AKİT MENÜ

Sağlık

Bademcik iltihaplanmasına bitkisel çözümler!

Boğaz ağrısı, halsizlik, ateş, ağız kokusu ve ses değişmesi gibi sorunlara yol açana bademcik iltihaplanması nasıl tedavi edilir? Detayları haberimizde!

Bademcik iltihaplanması neden olur?

Ağız yoluyla vücuda giren mikroplar bademciklerde birikerek burada iltihap ve apseye neden olur.

Bademcik iltihaplanmasının belirtileri nelerdir?

- Boğaz ağrısı

- Yutkunmakta zorlanma

- Halsizlik

- Ateş

- Yutkunurken boğaza bir şey takılma hissi

- Ağız kokusu

- Boğazda ve boyunda şişme

- Ses değişmesi

- Bazı durumlarda mide bulantısı ve kusma 

Bademcik iltihaplanması nasıl teşhis edilir?

Kulak burun boğaz uzmanı tarafından yapılan basit bir fiziki muayene, bademcik iltihaplanmasının teşhisi için yeterlidir.

Bademcik iltihaplanması nasıl tedavi edilir?

Bademcik iltihaplanmasının tedavisinde antibiyotik, ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar kullanılır. 

Bademcik iltihaplanmasına karşı neler yapılmalıdır?

- Kişi dinlenmeli ve kendisini yormamalı

- Sigaradan kesinlikle uzak durulmalı

- Bol meyve ve sebze tüketilmeli

- Tuzlu ılık suyla boğaz gargarası yapılmalı

- Aşırı soğuk-sıcak yiyeceklerden ve içeceklerden uzak durulmalı

- Bulunulan ortam havalandırılmalı

 

- Aşırı baharatlı yemeklerden ve asitli içeceklerden uzak durulmalı

Bademcik iltihabının yol açtığı sağlık sorunları nelerdir?

- Böbrek iltihabı

- Menenjit

- Akciğer enfeksiyonu

- Kalp iltihabı

- Orta kulak enfeksiyonu

- Boyun enfeksiyonu

- Kemik iliği enfeksiyonu

- Eklem enfeksiyonu 

Bademcik iltihaplanmasına bitkisel çözümler!

Limonlu sıcak su: 1 bardak suyu kaynattıktan sonra 10 dakika kadar ılımasını bekleyin ve içerisine 1 adet limon suyunu sıkın. Daha sonra yudum yudum 15-20 dakikada tüketin. Bunun yanında boğazın yumuşaması için limonla birlikte 2-3 çay kaşığı bal da kullanılabilir.

Tuzlu suyla gargara: Yarım bardak ılık suya yarım çay kaşığı tuz atıp iyice karıştırın ve argara yapın. (Tuz miktarı çok fazla olmamalıdır. Aksi takdirde tuz boğazı tahriş edebilir.)

Çemen otu: 1 bardak kaynar suya 3 çay kaşığı çemen otu atın ve 20 dakika kadar kaynatın. Karışımı ılıttıktan sonra süzerek günde 3 kez gargara yapın.

Zerdeçal: 1 bardak sıcak suya 1 çay kaşığı zerdeçal tozu ekleyin ve karıştırın. Daha sonra bu karışım ile gargara yapın

Tarçın çayı: 1 çay kaşığı toz tarçını 5-7 dakika kadar demleyin. Daha sonra içerisine 2 çay kaşığı bal ekleyerek tüketin.

Sarımsak: 1 bardak suya 2 adet ince dilimlenmiş sarımsak ekleyerek 10 dakika kaynatın. Süzdükten sonra içerisine 1 tutam acı biber atarak tüketin.

Yorumlara Git

İran, ABD'nin teklifini kabul etmedi

İsrail'den açık işgal ilanı: "Suriye’den ve Gazze’den asla çekilmeyeceğiz!"

İşgal devam ediyor! Eşkıya kasabaları bastı

Papa 14. Leo'dan ateşkes çağrısı

Uçağın düştüğünü gördüler! Korkunç anları anlattılar