AKİT MENÜ

Yaşam

Çiğ tavuğu sakın yıkamayın!

Çiğ tavuğu pişirmeden önce yıkamak pek çok kişiye mantıklı gelebilir. Hepimiz çiğ tavuğun bize zararlı olabilecek bakteriler içerdiğini biliyoruz. Ve tavuğunuzu yıkamak bu zararlı bakterilerin daha çok yayılmasına neden olabilir.

Güncelleme Tarihi:

Çiğ tavuğu pişirmeden önce yıkamak pek çok kişiye mantıklı gelebilir. Hepimiz çiğ tavuğun bize zararlı olabilecek bakteriler içerdiğini biliyoruz. Ve tavuğunuzu yıkamak bu zararlı bakterilerin daha çok yayılmasına neden olabilir.

Gıda Standartları Kurumu’na (FSA) göre, tavuğunuzu yıkamak bu zararlı bakterilerden arındırmaktan çok yayılmasına neden olabilir.

Çiğ tavuk insanların ciddi derecede hastalanmasına neden olabilecek bakterilerle doludur. Kuzey Amerika’daki gıda zehirlenmesinin en yaygın sebebi pişmemiş tavukta bulunabilen kampilobakter ve salmonella olarak adlandırılan iki tip bakteri.

Salmonella kuşların bağırsaklarında yaygın olarak bulunan bir bakteri grubu. Salmonella bulaşmış yiyecekler yiyen kişilerde ishal, ateş, mide krampı, bulantı ve kusma gibi belirtiler görülüyor. Salmonella nedeniyle hasta olan pek çok kişi birkaç günde iyileşirken, bu bakteri bazı kişilerde daha ciddi hastalıklara yol açıyor ve bazen buna bağlı olarak ölümler gerçekleşiyor. Bu hastalıklara septisemi yani kan zehirlenmesi örnek verilebilir.

Yorumlara Git

Rum papaz, Ada'da çözüm istemiyor

Gözaltına alınan Saadettin Saran'dan ilk görüntü

ABD'den beklenmedik karar, resmen yasak! Tepki topladı: AB ülkeleri ayaklandı

Camiye bombalı saldırı! Çok sayıda ölü var

Skandal tasarı: İsrail meclisi karıştı! milletvekilleri protesto etti, belgeleri yırttı!