AKİT MENÜ

Gündem

Kutlu Doğum coşkusu

5 bin esnafa yemek ve tatlı dağıtıldı

2013-04-15 21:38:44

ŞANLIURFA- Şanlıurfa’da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde 5 bin esnafa etli pilav ve tatlı dağıtıldı. İl Müftülüğünce organize edilen program çerçevesinde Evren sanayi bölgesindeki esnafa, hayırseverler tarafından yaptırılan etli pilav ve zerde tatlısı ikram edildi. Müftü İhsan Açık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kutlu Doğum Haftası’nın, anlamına uygun olarak çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Açık, programların düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Yemeğin ardından Kur’an-ı Kerim ve dua okundu.
Alparslan Kuytul Hoca, Diyarbakır’da düzenlenen “Hz. Peygamber ve Evrensel Mesajı” konulu konferansta konuştu: “İslâm’ın evrensel mesajının, siyasal ve sosyal istikrarı sağlamak için, Allah hükmettiğinde gerçek istikrar sağlanacaktır.”
HABER MERKEZİ
Alparslan Kuytul Hoca, İslâm’ın evrensel mesajının, siyasal ve sosyal istikrarı sağlamak olduğunu belirterek, “Allah hükmettiğinde gerçek istikrar sağlanacaktır. Bunun dışında hiçbir sistem ve düzen böyle bir istikrar sağlayamamıştır” dedi.
Furkan Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından Diyarbakır’da düzenlenen “Hz. Peygamber ve Evrensel Mesajı” konulu konferans Diyarbakır halkı tarafında büyük bir ilgi gördü.
Program, Kuran tilavetiyle başladı.
Kuytul, insanın aklının, insanın ruhunu çözebilecek kadar gelişmiş olmadığını söyledi ve “Bu yüzden insana uygun medeniyet ve kanunlar belirleyemez. İnsana en uygun kanunu ancak onu yaratan ve onu en iyi tanıyan Allah koyabilir” diye konuştu.
“HAYATLARINA KARIŞAN
BİR ALLAH İSTEMİYORLARDI”
Alparslan Kuytul, şunları söyledi: “Tarih boyunca peygamberleri inkâr edenlerin kabul etmemelerinin sebebi, Allah’ı inkâr etmeleri değildi. Onlar Allah’a iman ediyorlardı; fakat kendilerine karışmayan, hesap sormayan, sadece rızık veren ve yaratan bir Allah istiyorlardı. Hayatlarına karışan bir Allah istemiyorlardı.”
“NEFSİNİ DEĞİŞTİRENLER
NİZAMLARI DEĞİŞTİRİRLER”
Kuytul, Rasulullah’ın İslâm’da ruhbanlığın kaldırıldığını bildirdiğini hatırlatarak, “Hadiste, ‘Bizim ruhbanlığımız cihaddır’ buyuran Peygamberimiz, takvaya hayatın içinde varılması gerektiğini belirtmiştir. Bu şekilde insan nefsini terbiye etmeli, bu mücadele esnasında terlemeli, aç kalmalı, korkulu günler yaşamalı, suni yollarla değil, gerçek yollarla takvaya ulaşmalıdır. Bu şekilde nefsini değiştirenler âlemleri değiştirebilirler. Nefsini değiştirenler nizamları değiştirirler. Nefsini değiştirenler makamperestleri değiştirirler. Peygamberimiz evrensel bir liderdi. Medine’de İslâm devletinin lideri olmasına rağmen halen hasırın üzerinde yatıyor, zevk-ü sefaya dalmıyordu.
Alparslan Kuytul, konferanslarının ardından izleyicilerden gelen sorulara cevap verdikten sonra program sona erdi.

Yorumlara Git

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!