AKİT MENÜ

Gündem

İşte bizim örnek medeniyetimiz

Muhabirimiz Erol Metin, Dicle Üniversitesi kampüsünde yer alan Hacı Mustafa Uzan Camii’ndeki hasta yakınları için hazırlanan ve hiçbir ücret talep edilmeyen bu güzel hizmeti yerinde gördü.

2013-04-21 21:22:19

EROL METİN / DİYARBAKIR
Son günlerde öğrenci olaylarıyla anılan Dicle Üniversitesi’nde Türkiye’de hiçbir yerde bulunmayan örnek ve model alınabilecek bir uygulama mevcut. Üniversite kampüsünde yer alan Hacı Mustafa Uzan Camii’nin alt katı, Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde yatarak tedavi gören hastaların yakınlarının kalması için dizayn edilmiş. Maddi durumu iyi olmayan refakatçiler, kent merkezine kadar gidip otel arama kaygısı taşımadan burada konaklıyor.
HER AYRINTI DÜŞÜNÜLMÜŞ
Hastanenin yan tarafındaki caminin hasta yakınlarına ayrılan bölümü özel pansiyon konforunda. Hastasını bekleyen vatandaşlar, hiçbir ücret ödemeden burada kalıyor. Sabahları sıcak çorba dağıtılıyor. Farklı saatlerde çay ve bisküvi servisi yapılıyor. 24 saat sıcak su ve banyo imkânı bulunuyor. Her ayrıntının düşünüldüğü katta mutfağın yanı sıra çamaşır makinesi, buzdolabı ve fırın da bulunuyor. Erkek hasta yakınları için düzenlenen bölümde 100 kişilik yatak yer alıyor. Yatakların başucuna şahsi dolaplar da konulmuş. Geniş oturma ve dinlenme salonları bile var.
BAYANLAR UNUTULMAMIŞ
Bayan refakatçiler için de özel yer tahsis edilmiş. Bayanlar bölümüne 14 kişilik ranzalı yatak konulmuş. Ancak ihtiyaca göre depodaki yataklar getirilerek bayan hasta yakınlarının mağdur olmasının önüne geçiliyor. Pozitif ayrımcılık ilkesiyle hareket edilerek bayanlara daha fazla ayrıcalık tanındığı görülüyor.
ŞİMDİ YERİNDE GÜLLER AÇIYOR
Bu güzel hizmete vesile olan, caminin yapımına öncülük eden ve en fazla bağışı yapan Hacı Mustafa Uzan ise cami inşaatından düşerek hayatını kaybetmiş. Biten camiye ‘Hacı Mustafa Uzan Camii’ ismi verilmiş. Rahmetli Uzan’ın düştüğü yerin etrafı da çevrilerek içerisine fidan ve gül ağacı dikilmiş.

Yorumlara Git

Sağanak İstanbul’u vurdu! AFAD uyarmıştı

21 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

21 Eylül 2021: Ahmet Esad Aslanlar'ın vefatı (Reisü-l Kurra)

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor