AKİT MENÜ

Sağlık

Kalp sağlığı için mor gıdalar yiyin

Galler’deki Cardiff Beslenme Merkezi’nin gerçekleştirdiği bir araştırma, mor renkli gıdalarla beslenmenin kalp hastalıklarına karşı etkili olduğunu ortaya koydu

Başta patlıcan, kırmızı lahana, kuşkonmaz ve yaban mersini olmak üzere düzenli olarak mor renkli sebze ve meyve tüketmenin, kalp hastalıklarına karşı vücudu koruduğu belirtildi. Mor patates, nar ve siyah pirincin de kalp dostu olduğunu vurgulayan araştırma ekibinin başındaki Doktor Matthew Plowman, “Bu besinler sadece kalbi korumuyor aynı zamanda genç kalmaya da yardımcı oluyor. Antioksidan zengini ve bağışıklık sistemini güçlendiriyorlar” diye konuştu.

Yorumlara Git

İran, ABD'nin teklifini kabul etmedi

İsrail'den açık işgal ilanı: "Suriye’den ve Gazze’den asla çekilmeyeceğiz!"

İşgal devam ediyor! Eşkıya kasabaları bastı

Papa 14. Leo'dan ateşkes çağrısı

Uçağın düştüğünü gördüler! Korkunç anları anlattılar