya cesaret edemiyorlar” dedi.

Ataş, aday diye gösterdikleri kişinin (Ekmeleddin İhsanoğlu’nun) halka söyleyeceği bir şey olmadığı için miting yapmaya cesaret edemediklerini düşündüğünü belirterek, “İki partiyi toplasan bir parti etmiyor. Aslında tabelalarını da değiştirip tek parti olsalar daha doğru olur. Bunlar 30 Mart’ta da ittifak yapmıştılar” ifadelerini kullandı.

İHSANOĞLU’NUN PERFORMANSININ ÇOK YETERLİ OLMADIĞINI DÜŞÜNDÜKLERİNDEN KAYNAKLI

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan da, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun miting yapamamasının performansının çok yeterli olmadığını düşündüklerinden kaynaklı olduğunu söyledi. Buldan, “Mitinglerde hem vereceği mesajlar hem de hitabet şekli ortaya çıkacak. Böyle bir görüntünün ortaya çıkmaması açısından CHP ile MHP ortak bir karar almış olabilir” dedi.

“Seçim süreçlerinde en basit yöntem halka birebir ulaşma, elini sıkma yöntemidir. Hiç konuşmamak, halka hitap etmemek seçim süreçlerinde adayların en çok performanslarını gösterdiği, hitabetini ortaya çıkardığı bir yöntemdir” diyen Pervin Buldan, “Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu böyle bir yeteneğe sahip olmadığı için parti böyle bir karar almış olabilir. Tepki almaktan da çekiniyor olabilirler. Ama bizim adayımız her zaman olduğu gibi Türkiye’nin birçok yerinde miting yaparak yüz binlere hitap edecek” dedi.

MİTİNG İÇİN ZAMAN KISITLIYMIŞ!

CHP adına Ekmeleddin İhsanoğlu’nun seçim kampanyalarından sorumlu olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun miting yapmayacağını açıklayıp, miting yapmamaya gerekçeyi ise ‘kısıtlı zaman’ olarak göstermişti.

Yorumlara Git

BAE ve Amerika: 50 Yıllık ortaklığın önemli konu başlıkları

Erzurum'da feci kaza! Anne ve baba hayatını kaybetti

Serhat Akın’dan Ali Koç’a hodri meydan: Yüreğin yetiyorsa gelirsin!

Akaryakıt fiyatında tabela değişti: Güncel akaryakıt fiyatları

Dünyayla dalga geçiyorlar! İsrail’den akıl almaz Lübnan savunması