AKİT MENÜ

Gündem

İsrail bedelini ödeyecek

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, İsrail’in Gazze’de yaptığı katliama sert tepki gösterdi. Erdoğan, Ramazan ayında yine devlet terörü estiren İsrail’in bu zulmün bedelini er ya da geç ödeyeceğini söyledi.

2014-07-15 21:54:02

HASAN ÖNAL / TBMM BÜROSU - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayında ümmetin yetimleri Filistinlilerin üzerine bomba yağdıran Siyonist İsrail’e yönelik sert açıklamalarda bulundu. İsrail’in Ramazan ayında yine devlet terörü estirdiğini ifade eden Erdoğan, İsrail’in yaptığı bu zulmün bedelini er ya da geç ödeyeceğini söyledi. Filistin’de çocuklar katledildikçe Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesinin asla mümkün olmayacağının altını çizen Erdoğan, Filistin’deki bu acı gerçeği dünyanın suratına tokat gibi çarpmaya devam edeceklerini dile getirdi. İnsanlığın İsrail’in zulmüne sessiz kalmasını eleştiren Erdoğan, İsrail’in sürdürdüğü saldırgan politikayla İsrail halkının hiçbir zaman güvene kavuşamayacağını bildirdi.

MADENCİLERE YENİ HAKLAR GETİRİLİYOR

Partisinin Grup toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, Meclis’in yaz sıcağına rağmen çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatarak, ayın 25’ine kadar da torba yasanın genel kuruldan geçirileceğini dile getirdi. Soma’da hayatını kaybeden 301 madenciden 234’ünün yakınlarına aylık bağlandığını söyleyen Erdoğan, “67 şehit madencimiz mevcut yasadan dolayı istifade edemiyordu. Şimdi görüşeceğimiz kanunla onlara da aylık bağlama imkanı getireceğiz. Tasarı ile şehitlerimizin sosyal güvenlik kurumuna olan tüm borçlarını da siliyoruz. Madencilerimiz için 55 olan emeklilik yaşını 50 yaşına indiriyoruz. Yıpranma payı ile birlikte madencilerimiz 43 yaşında emekli olma şansı kazanacak. Madencilerimize fazla çalışma yaptırılamayacak. Zorunlu nedenlerle fazla çalışma yaptırılırsa mesai ücretleri yüzde 100 arttırılarak ödenecek. Madencilerimizin iş kanunundaki yıllık izin sürelerini de bu tasarıyla 4’er gün artırıyoruz” dedi. 

SOMA İÇİN 46.5 MİLYON LİRA TOPLANDI

Soma’da ciddi bir milli dayanışma örneğine tanık olduklarını belirten Erdoğan, “Soma için açılan yardım hesabında toplanan miktar 46.5 milyon liraya ulaştı. Nakdi yardımlar içinde 16,8 milyon liralık yardım miktarıyla TOBB en büyük katkıyı yaptı, teşekkür ediyoruz. 301 konut bağışlayan Doğuş Holding’e ve ikinci bir 301 konut bağışlayan Gaziantep Organize Sanayi Başkanlığını da teşekkür ediyorum. Bu elim olayda hayatını kaybeden kardeşlerimiz 434 evladı emanet bıraktı. Bu çocuklarımıza burs sağlama vaadinde bulunan vakıf ve derneklerimize de özellikle teşekkür etmek istiyorum. AFAD’ta toplanan 46.5 milyon lirayı hayatını kaybeden 301 işçimizin ailelerine 154 bin 450’şer lira olarak paylaştırıyoruz. Ailelere kendi barınma ihtiyaçları için ve sabit gelir kaynağı oluşturmak üzere 2’şer adet konut yaptırılacak. Bağış yapan hayırsever herkese teşekkür ediyorum. Allah bir daha bizi böyle acı bir imtihan ile imtihan etmesin” diye konuştu. 

GENİŞ BİR BLOĞA KARŞI SAVAŞIYORUZ

Diğer adayların cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şartların eşit olmadığını söylediklerini hatırlatan Erdoğan, “Doğru, gerçekten de eşit şartlarda değiliz. Bütün muhalefet AK Parti karşıtlığında bir araya gelip, bize karşı saf tutmuş durumdalar. CHP, MHP ve diğer irili ufaklı partiler, marjinal sol örgütler, malum medya kuruluşları, iş çevreleri bütün güçleriyle karşımızdaki adaylara tam destek veriyor. Pensilvanya şebekesi aynı şekilde bu adayların arkasında duruyor. Türkiye’nin dış politikasından rahatsız olan uluslararası çevreler de bu adayları destekliyor. İki adayla değil, çok geniş bir bloğa karşı savaşıyoruz. Gerçekten de eşit bir yarış içinde değiliz. Onlar kirli hesaplar üzerinde ittifak yapıyor. Biz ise milletimizle ittifak yapıyoruz” diye konuştu. 

MİLLETİMİZ ŞER İTTİFAKINA GEREKEN DERSİ VERECEK 

CHP seçmeninin hem bu dayatmaya, hem de ‘Genel Müdürü’nün kaba üslubuna cevap vereceğini belirten Erdoğan, MHP’nin durumunun da daha içler acısı olduğunu belirterek şunları söyledi: “MHP içinde yer aldığı kirli ittifakları pasif ve edilgen tavrı seçmenine izah edemiyor. 12 Haziran seçimleri öncesinde MHP’nin kasetlerini yayınlayan bu Pensilvanya’dır. MHP’lileri dinleyen bu Pensilvanya’dır. 30 Mart’ta MHP seçmeni Pensilvanya ile iş tutan yönetimine gereken dersi verdi. Ama Bahçeli ders almadı. Milletimiz bizim karşımızda kurulan bu şer ittifakını da, bu ittifakın Türkiye’yi nereye götürmek istediğini de çok iyi biliyor” diye konuştu.

VİZYON BELGESİ İLE YAPACAKLARIMIZI ORTAYA KOYDUK

Açıkladıkları vizyon belgesiyle nasıl bir Türkiye hayal ettiklerini ortaya koyduklarını söyleyen Erdoğan, “Bu belge cumhurbaşkanı olarak seçilirsek beş yılda neler yapacağımızı, 2023’te neleri gerçekleştireceğimizi detaylı şekilde ortaya koyuyor” dedi. Toplantı sonrasında sanatçılara yönelik yapılan mahalle baskısına dikkat çeken Erdoğan, “Bizi mahalle baskısı yapmakla itham edenler, alasını kendi çevresine yapıyorlar. Medyada sosyal medyada sanatçılarımıza karşı son derece edep dışı, insaf dışı, insanlık dışı saldırılar yapıldı: Sanatçılara mahalle baskısına asla izin vermeyeceğiz” dedi.

GAZZELİLER ORUÇLARINI ŞEHADETLE AÇTILAR

Mübarek Ramazan ayına acı hadiselerle girdiklerini belirten Başbakan Erdoğan, “Suriye’de katliamlar durmuyor. Irak’ta süren kavga can alıyor. Libya aynı şekilde, Mısır aynı şekilde. Filistin’de İsrail’in son günlerde yaptıkları hiçbir şeyle izah edilemez. İsrail terör estiriyor. Bu bireysel terörün ötesine geçti, terör devleti anlayışıyla bunu yapıyor. Her Ramazan’da yaptığı gibi Gazze’ye ölüm yağdırdı. Mısır’ın girişimiyle bir ateşkes kararı güya onaylandı. 2012’de de bir karar verilmişti. Temenni ederim ki bu ateşkes sağlanır. Elbette ki ateşkes girişimi olumlu ve değerlidir; ancak Ortadoğu’nun kirli siyasetinde bir kez daha Filistinli masum çocuğun kanı kullanıldı. 200 Gazzeli şehit oldu, 2000 Gazzeli yaralandı. Gazzeliler önceki Ramazanlarda olduğu gibi maalesef oruçlarını şehadetle açtılar. İftar ve sahur sofralarında masum insanlar acımasızca katledildi” diye konuştu.

İSRAİL ZULMÜN BEDELİNİ ER YA DA GEÇ ÖDEYECEK

Filistin’de, Gazze’de yaşanan katliamın en acı boyutlarından birinin ise yapılanlara insanlığın sessiz kalması olduğunun altını çizen Erdoğan, “Maalesef Filistin’de çocukların havadan yağan bombalarla katledilmesi insanlık için bir anlam ifade etmiyor. Artık insanlık seyretmeyi de bıraktı. Sırtını döndü. İsrail son derece şımarık bir biçimde, tanklar ölüm kusuyor onlar ise halay çekiyor. Bu nasıl insanlık. Uluslararası hukuku çiğneyerek insani değerleri ayaklar altına alarak bölgede devlet terörü estiriyor. Bizim dışımızda bir tek ülke çıkıp buna ‘dur’ diyemiyor. Hiçbir zulüm ebedi değildir. Zalim er ya da geç zulmünün bedelini ödemiştir. Filistin’de 1948’den beri devam eden sistemli zulüm ve soykırım girişimi emin olun hesapsız kalmayacak. Bedeli er ya da geç ödenecek. O çocukların melekleri ağlatan feryatları karşılıksız kalmayacak. Çocuk katilleri de sessiz duranlar da bunun bedelini öderler ve ödeyeceklerdir” dedi. 

FİLİSTİN KONUSUNDA SUSMADIK SUSMAYACAĞIZ

Filistinlere yönelik insanlık dışı açıklamalar yapan İsrailli kadın milletvekilini de sert bir şekilde eleştiren Erdoğan, “Bir kaç gün önce İsrail’de bir kadın çıktı, ‘Filistinlilerin hepsi bizim düşmanınız. Kanı bizim elimizde olmalı. Buna öldürülen teröristlerin anneleri de dahil. Anneler de öldürülmelidir’ dedi. Bunu söyleyen bir kadın milletvekili, parlamento üyesi. Bu zihniyetin Hitler’in zihniyetinden ne farkı var. Buna benzer sözler Filistinli anneler için değil, başkaları için söylenseydi dünya ayağa kalkmaz mıydı? Irkçılık, faşizm ayrımcılık Filistinli annelere yönelikse dünya bunu umursamıyor. Avrupa neden susuyor. Batıya sesleniyorum, daha ne kadar destek vereceksiniz? İslam dünyasına sesleniyorum, kardeşleriniz alçakça öldürülürken daha ne kadar tepkisiz kalacaksınız? Dünya bu devlet terörüne daha ne kadar tepkisiz kalacak? Filistin’de küresel adalet ve vicdan ölüyor. İnsanlık can çekişiyor. Susan bu zulmün ortağıdır. Zulme rıza gösteren, zulmün ortağıdır. Biz susmadık ve susmayacağız. Filistin’deki bu acı gerçeği dünyanın suratına tokat gibi çarpmaya devam edeceğiz. Ecdadımız gibi zalimin değil mazlumun yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Erdoğan, Suriyeli sığınmacılardan dolayı Kahramanmaraş’ta yapılan eylemlerin bu ülkenin evladına yakışmadığını da söyledi. 

DENGELERE DEĞİL, ALLAH’A İNANIYORUZ

Dengelere değil, Allah’a inandıklarını belirten Erdoğan, “Dengeler adına susup tarihine ecdadına nankörlük yapanlardan olmayacağız. İsrail’in yaptığı saldırılar konusunda Sayın Halid Meşal, Mahmud Abbas, BM Genel Sekreteri Ban Ki Mun, Fransız Cumhurbaşkanı Hollande, Katar Emiri Eltani ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüşmeler yaptım, Türkiye’nin tavrını ilettik. Dışişleri bakanımız sürekli irtibatlarını devam ettiriyor. Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

İSRAİL’LE İLİŞKİLERİMİZ NORMALLEŞEMEZ

Konuşmasında İsrail halkına da seslenen Erdoğan, “İsrail halkı, devletlerinin, hükümetlerinin bu zulmüne artık itiraz etsinler. İsrail halkı bahanelerin ne kadar gerçek dışı olduğunu, saldırıların ne kadar orantısız olduğunu görsün artık. Hamas bomba attı. Kaç kişi öldü? Ölen yok. Nasıl oluyor bu iş? Ama siz 200 kişiyi öldürdünüz, 1000’e yakın yaralı var. Gazze’yi tamamen yerle yeksan hale getirdiniz. Dile kolay 400 ton bomba yağdırıyor. Şu anda 500 ton olmuştur. Böyle bir politikayla İsrail halkı hiçbir zaman güvene kavuşamaz. İsrail halkı bilsin ki Filistin’de çocuklar katledildikçe ilişkilerimizin normalleşmesi asla mümkün değildir. Filistin’in bağımsız olmasına izin verilmedikçe İsrail güvende olmayacaktır” diye konuştu.

HER ZAMAN FİLİSTİNLİLERİN YANINDA OLACAĞIZ

Amerika’nın hep kendilerine iki devletli çözüm dediğini hatırlatan Erdoğan, “Ey Amerika bunu hep söyledin ne oldu? Şu anda aynı ifadeler kullanılıyor. Ama uygulama yok maalesef. Çocuk katledenlere karşı etkili biçimde ses çıkartılmalı. Filistinli kardeşlerim asla yalnız değilsiniz, asla yalnız olmayacaksınız. İnsani yardımlar konusunda Filistin’deki gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bütün şartları zorlayarak mümkün olan her şekilde yanınızda olmaya devam edeceğiz. Kanı durdurmak için yaraları sarmak için Filistin davasını savunmak için yanınızda olmaya devam edeceğiz. Biz Kudüs’te yok bilmem ne ödülü takmak için bu mücadeleyi vermiyoruz. Bizim mücadelemiz sadece Allah rızası içindir. 77 milyon dualarımızla yanınızda olmaya devam edeceğiz. Allah Filistin ve tüm mazlumların yardımcısı olsun” dedi. 

Barzani’ye ‘referandum için aceleci olma’ çağrısı

ANKARA - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’nin ziyaretinde Türkmenlerin durumu, petrol paylaşımı, enerji, ekonomik işbirliği, hükümet kurma çalışmaları ve Irak’taki siyasi durum konuları masaya yatırıldı. Türk hükümet yetkililerinden alınan bilgiye göre, böyle bir dönemde, Barzani’nin yaptığı üç görüşme ve ardından iftarda ağırlanması Türkiye’nin Irak’taki gelişmelere verdiği önemin göstergesi.

Görüşmelerde, Türkiye, bir yandan siyasi belirsizlik, diğer taraftan terör saldırılarının yaşandığı Irak’ın toprak bütünlüğünün mevcut şartlar altında korunmasından yana tavır sergileyerek Mesut Barzani’nin kendi kaderlerini belirlemek için referanduma gideceklerine yönelik “önünü görmeden” yaptığı açıklamaları “acelecilik” olarak yorumladı. Ankara’nın, bölge yönetimine “Şu aşamada referandum konusu hassas” dediği vurgulandı. Kaynaklar, Kuzey Irak petrol gelirlerinin paylaşılması konusunda ise Irak anayasası yürürlükte olduğu müddetçe, gelirin yüzde 83’ünün Bağdat ve yüzde 17’sinin Kuzey Irak’a aktarılması hususunda değişiklik olmayacağını belirtti. Bir başka deyişle Türkiye, petrol geliri paylaşımında merkezi hükümet ile bölgesel yönetimin mutabakatına uyacak.

Görüşmede, Türk hükümetinin gündeme getirdiği bir diğer konu da Türkmenlerin durumu oldu. Hükümet kaynakları, Barzani’nin Ankara’nın Türkmenlerin çıkarlarının korunması ve kollayıcı tavır sergilemesi talebini olumlu karşıladığını ifade etti.

Yorumlara Git

‘Dip dalga geliyor’ diyen algıcılara duyurulur! İşte gençlerin en beğendiği siyasetçi

ilk defa analiz edildi Tarihi Ay görevinden gelen örnekler olacak!

Cani evlat! Kayıp ihbarında bulunduğu babasını öldürüp, 4 parçaya ayırdı

Bulgaristan’a 114 milyon dolarlık Javelin Füzesi onayı!

Galatasaray’ın İlginç keşifi bir anda gündem oldu! Ve Kadıköy’de Fenerbahçe çöktü…