AKİT MENÜ

Gündem

Türkiye'den terörist İsrail'e jet cevap!

Başbakan Yardımcısı İşler, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Başbakan Erdoğan'a yönelik suçlamalarına sert tepki gösterdi.

2014-07-21 16:12:59

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suçlamalarına tepki gösterdi. NTV'de canlı yayına katılan Başbakan Yardımcısı İşler, "Bu acizliğin, çaresizliğin ve köşeye sıkışmışlığın bir ifadesidir. Türkiye'nin Yahudi karşıtı olmadığını en iyi bilenlerden birisi de kendisidir" dedi.

Teröristbaşı Netanyahu'nun, Türkiye'nin Yahudi düşmanlığı yaptığı iddiasını da cevaplayan İşler, "Türkiye'nin Yahudi karşıtı olmadığını en iyi bilenlerden birisi de kendisidir. 2008 yılındaki dolaylı görüşmelere arabuluculuk yaptık. Yahudi karşıtı olsaydık niye böyle bir şeye girelim. Bizim bir geleneğimiz var, tarihimizde bunu görürsünüz. Her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında olmuşuz. Dolayısıyla biz tarafsız kalamayız" ifadelerini kullandı.

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun açıklamalarına da tepki gösteren İşler, “Bazıları 'tarafsız olmalı' diyor. Özellikle çatı adayın böyle bir ifadesi söz konusu. Filistin konusunda tarafsız olursanız bu sizin omurgasızlığınızın göstergesidir. Suriye meselesinde halkını öldüren, bombalayan bir yönetim var; bir de mazlum halk var. Mecbur taraf olmak durumundasınız. Bizim dış politikamız sadece çıkar üzerine odaklı değildir, temelinde insan yatmaktadır" ifadesini kullandı.

Yorumlara Git

Benfica'da oynayan Kerem ve Orkun'un 'helal kesim' hassasiyeti

Tarihi Memduh Paşa Yalısı'nda neler olmuş neler! 115 milyon TL ve altınlar nerede?

Dört gözle bakın kimleri bekliyor! Skandal iddia ortalığı ayağa kaldıracak! Ego'ların savaşı başladı mı?

Yaşı: 10 suçu: Filistin bayrağı taşımak! Alman polisinden utanç verici kovalama

Hakan Fidan’dan İsrail’e karşı çarpıcı çıkış: Hemen bunu yapmalıyız