AKİT MENÜ

Gündem

‘Köşk’e saksı arıyorlar’

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, ‘siyaset üstü aday’ diye tutturan muhalefete sert tepki göstererek, muhalefetin vazo, saksı aday seçtirme gayreti içerisinde olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde tarafsız olmayacağının altını çizen Erdoğan, önceki cumhurbaşkanlarının aksine devletin değil, milletin tarafı olan cumhurbaşkanı olacağını ifade etti. Paralel yapı ile mücadelenin cumhurbaşkanlığı süresince kesintisiz devam edeceğini söyleyen Erdoğan, bu yapıyla sonuna kadar mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

2014-07-08 22:24:40

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU - Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü vizyon belgesini kamuoyuna açıklayacaklarını belirterek, yol haritasını kamuoyu ile paylaştıktan sonra alanları dolduracaklarını söyledi. Türkiye’nin 10 Ağustos sürecine birçok badire atlatarak geldiğini dile getiren Erdoğan, “Ülkemizde cumhurbaşkanlığı seçimleri her zaman sıkıntılı geçmiştir. 1993 yılında yeni cumhurbaşkanı seçilmeden önce İstanbul’da ‘cumhurbaşkanını halk seçsin’ mitingi yapmıştık. Bu 2007’de ortaya çıkmış bir konu değildir. Siyaset yaptığımız süre boyunca bu makamın millete yüklediği faturayı gördük. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini savunduk.” dedi.

2007’DE DE AYNI TEHDİTLERİ SAVURDULAR

2007 Nisan ayında Abdullah Gül’ü aday olarak belirlediklerini belirten Erdoğan, “Meclis’te bütün usul şartlarını yerine getirdik, oylamaya başladık. CHP, 1. turun ardından 367 toplantı yeter sayısına ulaşılamadığı iddiasıyla Anayasa Mahkemesi’ne gitti. Anayasa Mahkemesi de bu hukuk cinayetini onayladı. Meclis’te cumhurbaşkanı seçmemiz engellendi. Merhum Özal seçilirken 367 şartı yoktu, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer’de böyle bir şart yoktu. Ama biz seçecekken böyle anlamsız bir şart çıkardılar. Dönemin CHP Genel Başkanı Sayın Baykal, ‘Anayasa Mahkemesi 367 ile ilgili iptal kararı vermezse çatışma olur’ diyerek aleni tehditte bulundu. 1989’da merhum Özal’a ‘diktatör’ diyen, ‘seçilirse indiririz’ diye tehdit eden CHP, 2007 yılında da aynı tehditleri bize savurdu.” dedi. CHP’nin tarihi boyunca milli irade karşısında hiçbir zaman yalnız hareket etmediğini ifade eden Erdoğan, “Tarihi boyunca ya darbecileri arkasına almış ya da kendisi darbecilerin arkasından gitmiştir. 2007’de de CHP onun yanında bazı yüksek mahkemeler, dönemin cumhurbaşkanı, emekli bazı hukukçu ve akademisyenler ve maalesef TSK içinde bazı darbe heveslileri karşımızda yer aldılar. 27 Nisan bildirisi bu dönemde yayınlandı. Meclis tehdit edildi. 2007’de CHP ve CHP zihniyeti tarafından önümüze çıkarılan engellerin hiçbirine geçit vermedik. 27 Nisan bildirisini geldiği yere geri gönderdik. Milli iradeyi taşıyan bir parti olarak bu tehdide en sert cevabı verdik, asla geri adım atmadık.” dedi.

VİTRİNE VAZO, SAKSI SEÇME GAYRETİ İÇİNDELER

Milletin vekilini seçtiği gibi cumhurbaşkanını da seçebileceğini belirten Erdoğan, “Millet tayin eder. CHP işte tıpkı tek parti döneminde olduğu gibi millete itibar etmiyor. Şimdi de bir şey tutturdular. Siyaset üstü bir cumhurbaşkanı seçmek için adeta cumhurbaşkanı değil bir Türkiye Cumhuriyetinin vitrinine vazo, bir saksı seçmenin gayreti içindeler. Bir cumhurbaşkanı tarafsızım diyebilir mi? Hangi cumhurbaşkanı tarafsız olmuş. Kendini zorbalıkla seçtiren İsmet İnönü mü tarafsızdı? Adayları tehdit ederek kendisini seçtiren üniformayla yemin eden Cemal Gürsel mi? Cevdet Sunay, Fahri Korütürk, Kenan Evren mi tarafsızdı? Sayın Demirel, Ahmet Necdet Sezer tarafsız mıydı? Tarafları yok muydu? Bunların hiçbiri siyaset üstü değil. Hepsinin bir siyaseti vardı. Ama siyasetleri milletle değil devletle örtüşüyordu. 12 Eylülle, 28 Şubatla örtüşüyordu. Milletin değerleri karşısına kendi değerlerini koyuyorlardı.” dedi.

SEÇİLİRSEM TARAFSIZ OLMAYACAĞIM

Seçilirse tarafsız cumhurbaşkanı olmayacağının altını çizen Erdoğan, “İki taraf var; biri millet, biri devlet. Önceki cumhurbaşkanlarının aksine devletin değil milletin tarafı olacağım. Milletin tarafında olan cumhurbaşkanı olacağım. Türkiye’nin ve demokrasinin ihtiyacı olan budur. 10 Ağustos’tan itibaren bu devlet, milletinin devleti olacaktır.” dedi. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle bu milletin devletine hakim hale geleceğini belirten Erdoğan, “Milletin egemenliği tam manasıyla işleyecek. Ama CHP ve MHP her reformda milleti korkuttu. Korkularının yersiz olduğu da her seferinde ortaya çıktı. Bir yetki karmaşası olacağı yönünde propaganda yapıyorlar. Milletim bunlara itibar etmedi, etmiyor. 77 milyon vatandaşın her birinin de buna güvenmesini istiyorum. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı ile seçilmiş bir başbakan Türkiye’yi asla geri götürmez tam tersine şaha kaldırır. Celal Bayar doğrudan seçilmese bile DP’nin adayı olarak göreve gelmişti. Başbakan Adnan Menderes ile 10 yıllık süreçte meşum darbeye kadar ülkeyi şaha kaldırdı. Uyum içinde, aynı istikamete bakarak cumhuriyet tarihinde altın bir döneme imza attı. Kimsenin endişesi olmasın ülkenin başbakanı ve bakanlarıyla tüm kurumlarıyla uyum içinde Türkiye’yi geleceğe taşıyacağız.” dedi.

Erdoğan, 10 Ağustos’ta yapılacak seçimlerde AK Partililer kadar CHP’li, MHP’li, HDP’li ve diğer partilerden oy alacağına inandığını söyledi.

MHP SEÇMENİ BAHÇELİ’YE OKKALI BİR DERS VERECEK

Devlet Bahçeli’nin, MHP’nin CHP ve Pensilvanya’nın oyuncağı olmasını hakaretlerle örtmeye çalıştığını dile getiren Erdoğan, “Bu hakaretler bu zilleti örtmeye yetmez. Erdoğan’a siz küfredebilirsiniz, ama Erdoğan’ın aldığı terbiye aynı dille cevap vermeye müsaade etmez. 10 Ağustos MHP seçmeninin MHP yönetimine bir kez daha, ama bu sefer çok okkalı bir şekilde ders vermesi için de fırsat. MHP seçmeni marjinal sol örgütlerin elinde oyuncak olan MHP yönetimine 10 Ağustos’ta bu dersi verecektir.” dedi. Muhalefetin ‘Başbakan istifa etsin’ diye tutturduğunu hatırlatan Erdoğan, “Bunlar anayasayı da okumuyor. Anayasa bu durumda başbakanın ne zaman istifa edeceğini belirlemiş durumda. Başbakan, aday olduğu zaman değil, cumhurbaşkanı seçildiği zaman parti ve Meclis’le ilişiği kesilir diyor. Bizim adaylığımız anayasaya uygundur. Kimse komik arayışların içine girmesin.” dedi.

PARALEL YAPI İLE MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRECEK

Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde paralel devlet yapılanmasıyla mücadelesinin kesintisiz devam edeceğini ifade eden Erdoğan, “Pazar günü Erzurum’daydık. Erzurum 30 Mart’ta yüzde 59 ile destek vererek paralel yapıyla mücadelede güçlü bir şekilde arkamızda durdu. Pazar günü de bu teyit edildi. Sadece Erzurum değil, 81 vilayet bizden bunu bekliyor. Biz 17 Aralık’tan itibaren paralel yapıyla zaten her alanda mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele artarak devam ediyor. Cumhurbaşkanı seçilmemiz durumunda bu mücadele bir üst kademede daha güçlü şekilde devam edecek.” dedi.

İHANET ŞEBEKESİNE GÖZ YUMANLARI BİLİYORUZ

Ulusal güvenliği tehdit eden paralel yapıyla mücadelede küçük dirençler yaşandığını gördüklerini hatırlatan Erdoğan, “Yargı içinde meselenin ciddiyetinin anlaşılmadığı, yargı içindeki paralellerin hukuksuzluk peşinde olduğunu görüyoruz. CHP ve MHP zaten bu ihanet şebekesini koruyor. Ne yazık ki içimizde de hala gereken tepkiyi koymayanlar var. Kimi belediyelerde bakanlıklarda cesaretle bu işin üzerine gidilmediğini görüyoruz. Devekuşu kafasını kuma gömer, kimse görmüyor sanar. Millet kimin ne yaptığını görüyor. Kimin sessiz kaldığını kimin kafasını kuma gömerek ihanete göz yumduğunu görüyor ve biliyor. Bu ihanet şebekesine göz yumanlar müsamaha gösterenler bilsinler ki biz de milletimiz de bunu not ettik ediyoruz. Millet nezdinde hiçbir eylem hesapsız kalmaz. Seçilirsem bizzat şahsım, yerime gelecek arkadaşım bizzat bu konuyla mücadele edecektir. Avrupa Birliği, çözüm süreci, ekonomik politikalarımız aynı eksende devam edecek.” dedi.

HİÇBİR FANİ BU KÖKLÜ DAVANIN İSTİKAMETİNİ DEĞİŞTİREMEZ

AK Parti’nin içerisine fitne ve nifak sokmak isteyenlerin bulunduğuna dikkat çeken Erdoğan, “AK Parti’nin geleceğiyle ilgili tartışmalara mahal yok. Üretilen dedikoduların başarıya ulaşma imkanı yoktur, bunlar boşa kürek çekmektir.  Partimizin ilkeleri, kırmızı çizgileri ve politikaları ve kuralları vardır. Hiçbir fani bu köklü davanın istikametini değiştiremez. Buna yeltenen kendisini tarihin çöplüğünde bulur. Dedikoduların hepsi enerji israfıdır. AK Parti sarsılmadan durmadan yoluna devam edecek.” dedi.

Yorumlara Git

Kardeş ülke Azerbaycan terör hedeflerine karşı TRLG-230 füzesini kullandı

BAE ve Amerika: 50 Yıllık ortaklığın önemli konu başlıkları

Erzurum'da feci kaza! Anne ve baba hayatını kaybetti

Serhat Akın’dan Ali Koç’a hodri meydan: Yüreğin yetiyorsa gelirsin!

Akaryakıt fiyatında tabela değişti: Güncel akaryakıt fiyatları