AKİT MENÜ

Yaşam

Balıkları derin yağda kızartırsanız...

Omega-3 yağı, kızartma yağında çözünerek yağın içine geçer. Bu nedenle balıkları pişirirken çok dikkatli olmalıyız.

Yüksek besin değeri ile birçok hastalıktan koruyan balığı doğru pişirmek önem taşıyor. Gastronomi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. İlkay Gök, özellikle çocukların ve hamilelerin sardalya, palamut, uskumru ve hamsiyi bolca tüketmelerini öneriyor.

Omega-3 kaynağı olan bu balıkları pişirirken dikkat edilmesini isteyen Dr. Gök, "Asla derin yağda kızartmayın. Çünkü Omega-3 yağı, kızartma yağında çözünerek yağın içine geçer" diye konuştu.

Kendi deniz sularımızda yetişen balıkların da bir Norveç somonu kadar Omega-3 içerdiğini vurgulayan Dr. İlkay Gök, "Şimdi balık zamanı. Somon kadar markalaşamasa da ucuz fiyattan bol bol hamsi yiyebilirsiniz. Palamut, sardalya ve uskumrunun da besleyici değeri yüksektir. Ama kızartmadan tüketin" dedi.

a haber

Yorumlara Git

İran'ın nükleer programı raporu: 'Hamaney küçük savaş başlıkların üretimini emretti' iddiası! O rapor

Sadettin Saran gözaltına alındı

KKTC’de şap hastalığı paniğe neden oldu! Ardından Rum Veteriner Dairesi tüm dünyaya ilan etti: Kırmızı alarmda

CHP'li belediyeden '15 Temmuz' skandalı

Yeni yasa 1 Ocak itibariyle yürürlükte: Askerlik formunu doldurmayanlara 51 bin TL ceza