AKİT MENÜ

Ekonomi

Faiz indirimine ‘devam’ mesajı

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, gelecek 3 ay için piyasanın 50 baz puan ilave bir faiz indirimi fiyatladığını belirterek, “Bu ölçülü bir faiz indirimi. Ancak gerekirse bundan daha sıkı da olabiliriz, ileri de gidebiliriz” dedi.

2014-07-25 07:33:44

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, “Önümüzdeki 3 ay için piyasa bizden 50 baz puan kadar ilave bir faiz indirimi fiyatlıyor. Bu ölçülü bir faiz indirimi sınıfına giriyor. Ancak gerekirse bundan daha sıkı da olabiliriz, ileri de gidebiliriz” dedi.

TAHMİNLER DEĞİŞMEDİ

Erdem Başçı, 2014 yılının 3. Enflasyon Raporunu açıkladığı toplantıda, 2015 yılında enflasyonun, orta noktası yüzde 5 olmak üzere yüzde 3,3 ile yüzde 6,7 aralığında gerçekleşeceğini öngördüklerini belirtti. Başçı, enflasyonun 2014 yılı sonunda orta noktası yüzde 7,6 olmak üzere yüzde 6,7 ile yüzde 8,5 aralığında gerçekleşeceğini tahmin ettiklerini bildirdi.  Başçı, “Enflasyon görünümünün iktisadi faaliyet, döviz kurları ve gıda fiyatlarına bağlı olarak şekilleneceğini ve önümüzdeki dönemde tüketici enflasyonunun aşağı yönlü bir seyir izleyeceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu.

Gıda enflasyonunun yüzde 5’in biraz üzerinde seyrediyor ama çekirdeğin eğilimi yüzde 5’in altında olursa manşet enflasyonda yüzde 5’i gösterebileceklerini ifade eden Erdem Başçı, piyasadaki fiyatlamalara da dikkati çekerek, “Önümüzdeki 3 ay için piyasa bizden 50 baz puan kadar ilave bir faiz indirimi fiyatlıyor. Bu ölçülü bir faiz indirimi sınıfına giriyor. Ancak gerekirse bundan daha sıkı da olabiliriz, ileri de gidebiliriz” değerlendirmesinde bulundu.

SON 14 AYIN ZİRVESİNDE

Bu arada Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon hedefini değiştirmemesi tahvil faizlerini yüzde 8,21’den 8,12’ye düşürdü. Dolar kuru da 2,08 lira seviyelerine geriledi. Borsa ise açıklamalarla son 14 ayın en yüksek seviyesi  olan 83.824 puandan kapandı.

Yorumlara Git

"Türkiye'ye İHA karşılığında buğday veriyorlar" iddiasıyla ilgili açıklama: Kasıtlı bir girişim

İşgal başladı: Hava taarruz birlikleri sınırı geçti!

Tarih belli oldu! Para kuleleri davasında sıcak gelişme

Çirkin iftiraya cevap gecikmedi! Daha ne kadar yerin dibine batacaksın Fatih Altaylı

S-400'e filan gerek kalmayacak! Türkiye füzenin kralını yaptı: Toplam 34 ülkeyi menziline alacak