AKİT MENÜ

Gündem

Türkiye Gazze için tek yürek

Siyonist İsrail’in Gazze’yi kan gölüne çeviren saldırılarına tepkiler artarak devam ediyor. İsrail’e yönelik protestolara milletvekilleri de bizzat katılıyor. Kara harekatının başladığı gece İsrail Elçiliği önüne giden Ak Partili, CHP’li, MHP’li ve HDP’li 150 milletvekili Siyonist vahşeti lanetledi.

2014-07-18 22:16:36

YENİ AKİT / ANKARA - Siyonist İsrail’in Gazze’yi kan gölüne çeviren saldırılarına tepkiler artarak devam ediyor. İsrail’e yönelik protestolara milletvekilleri de bizzat katılıyor. Kara harekatının başladığı gece İsrail Elçiliği önüne giden Ak Partili, CHP’li, MHP’li ve HDP’li 150 milletvekili Siyonist vahşeti lanetledi.

SİYONİST VAHŞET,PARTİLERİ BİRLEŞTİRDİ

İşgal devletinin Gazze’ye kara harekatı başlattığı saatlerde Meclis Genel Kurulu’nda ortak bildiri kararı alan Ak Parti, CHP, MHP ve HDP temsilcileri, TBMM’den suskunluğa bürünen dünyaya mesaj verdi.

150 VEKİL, İSRAİL ELÇİLİĞİNE YÜRÜDÜ

Kara harekatının başladığı haberinin gelmesinin hemen ardından İsrail Büyükelçiliği önünde gerçekleşen protestolara çok sayıda milletvekili katıldı. STK’lar ile birlikte AK Parti, CHP, MHP ve BDP’li 150 civarındaki vekil gece saat 01.30’da Çankaya protokol yolu üzerindeki İsrail Büyükelçiliğine yürüdüler.

“İSRAİL, FİLİSTİN’İ KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİ”

Büyükelçilik konutu önünde toplanan kalabalığa seslenen Türkiye Filistin Dostluk Grubu Başkanı ve Ak Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, “İsrail gözü dönmüş ve Filistin’i kan gölüne çevirmek istiyor” dedi. Yıldırım, “Bu harekât karşısında canımız yandı ve kalbimiz parçalandı. Orada masum çocuklar öldürülüyor. Bunun adı insanlık vahşetidir. İsrail’in Filistin’e yaptığını adı soykırımdan başka bir şey değildir. Bu kesinlikle karşılıksız kalmaz. Mazlumların duası Siyonist rejimi boğar” diye konuştu. Filistin’de bu davayı sürdürenlerin yalnız olmadığını belirten Yıldırım, “Nükleer silahların, zehirli gazların ve misket bombalarının kullanılması kabul edilebilecek bir şey değildir” yorumunda bulundu.

İSRAİL MALLARINI BOYKOT ÇAĞRISI

İsrail vahşetine sessiz kalan Birleşmiş Milletler’e de yüklenen Yıldırım, “Artık İsrail’in “Yaptığım yanıma kâr kaldı” anlayışını yıkmamız lazım. İsrail ümmetin yetim çocuklarını daha fazla sıkıştırırsa bu çocuklar karşılarına Allah korusun canlı bomba olarak çıkacaklardır” şeklinde konuştu.

“İSRAİL TEMSİLCİLİKLERİ KUŞATMA ALTINDA TUTULMALIDIR”

Yardımeli Derneği, Genel Koordinatörü Osman İlhan ise insanlığın vicdanının ölü olduğu bir zamanda yaşadığını ifade ederek “Avrupa ve İslam dünyasından hiç ses yok. İsrail medya oyunu ile bu saldırılar bloke ediyor, kimse tepki vermiyor. İsrail kendini savunma adı altında saldırılarını da meşrulaştırıyor” dedi. İlhan, “Türkiye’de ve diğer ülkelerde İsrail konsoloslukları itidalli bir şekilde kuşatma altında tutulmalıdır. Silahlı bir eylemi kast etmiyorum, üzerlerinde bir psikolojik baskı kurmalıyız. İsrail’e ticari anlamda hiçbir şekilde destek olmamalıyız. İsrail   Hamas’ın hedeflerini vurduklarını söylüyor ama şehit olanların yüze 80’i kadın, çocuk ve sivil insanlar oldu” dedi. İhsan, İsrail’i boykot çağrısı da yaptı.

CHP’Lİ TANAL: İSRAİL HAYDUT DEVLET

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, İsrail devletinin haydut devlet olduğunu belirterek, “Hepimizin başı sağ olsun. İsrail’in yaptığı bir haydut devletin yapacağı eylemdir. Bu eylemleri yapanlara ancak haydut denir. Haydut olan devlete gereken dersin verilmesi gerekir. Ezilen Filistin halkı ile beraberiz” diye konuştu. Eyleme CHP’li Manisa Milletvekili Özgür Özel de destek verdi.

Siyonist teröre ortak bildiri

HABER MERKEZİ - Siyonist terör devleti İsrail’in Gazze’ye yönelik tahripkâr saldırıları karşısında Amerika ve Avrupa başta olmak üzere dünya suskunluğa bürünürken, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), İsrail’i kınayan ve Filistin halkına yönelik saldırıların derhal durdurulmasını talep eden bildiri yayımladı.  

TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, “torba kanun” tasarısı görüşmeleri sürerken, AK Parti, CHP, MHP ve HDP’nin hazırladığı ortak bildiriyi okudu.

İsrail’in Gazze ve Filistin halkına karşı tüm uyarılara rağmen artarak devam eden saldırılarının şiddetle kınandığı bildiride, karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman altında tutulan Gazze’de can kaybı ve yaralı sayısının yükselmesinin derin üzüntü ve kaygıyla karşılandığı ifade edildi. Bildiride, kadın ve çocuklar başta olmak üzere masum sivillerin öldürülmesinin tüm insanlığı yaralayan, kabul edilemez ve affedilemez insanlık suçu olduğu olarak görüldüğü vurgulandı. 

“TBMM İsrail tarafından başta Gazze olmak üzere Filistin halkına ve topraklarına karşı yürütülen saldırıların derhal durdurulmasını, acil insani yardımlar başta olmak üzere Gazze dahil işgal altındaki Filistin topraklarına ulaşım ve erişimin serbestleşmesini teminen tüm engel ve ambargoların derhal kaldırılmasını, başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere, uluslararası kuruluşların Filistin halkına yönelik insanlık ve hukuk dışı saldırıların durdurulması için başta kalıcı ateşkes sağlanması olmak üzere her türlü adımı gecikmeksizin atmasını, tüm parlamentolar, hükümetler, kuruluşlar ve toplumların Filistin halkına karşı ortak vicdani sorumluluklarını yerine getirmesini bekler ve talep eder” denilen bildiride şu satırlara yer verildi:

“TBMM olarak, acılarını derinden paylaştığımız Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, davalarına sahip çıkmaya ve bütün koşullarda kendilerini desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ederiz.”

Çiçek: Bu vahşeti kınıyorum

YENİ AKİT / ANKARA - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İsrail’in Gazze’ye karadan saldırısına ilişkin, “Bu asla kabul edilemez bir durumdur. Bunu şiddetle ve lanetle kınıyorum” dedi. İsrail’in bir süreden beri masum ve mazlum Filistin halkına karşı sürdürdüğü vahşetin dün gece itibarıyla yeni bir boyut kazandığını belirten Çiçek, yayınladığı kınama mesajında şu ifadelere yer verdi: “İsrail, dün geceye kadar havadan yaptığı saldırılara ilaveten büyük bir askeri güçle masum ve mazlum insanlara karşı gece yarısı ve mübarek Ramazan ayında ve gecesinde vahşetin her türlüsünü icra etmekte, çocuk kadın demeksizin insanları katletmekte. Bu durum asla kabul edilemez bir durumdur. Şiddetle ve lanetle kınıyorum.”

“DAHA KAÇ TANE ÇOCUK ÖLECEK”

Meclis Başkanı Çiçek şöyle devam etti: “İnsan hakları adına her gün bunca beyanatın verildiği bir dönemde bu vahşet işlenirken uluslararası toplumun ve bu konuda tavır alması gereken ülkelerin sessizliğini de infialle karşılıyorum. Uluslararası toplumun bu konuda tavır alması için ve İsrail’in bu vahşetine ve zulmüne karşı dur demesi için daha kaç tane çocuk ölecek, daha kaç tane kadın ölecek, daha kaç tane yaşlı insan, mazlum ve masum insandan tüm dünyanın gözü önünde katledilecektir?”

“FİLİSTİN’İN DAİMA YANINDAYIZ”

“Buna bir ‘dur’ denilmesi gerekmektedir. Ancak şu ana kadar maalesef kimse dur demediği gibi bu vahşeti, bu zulmü bir ölçüde arkalayan, destek veren açıklamalar yapılmaktadır. Bunları asla tasvip etmiyoruz. Türkiye olarak biz her zaman masum ve mazlum Filistin halkının yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu haksızlığa karşı herkesin dur deme zamanıdır. İş işten geçmeden bir an evvel ateşkes sağlanmalı, daha fazla kan dökülmeden bu işe bir çözüm bulunmalıdır. Ben TBMM adına bu vahşeti kınadığımızı ve lanetlediğimizi ifade etmek isterim.”

PARLAMENTO BAŞKANLARINA MEKTUP

Dünya parlamento başkanlarına da, Türkiye’nin İsrail’in vahşi saldırılarını kınadığını, kabul etmediğini ve lanetlediğini ifade eden birer mektup gönderdi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “Konuya hassasiyet göstermeleri ve bu konuda tavır almaları için. Eğer bugün vahşete, zulme tavır almayacaklarsa ne zaman tavır alacaklar” şeklinde konuştu.

Yorumlara Git

‘Dip dalga geliyor’ diyen algıcılara duyurulur! İşte gençlerin en beğendiği siyasetçi

ilk defa analiz edildi Tarihi Ay görevinden gelen örnekler olacak!

Cani evlat! Kayıp ihbarında bulunduğu babasını öldürüp, 4 parçaya ayırdı

Bulgaristan’a 114 milyon dolarlık Javelin Füzesi onayı!

Galatasaray’ın İlginç keşifi bir anda gündem oldu! Ve Kadıköy’de Fenerbahçe çöktü…