AKİT MENÜ

Gündem

Barbarlıkta Hitler’i bile geçtiler

Ordu’da on binlere hitap eden Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, sabah akşam Hitler’e söven İsrail için “Bunların insanlıktan nasibi yok, bu adilik, alçaklıktır, lanet ediyorum. Barbarlıkta Hitler’i dahi geçtiler” dedi.

2014-07-20 01:20:53

HABER MERKEZİ - 5 Temmuz’da Samsun’a çıkarak ikinci kurtuluş mücadelesini başlatan Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün de Ordu’da on binlerce vatandaşla buluştu. Akşam saatlerinde İstanbul’dan özel uçak ‘ANA’ ile Samsun’a inen Erdoğan, buradan helikopterle Ordu’ya geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuşan Erdoğan, sabah akşam Hitler’e söven İsrail’in zulüm ve barbarlıkta Hitler’i geçtiğini söyledi.

“MUHALEFET KENDİNİ YENİLEYECEK”

Konuşmasına Orduluları selamlayarak başlayan Erdoğan, Ordu’da sadece AK Parti’ye gönül verenlerin değil, CHP ve MHP’ye oy verenlerin de kendisine oy vereceğini belirterek, “CHP Ve MHP’de cumhurbaşkanı adayı olacak bir isim bulamadılar mı? Bu vasıflar sende yok mu? Yok, ‘Ben buyum’ diyor. MHP de cumhurbaşkanı adayı çıkaramadı. Bunlar talimatı seçmenden, teşkilattan almaz, başka odaklardan alırlar” dedi.

“CHP ve MHP 10 Ağustos’ta bir kez daha ağır yenilgi alacaklar. Pensilvanya gibi ihanet şebekelerinin dizinin dibinde oturuyorlar. Ama yüzsüzlük yapıp bu sefer o koltukta oturamayacak. 10 Ağustos’ta Yeni Türkiye kuruluyor, muhalefet de kendini yenilemek zorunda” diyen Erdoğan, “Bunlara gereken dersi 10 Ağustos’ta vereceğiz. CHP ve MHP yenilenecek. Kendi seçmenlerini koyun yerine koyuyorlar” diye konuştu.

Konuşmasında HDP ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı da eleştiren Erdoğan, Demirtaş’ın “CHP ile Cumhurbaşkanı adaylığı için görüştük” şeklindeki açıklamalarını eleştirerek “HDP zalim CHP ile işbirliği yapıyor. Güneydoğulu kardeşlerim bu adaya gereken dersi verecek” ifadelerini kullandı.

“SAKSI-VAZO DEĞİL, MİLLET KENDİSİNE BAŞKAN SEÇECEK”

“Çankaya milletindir, milletin olacak. Biz milletimizden yüzde 51’den çok daha güçlü bir destek bekliyoruz” diyen Erdoğan, “Tek millet, tek bayrak bunları rahatsız ediyor. Bu millet hiçbir zaman sizi affetmez. Ameliyata tevessül edenler bunun bedelini çok ağır öderler. Çünkü bu bayrak hiçbir zaman yere inmedi, inmeyecek” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan, rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu’nu  da eleştirerek “Bu millet 10 Ağustos’ta Çankaya’ya saksı seçmiyor, vazo seçmiyor. Devletin başı, başkumandan seçiyor. Anayasanın verdiği yetkiler var, bunları kullanacak. Yok şunu yaptım diyor yok bunu yaptım. Yaptığın hiçbir şey yok. Sırtında yumurta küfesi taşımayanlardan bir şey olmaz. Damdan düşmedikleri sürece bunlardan bir şey olmaz. Biz damdan düştük. Ömrümüz 40 yıl siyasette geçti” değerlendirmesinde bulundu.

“BARBARLIKTA HİTLER’İ DAHİ GERİDE BIRAKTILAR”

Konuşmasında İsrail’in Gazze’ye yönelik giriştiği kara, hava ve deniz saldırılarını da değerlendiren Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in devlet terörü uyguladığını dile getirerek “Terör devleti İsrail, bir kez daha Gazze’ye saldırdı, bir kez daha masum çocukları, plajda oynayan çocukları vurdu. Masum kadınları, insanları katletmeye başladı. Bunların gözü o kadar dönmüş ki bir İsrail kadın milletvekili çıktı, ‘Bütün Filistinli anneler ölmeli’ dedi. Sen ne biçim kadınsın? Kadın hakları derneklerinden ses çıkıyor mu? Çıkmadı, niye çıkmıyor, çünkü aynı zihniyetin mensupları bunlar. Bunlar analığa da karşı olanlar. Bunların insanlıktan nasibi yok, bu adilik, alçaklıktır, lanet ediyorum. Barbarlıkta Hitler’i dahi geçtiler” dedi.
İsrail’de tasarlanan bir tişörtte hamile ve çarşaflı bir Müslüman kadının nişan alınıp ‘1 atış, 2 vuruş’ yazılmasını da eleştiren Erdoğan, “Müslüman kadının karnına ateş et, bir kurşun ile iki can diye tişört yaptırmışlar. Bunların insanlıktan nasibi yok, bu adiliktir, bu alçaklıktır, bu namussuzluktur. İnsanlık adına nefret ediyorum, lanet ediyorum” diye konuştu.

“Amerikalıların bazıları, ‘Sayın Başbakan niye Hitler ile böyle bir benzetme yapıyor’ diyor. Size ne, size ne... Sen Amerikasın, Hitler’den sana ne, ne alakan var? Bu insanlar öldürülecek, sen koskoca Amerika adaleti arayacağın yerde, kalkacaksın hala ‘İsrail’in savunma hakkı’ var. Ne savunması, orantısız güç kullanıyor” diyen Erdoğan, Türk vatandaşı Musevilere yönelik herhangi bir tavrın olamayacağını kaydetti.
Erdoğan, miting sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesi’nce verilen iftara katıldı.

Adayların propaganda süreleri belirlendi

ANKARA - Yüksek Seçim Kurulu (YSK), cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili, adayların radyo ve televizyonda yapacakları konuşma veya görüntülü propagandaların, 3 Ağustos’tan 9 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00’e kadar gerçekleştirilmesine karar verdi.

YSK’nın dünkü Resmi Gazete’de yer alan kararında, cumhurbaşkanı seçiminin ilk oylamasının 10 Ağustos Pazar günü yapılacağı, seçimin ikinci tura kalması durumunda ise oylama tarihinin 24 Ağustos Pazar olarak belirlendiği hatırlatıldı.

Kararda, ilgili kanunların hükmü esas alınarak, cumhurbaşkanı seçiminde radyo ve televizyonda propaganda yapacak cumhurbaşkanı adaylarına; kendilerini tanıtan, programlarını ve yapacakları işleri anlatan konuşma hakkı verildiği kaydedildi.

Adayların propagandalarında suç teşkil edecek görüntülere yer verilemeyeceği, cumhurbaşkanı adaylarının bu propagandaları bir defada 2 dakikadan az olamayacağı gibi, bir günde toplam süresi 10 dakikayı geçemeyeceği belirtildi. Bu görüntülerde suç teşkil eden bir husus bulunduğu takdirde YSK’nın bunların yayımına izin vermeyeceği bildirildi.

Seçim takvimine göre, seçime katılan cumhurbaşkanı adaylarından radyo ve televizyonda propaganda yapmak isteyenlerin bu hususu en geç 21 Temmuz Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar YSK’ya bildirmelerine karar verildi.

Yorumlara Git

Cani evlat! Kayıp ihbarında bulunduğu babasını öldürüp, 4 parçaya ayırdı

Bulgaristan’a 114 milyon dolarlık Javelin Füzesi onayı!

Galatasaray’ın İlginç keşifi bir anda gündem oldu! Ve Kadıköy’de Fenerbahçe çöktü…

Tüyleri diken diken eden görüntüler: İşte Hoca Ahmet Yesevi'nin çilehanesi

Taraftardan tepki üstüne tepki: Flaş gelişme: Ayağa kalktılar resmen: Guiza’yı hatırladınız mı?