AKİT MENÜ

Gündem

İtiraf gibi savunma

Paralel yapının emniyet ayağına yönelik soruşturmada tutuklu sayısı 20’ye yükselirken, eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, ifadesinde ‘yoğunluk dolayısı ile hatalar yaptıklarını’ itiraf etti.

2014-07-26 22:55:42

 İSTANBUL  - Emniyette “paralel yapı” iddialarına ilişkin “yasadışı dinleme” soruşturması kapsamında İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’nce sorgulanan eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Resmi belgede sahtecilik” ve “Kişilerin arasındaki aleni olmayan konuşmaların dinlenilmesi ve kayda alınması” suçlarından tutuklandığı belirtildi. Savcılıktaki işlemlerin ardından İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Yılmazer, Erol Demirhan, Hayati Başdağ, Hikmet Kopar, Abdulhalim Sönmez, Hasan Hüseyin Danacı, Harun Aydın, Tolga Güzeltaş, Metin Canbay, Ali İhsan Tezcan, Muhammet Ali Iklı ve Muhammet İkbal Kayaduman yaklaşık 7 saat sorgulandı.

Hakimlik Yılmazer’i “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Resmi belgede sahtecilik” ve “Kişilerin arasındaki aleni olmayan konuşmaların dinlenilmesi ve kayda alınması” suçlarından, diğer 11 kişinin ise “Resmi belgede sahtecilik” ve “Kişilerin arasındaki aleni olmayan konuşmaların dinlenilmesi ve kayda alınması” suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Serbest bırakılan 5 kişi hakkında ise yurtdışına çıkış yasağı konuldu.

TUTUKLANANLAR 20 OLDU

Son tutuklamalarla “yasadışı dinlemelere” ilişkin operasyon kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 39 kişiden, 20’si tutuklanmış oldu. Tutuklanan şüpheliler Metris Cezaevine gönderildi.

KELEPÇECİ DE MİT’Çİ DE TUTUKLANDI 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2 soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden 92’si gün içerisinde adliyeye sevk edilmişti. Aralarında eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden sorumlu eski Emniyet Müdürü Yurt Atayün’ün de bulunduğu şüphelilerin savcılık sorgusu tamamlanan bölümü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Yasadışı dinleme soruşturması kapsamında aralarında eski İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu ilk grup, savcılık sorguları sonrası tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkarıldı. Mahkeme Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Hikmet Kopan, Abdülhakim Sönmez, Harun Aydın, Muhammet Ali Iklı, Tolga Güzeltaş, İkbal Kayaduman, Metin Canbay, Ali İhsan Tezcan, Hayati Başdağ’ın tutuklanmasına karar verdi. 

YILMAZER ALT KADROLARI SUÇLADI

Dinlemelerle ilgili alt kadroları suçlayan Yılmazer’in sorgusunda şube müdürü sıfatıyla kendisinin de imzaladığını ancak önüne gelen bilgi ve belgeleri tek tek kontrol etmesinin mümkün olmadığını söylediği öğrenildi. Yılmazer’in sorgusunda “Birtakım paraf işlemlerinden sonra, ‘İletişime Müdahale Karar Talep Formu’ imzalanır. Benim önüme getirilir. Ben de mahkemeden talep yazısına imza atarım. Ekleri ile birlikte talebimiz mahkemeye iletilir. Mahkeme de uygun görürse, karar vererek evrakların geri dönüşü sağlanır” dediği iddia edildi.

İTİRAF GİBİ İFADE

Eski İstanbul İstihbarat  Şube Müdürü Yılmazer’in savcılık ifadesinde, “Bu kadar ağır görev içerisinde birtakım yanlışlıkların olması memuriyet vazifesinin doğal gereğidir. Aynı zamanda hayatın olağan akışına da uygundur” dediği belirtildi.

Yorumlara Git

Bu besini gündüz tüketenler yaşadı! İlginç keşif bir anda gündem oldu

Canlı yayında ilginç sesler! Bünyamin Gezer taklit etti sunucu gülmekten yarıldı

Asgari ücret ne kadar olacak? Tüm veriler o rakama işaret ediyor! İşte masadaki rakamlar

Narin Güran cinayeti soruşturmasında flaş gelişme! Tavşantepe Köyü’nde ortalık ayağa kalktı

İki kat eleştiri! Zam yapılırsa şaşırmayız: O yıldız gündem oldu: Maça damga vurdu...