AKİT MENÜ

Kültür - Sanat

Üzümünü yiyor bağcıya sövüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda 6 defa provalara katılmayan ve yönetmeliğe göre ihraç edilmesi gereken Gezi çapulcusu Levent Üzümcü, üzümü yiyor, bağcıya da sövüyor

2014-07-19 01:01:16

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda çalışan ve Gezi eylemlerine aktif olarak katılarak, (Gezi olayları) Sosyal patlama. Sebebi de bu hükümet ve Başbakan... Ömrü hayatımda bu kadar sanata düşman bir hükümet görmedim” diyen Levent Üzümcü, Kösem Sultan adlı oyunun provalarına 6 defa katılmadı. Levent Üzümcü, provaların yapıldığı Fatih Sahnesi’ne 18 Şubat 2013, 19 Şubat 2013, 20 Şubat 2013, 21 Şubat 2013, 22 Şubat 2013 ve 26 Şubat 2013 tarihlerinde mazeretsiz olarak gelmedi.

YÖNETMELİĞE GÖRE KESİN İHRAÇ EDİLMESİ GEREKİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Yönetmeliği’nin 44. maddesinin c fıkrasında mazeretsiz olarak provalara gelmeyenlere “Kınama Cezası” verileceği belirtiliyor. Yönetmeliğin 46. maddesinin b fıkrasında ise, “44. Maddede sayılan fiilleri bir tiyatro döneminde üçüncü, toplamda beşinci kez işleyen kişinin “Temelli Çıkarma” cezasıyla cezalandırılmasına yönelik hüküm bulunuyor. Yönetmeliğe göre 6 defa provalara katılmayan Levent Üzümcü’nün “Temelli Çıkarma” cezasıyla cezalandırılması gerekiyor.

ÜZÜMCÜ’YE UYARI CEZASI VERİLMEKLE YETİNİLDİ

Şehir Tiyatroları ise; kesin ihraç edilmesi gereken Levent Üzümcü’yü korudu. Üzümcü, Şehir Tiyatroları Yönetim Kurulu kararıyla 8 Mart 2013 tarihinde Disiplin Kurulu’na sevk edildi ve uyarı cezası verildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Abdurrahman Şen ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Şehir Tiyatrosu’ndan 3 bin ile 3 bin 500 TL arasında maaş alan Levent Üzümcü ile ilgili sorularımızı cevaplamaktan kaçındı.

Sanatçılara siyasi eylem yasak!

Levent Üzümcü, Şehir Tiyatroları’nda, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na bağlı olarak “sözleşmeli personel” statüsünde çalışıyor. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 7. maddesinde ise memurların herhangi bir siyasi eylemde bulunamayacağı belirtiliyor.

Gezi Parkı eylemlerinde başı çeken Levent Üzümcü, Mısır’da 300 kişinin öldürüldüğü katliamla, Gezi Parkı olaylarını aynı kefeye koymuş ve Twitter’da, “Polis ülkende fişekle odunla vatandaşlarını katlederken kahraman, Mısır’da katlederken cani... Katledilen burada terörist, Mısır’da şehit” ifadelerini paylaşmıştı.

Yorumlara Git

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Türkiye'den ABD'ye bomba talep! İki sayfalık listede bakın neler var

Boş yapma Nasrallah! Kurusıkı tehditleriniz artık kimseyi korkutmuyor