AKİT MENÜ

Gündem

İsrail, Hitler’i haksız çıkarmayı başaramaz

TYB Vakfı Başkanı ve gazetemiz yazarı D. Mehmet Doğan, Türkiye’nin Siyonist dayatması “holokost”u tanımadığını ilan etmesi gerektiğini söyledi.

FURKAN ALTINOK / ANKARA - Yazılı bir açıklama yapan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Vakfı Başkanı D. Mehmet Doğan, İsrail’in Gazze’ye kara harekatını değerlendirdi. “Hitler’i haksız çıkarmanın İsrail’in başarabileceği bir iş olmadığı bir daha anlaşılmıştır” diyen Doğan, “O çocuklar büyüyünce nasıl olsa terörist olacaklar öyleyse öldür!” diyenlerin Nazilerin uygulamalarını jenosit veya holokost olarak nitelemeye hakları olmadığını belirterek, “En önce Türkiye, Siyonist dayatması bu kavramları tanımadığını ilan etmelidir” çağrısında bulundu.

ÇAĞRIMIZIN MUHATABI KALBİ OLANLAR

“Hayasız saldırıyı durdurun, insanlığı ikame edin! Hitler’i haksız çıkarmanın İsrail’in başarabileceği bir iş olmadığı bir daha anlaşılmıştır! Bu çağrının muhatabı ancak kalbi, vicdanı, hissi olan insanlık olabilir. Kurumlaşmış yapılar, devletler İsrail karşısında acizdir. Onlardan talepte bulunmak, bu raddede boşa kürek çekmektir. Bu yüzden çağrımız doğrudan insanlığadır, insanlığın vicdanınadır, Sonuçlarını hemen vermese de. Bu insanlık dışı tavra karşı insanlık biriktirmekten başka çaremiz yoktur. Hiçbir savaş İsrail’in Gazze’ye karşı yürüttüğü hayasız harekatla kıyaslanamaz. En önce, bu bir savaş değildir. Savaşın da hukuku vardır, haysiyeti vardır. Savaş karşılıklı olur. Ortada savaşı gerektirecek karşı güç olmadığından düpedüz soykırım vardır. Hitler’i haksız çıkarmanın İsrail’in başarabileceği bir iş olmadığı bir daha anlaşılmıştır!”


Yorumlara Git

Narin Güran cinayeti soruşturmasında flaş gelişme! Tavşantepe Köyü’nde ortalık ayağa kalktı

İki kat eleştiri! Zam yapılırsa şaşırmayız: O yıldız gündem oldu: Maça damga vurdu...

Benfica'da oynayan Kerem ve Orkun'un 'helal kesim' hassasiyeti

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?