AKİT MENÜ

Gündem

İsrail konsolosluğu önünde sivil direniş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Özgür-Der ve Memur-Sen öncülüğünde İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanan binlerce kişi, Gazze’ye yönelik saldırıları protesto etti. Protestoya bir çok vatandaşın yanı sıra sanatçılarda destek verdi. Eyleme Gazetemiz İcra kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın yanı sıra oyuncu Şafak Sezer ve şarkıcı Murat Kekilli katıldı.

2014-07-20 21:50:06

 

Siyonist İsrail Devleti’nin Gazze’ye yönelik askeri operasyonlarına tepkiler artarak devam ediyor.  Perşembe günü İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önünde başlayan protestolar kara harekatının 3. gününde de devam etti. Konsolosluk önünde İHH öncülüğünde toplanan grup operasyonu protesto etti. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı öncülüğünden düzenlenen protestoya bir çok vatandaşın yanı sıra sanatçılarda destek verdi. Eyleme Gazetemiz İcra kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya’nın yanı sıra oyuncu Şafak Sezer ve şarkıcı Murat Kekilli katıldı. 

Gazetemiz İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, “Birleşmiş Milletler denilen hokkabazlık kuruluşuna karşı İslam Birleşmiş Milletlerini kurmak zorundayız” dedi.

‘Viranelerin yascısı baykuşlara döndüm. Gördüm de hazânında bu cennet gibi yurdu. Gül devrini bilseydim onun, bülbül olurdum’ diye şairin hayıflandığı dönemleri yaşadığımızı ifade Mustafa Karahasanoğlu, “İslam ümmetinin kalbine saplanmış olan Siyonist İsrail 1948 yılından beri İslam dünyasına kan kusturmaya, vahşetini sürdürmeye devam ederken Müslümanlar maalesef birlik ve beraberlik içerisinde mücadelelerini yürütmüyorlar. 1948 yılında Ortadoğu’ya ekilen fitne kampüsüne ilk defa can suyunu verende maalesef o günkü Türkiye yöneticileri oldu. O günden bugüne kadar İsrail le iyi ilişkiler içerisinde olan Batı hastası, Batı mukalleti idarecilerin yönetiminde Türkiye maalesef İsrail e gerçek manada tavrını koyamamıştır” dedi. 

İSLAM DÜNYASI NİÇİN SESSİZ?

Arap dünyasının tavrını da eleştiren Karahasanoğlu, “Arap dünyası, İslam Alemi de maalesef hala o tavrını koyamıyor. Efendimiz, ‘Haksızlık gördüğünüzde elinizle düzeltin eğer elinizle düzeltemiyorsanız dilinizle düzeltin dilinizle düzeltemiyorsanız kalbinizle buğz edin’ buyuruyor. Peki Arap dünyası, İslam alemi dilini mi yuttu ki hala sessiz kalıyor. 16 yaşındaki bir çocuğun önce benzin içirilip ondan sonra da ateşe verilerek hem iç organları yansın hem de dışı yansın diye bu vahşeti sergileyen tek dişi kalmış canavarlara karşı İslam dünyası niçin hala sessiz? Niçin sesini çıkarmıyor. Yine ahlaksız, haysiyetsiz, şerefsiz bir milletvekili ‘Bu çocukları doğuran anaları da öldürmek lazım. Hamile kadınları vurun  ki bir kurşunla iki Müslüman canını alalım’ diyen alçak ve şerefsizlere karşı İslam dünyası niçin sessizdir”  dedi. 

Siyonist İsrail‘i protesto eden vatandaşların, “Müslüman uyuma Filistin’e sahip” sloganları eşliğinde konuşmasını sürdüren Mustafa Karahasanoğlu, “Dünyayı kana boyayan bu fitne odaklarına karşı hep beraber İslam Birliğini kurarak İslam dünyasındaki hançeri çekip çıkaracağız. Cenabı Hak bize buyuruyor ki; ‘İnanıyorsanız mutlaka üstün olan sizsiniz‘, biz inanıyoruz ve Allah’ın yardımı elbette bizimle beraber olacaktır” dedi. 

İSLAM BİRLEŞMİŞ MİLLETLERİ KURMAK ZORUNDAYIZ!

Müslümanların artık uyanmak zorunda olduğunu söyleyen Karahasanoğlu, “Birleşmiş Milletler denilen hokkabazlık kuruluşuna karşı İslam Birleşmiş Milletlerini kurmak zorundayız. İslam Birleşmiş Milletlerden sonra İslam Savunma Paktının da biran önce kurulması gerekir. Ancak bugün Arap dünyasında göbeğinden Amerika’ya bağlı, göbeğinden Almanya’ya bağlı olan idarecilere karşı Arap halkı ayağa kalkmak ve kendi dininin sahibi olmak zorundadır. O yöneticiler göbeklerinden bağlıdırlar” şeklinde konuştu.  

YILDIRIM: “TEL AVİV’E, KUDÜS’E GELEBİLİRİZ”

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da, hedeflerinin 81 ilde yüzbinleri toplamak olduğunu ifade ederek, İsrail’in zulmüne sessiz kalmayacaklarını vurgulayarak, “Ey İsrail, ey Netanyahu, buradaki insanların heyecanlarını, Gazze’ye gitme isteğini görün. Biz Müslümanlar bir gece ansızın Tel Aviv’e, Kudüs’e gelebiliriz. İslam’ın bayrağını her yerde dalgalandırmaya devam edeceğiz” dedi. 

Yorumlara Git

Benfica'da oynayan Kerem ve Orkun'un 'helal kesim' hassasiyeti

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Hakan Fidan’dan İsrail’e karşı çarpıcı çıkış: Hemen bunu yapmalıyız