AKİT MENÜ

Gündem

2012 şartlarına geri dönmeli

Cumhurbaşkanı Abdulah Gül, dünyada son haftalarda tırmanışa geçen şiddet olaylarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gazze’de büyük trajedi yaşandığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, “İsrail Gazze’ye hava saldırılarını durdurmalı, kara harekatı yapmaya kesinlikle tevessül etmemelidir. 2012’de ilan edilen ateşkes koşullarına dönülmelidir” çağrısında bulundu.

2014-07-12 01:47:33

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “İsrail’in Gazze’ye hava saldırılarını durdurmalı, kara harekatı yapmaya kesinlikle tevessül etmemelidir. 2012’de ilan edilen ateşkes koşullarına dönülmelidir” çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanlığının internet sitesinde Gül’ün dünyada son haftalarda tırmanışa geçen şiddet olaylarıyla ilgili açıklamalarına yer verildi. Gazze’deki son İsrail hava saldırılarının meydana getirdiği büyük insani acı ve trajedinin de gösterdiği gibi ne yazık ki son haftalarda dünyada şiddet sarmalının hızlı bir tırmanışa geçtiğini vurgulayan Gül, Irak’tan Yemen’e, Suriye’den Libya’ya, Filistin’den Afganistan’a, Ukrayna’dan Somali’ye şiddet, terör ve silahlı çatışmaların dünyada barış ve istikrara ciddi bir tehdit teşkil ettiğini bildirdi.

“REHİNELER DERHAL SERBEST BIRAKILMALI”

Musul Başkonsolosluğuna yapılan baskına değinen Gül, alıkonulan rehinelerin derhal serbest bırakılması beklentisi içerisinde olduklarını bildirdi. Gül, açıklamasında şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu çatışmaların mağduru bütün halklar bizim tarihi, kültürel ve insani bağlarımız olan halklardır. Bunların arasında ayrıca soydaşımız olan Türkmen asıllı Irak ve Suriye vatandaşları ve Kırım Tatarları da geniş çatışmalardan en büyük sıkıntıyı çekmektedirler. Bu mübarek Ramazan ayına yakışmayacak biçimde, siyasi çekişmelerin kışkırttığı şiddet ve çatışmalara kurban giden, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu masum insanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Rehinelerimize ve ailelerine sabır diliyorum.”

“SİYASİ OLARAK NELER YAPILABİLİR”

“İsrail Gazze’ye hava saldırılarını durdurmalı, kara harekatı yapmaya kesinlikle tevessül etmemelidir” ifadesine yer veren Gül, 2012’de ilan edilen ateşkes koşullarına dönülmesi gerektiğini vurguladı. Gül, Filistin halkının vazgeçilmez haklarını geri verecek şekilde barış müzakerelerinin tekrar başlaması için gayret gösterilmesi ve Gazze’ye insani yardımın acilen ulaşmasına müsaade edilmesi gerektiğini aktardı. Gül, Irak’ta yeni hükümetin en kısa sürede kurulması için bütün siyasi aktörlerin fedakarlık yapması ve ulusal birliğin sağlanmasına öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yorumlara Git

‘Dip dalga geliyor’ diyen algıcılara duyurulur! İşte gençlerin en beğendiği siyasetçi

ilk defa analiz edildi Tarihi Ay görevinden gelen örnekler olacak!

Cani evlat! Kayıp ihbarında bulunduğu babasını öldürüp, 4 parçaya ayırdı

Bulgaristan’a 114 milyon dolarlık Javelin Füzesi onayı!

Galatasaray’ın İlginç keşifi bir anda gündem oldu! Ve Kadıköy’de Fenerbahçe çöktü…