AKİT MENÜ

Gündem

Kutlu Doğum bereketi

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri aralıksız devam ediyor. Ülkemizin dört bir yanında Efendimiz Muhammed Mustafa’nın doğum gününü kutlayan Müslümanlar, yemek dağıttılar, ilahiler okuyup, dualar ettiler. Kur’an ziyafeti ile taçlanan kutlamalarda, bütün Müslü

2013-04-20 21:42:06

HABER MERKEZİ
Hz.Peygamber’in doğum günü olan dün, ülkenin dört her bir yanında farklı etkinlikler ile kutlandı. Kimi camilerde sabahlara kadar Kur’an-ı Kerim okunurken, kimi yerlerde gözyaşları içerisinde dualar edilip, ilahiler okundu. Şanlıurfa’da is sabah namazının ardından tirit dağıtıldı. İzmir’in Bergama ilçesinde Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde Prygamber Efendimiz’in hayatını  okuyan  2 bin 118 lise öğrencisi arasından yapılan sınav sonucu dereceye giren 63 kişiye tablet bilgisayar hediye edildi.
TİRİT ZİYAFETİ
Şanlıurfa Müftülüğünün organize ettiği ve özel bir yemek firması tarafından hazırlanan tirit yemeği, sabah namazının ardından Balıklıgöl Yerleşkesinde Hz. İbrahim’in makamının bulunduğu Dergah ve Sanayi Camii’nde cemaate ikram edildi. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar ile Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, kazan başında yaptıkları duanın ardından vatandaşlara tirit dağıttı. Özafşar, Şanlıurfa’da güzel bir geleneğin Kutlu Doğum Haftası nedeniyle tekrarlandığını belirterek, Hz. İbrahim’in 4 bin 500 yıllık cömertlik geleneğinin sürdüğünü ifade etti. Özafşar: “Peygamber Efendimiz, nimeti verdiği için Cenab-ı Hakk’a sürekli şükretmiştir. O’nun varlığı İslam dünyasında vakıfları ortaya çıkarmıştır” dedi.
 KADIKÖY’DE KUR’AN-I KERİM ZİYAFETİ
Kadıköy’deki Söğütlüçeşme Camii’nde ise, Hz. Muhammed’in doğum saati olarak tespit edilen 04.00-06.00 arasında “Kutlu Doğum Gecesini İhya Programı” düzenlendi. Kadıköy Müftülüğü’nce Kutlu Doğum Gecesi’ni ihya etmek üzere Söğütlüçeşme Camii’nde düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Makamlarda okunan sala ile başlayan programda, “teheccüd” olarak bilinen gece namazı toplu olarak kılındı. Öncesinde cemaatin de eşlik ettiği Salat-ı Ümmiyelerin okunduğu gece namazının ilk 2 rekatını, bu yılın başında Fas’ta düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda dünya birincisi olan Kadıköy Osmanağa Camisi İmam Hatibi Yaşar Cuhadar kıldırdı. Kadıköy Müftülüğü’nün bu gece için oluşturduğu koro, Salat-i Kemaliye okudu. Teheccüd namazının ikinci 2 rekatını ise, Fenerbahçe Camisi İmam Hatibi Fatih Akman kıldırdı. Gece namazından sonra Selamiçeşme Camisi İmam Hatibi Bilal Arpakuş, koronun tekbirleri eşliğinde geldiği kürsüde Kur’an-ı Kerim okudu. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra koro, “Muhammed Dünyaya Geldi” ilahisini okudu ve tekbir getirdi. Programda cemaate seslenen Kadıköy Müftüsü İlyas Öztürk, Biz, ‘Saba rüzgarı eğer yolun Mekke’ye Medine’ye uğrarsa şu garibin de selamlarını söyle’ diyen bir kültürün mirasçılarıyız” dedi.
COŞKU VAR
Ankara Eryaman TOKİ M. Zahid Kotku Camii’nde de Kutlu Doğum etkinlikleri vardı. Cami İmamı Hasan Özipek’in organize ettiği programda; Mevlid-i Şerif, Kur’an-ı Kerim, ilahi ve kasideler okunarak Nebi Hz. Muhammed’in doğumu kutlandı. Programın ardından bütün halka etli pilav ikramı, 40 hadis kartelası ve gül dağımı yapıldı.
 Ankara’da Sincan Müftülüğü tarafından yapılan kutlamalarda ise, Kutlu Doğum Haftası ile ilgili düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.  Niğde’de de Şehit Erman Eryılmaz Ortaokulu’nda da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Okul bahçesinde düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.  Progamda, öğrenciler şiirler ve ilahiler seslendirdi. Kutlu Doğum Haftası nedeni ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Minik öğrenciler tarafından sergilenen semah gösteri ise izleyenlerin beğenisini topladı.

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor